Přibliž a přetáhni, aneb kopírování souborů v blízké budoucnosti

Přibliž a přetáhni, aneb kopírování souborů v blízké budoucnosti
2012-05-04T11:10:07+02:00
• 4. 5. 2012
17

Sci-Fi nás přivádí k úžasu a když se za pár let některé fantastické prvky dostanou do reality všedních dní, ani si neuvědomíme, že to bylo původně vymyšleno pro film. Dnes se podíváme na způsob kopírování souborů z PC do mobilu, který je velmi intuitivní a jednoduchý.

iCloud1

Jednoduše přiblížíte svůj smartphone k displeji notebooku a následně přetáhnete požadovaný obsah do mobilu. Autoři mluví o využívání cloudových služeb iCloud a Dropbox. Sami se podívejte na video, kde jde nádherně vidět toto elegantní řešení.

Opravdu zajímavý a jednoduchý způsob kopírování. Budeme ale muset zklamat příznivce zařízení Apple. Toto řešení se u jeho produktů jen tak neobjeví, podle posledních tvrzení Applu Macbooky nezískají dotykový displej.

Na druhou stranu Intel už koncept ultrabooku s dotykovým displejem představil. Zřejmě tento způsob se co nevidět ukáže na systémech Windows a Android. Co tomu říkáte, chcete takto v budoucnu kopírovat?

Zdroj: cultofmac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pravé tlačítko myši / poslat do Dropboxu. Během pár vteřinek je to automaticky sesynchronizovaný s mým smartphonem. Existuje snad pohodlnější a elegantnější řešení?

No, proč by to bylo divné? Dobře si dokážu představit, že se obě zařízení spárují pomocí NFC a pak vezmu data a šup, mám je tam. V dnešní době by to byla asi stále rychlejší varianta přenosu většího objemu dat než přes cloud.

14. Komentar opet uplne mimo. Nikdo tu nebreci proto, ze s tim neprisla XY firma, ale z duvodu pomerne neprakticke vyuzitelnosti. Napad je to pekny, ale stale nedokonaly.

freddy158158

4. 5. 2012, 22:04

co tu zase brečíte?…kdyby s tím přišlo jablko,tak by jste to tu opěvovaly :-P …mimochodem o tomto kopírování se tu už psalo..jen nevznikla realita :-)

Myslím,že to není špatné řešení.Někomu známému se bude líbit nějaká fotka co budu mít nafoceno tak jednoduše přiložím k jeho zařízení a on to buď pomocí displeje nebo touchpadu přetáhne kam bude potřeba.V tom to má výhody oproti cloudu protože bych se na jeho noťasu musel k němu přihlásit.A nevidím důvod proč by měli příznivci Applu být ochuzeni?Copak nemají iPady,či touchpady?

V době cloudu máme všechna svá data ihned k dispozici ve všech zařízeních – ať už přímo synchronizované, nebo dostupné vzdáleně. Ruční kopírování mezi zařízeními je pozůstatek dřívějších zvyklostí, který ztrácí smysl. Podobné řešení je možné efektní, ale úplně zbytečné, v budoucnu nemá šanci se uchytit.

Hmm, vezmu 10x m4a (ALAC) soubor, přetáhnu je myší nad iTunes, udělá se mi playlist, importují se skladby a např. přes wifi synchronizaci mi vlezou do iPodu. Nezdá se mi, že bych jako příznivce Applu byl zklamaný. Pop pravdě mě ani nějak moc nenapadá jednoduší způsob.
Obdobně instalace aplikací, v iTunes nabíšu do vyhledávání „abc“-klik stáhnout a samo to vleze do iPodu, opět nevím o jednodušší cestě.

steweirving

4. 5. 2012, 14:22

pro Iphony a Ipady už tohle dávno je..jmenuje se Hoccer
http://itunes.apple.com/us/app/hoccer/id340180776?mt=8

Vizualni je to mozna zajimave, ale v praxi dost o nicem. Pouzivam to same, jen klepnu pravym tlacitkem mysi na soubor, dam odeslat pres Bluetooth a je to. Bez nutlosti cloudu, 2x internetu, atd. Prezentovane reseni vyzaduje minimalne drzak mobilu na monitoru, nebo budem mit ruce az na zem.

4. Prehledl jsem to nebo to timhle smerem video neukazuje? Bylo tam z Macu do iPhonu. Mysi tenhle smer bude logicky pohodlnejsi. Opacne jak pises ty, si nedokazu prestavit, jak to bude fungovat s Macem. Budu tahnout jednim tahem z iP, pak preskocim rychle prstem na Mac a dotahnu do slozky? Huh.

Tyhle dotykévé věci mají podle mě smysl u „náhodných“ setkání někde na ulici – předání vizitky, možná překopírování jednoho souboru, mezi nespárovanými a nesynchronizovanými přístroji, kde by ten fyzický dotek nahradil vyhledávání a nějakou autorizaci. To by mohlo být šikovné…

To je zase ****. Proč bych měl k monitoru vyndavat mobil, nebo pro něj někam jít, abych ho přiložil k monitoru. Proč prostě nekliknout na soubor Sent To > Mobile > OK.

Efektní, ale blbost.

To je ale pěkná kravina tohle a vidím, že tento názor nemám jen já. Už vidím, jak budu kopírovat 50 fotek tak, že budu křečovitě držet mobil u lcdčka. To je fakt nesmysl. Tohle jde vyřešit mnohem přirozeněji přímo v telefonu nebo přímo v pc, nebudu prostě komponovat 2 věci dohromady. Dokážu si představit, že by takhle mohly fungovat jiné funkce, např. položím tel na notebook a on se mi sychronizuje s pc namísto otravného připojování kabelem.

anonymousCZ

4. 5. 2012, 13:26

„Muzu vedet proc by se nemohlo objevit? Je snad nejak praktictejsi matlat prstem po displeji, ktery se na notebooku bude navic pro-hybat, oproti tahem mysi?“

Takze jako chces rici, ze z mobilu to budu na notebook pretahovat prstem a tam ty pretahovane veci pak chytim kurzorem a umistim, kam budu chtit?

No nevím, ale není mnohem šikovnější klepnout pravým myšítkem a zvolit odeslat do (např) Dropboxu? Než někde šaškovat s mobilem a máváním rukama?

Dnesny trend robit vsetko na efekt za kazdu cenu aj ked to je menej komfortne horsie a komplikovanejsie ale vyzera to cool

Muzu vedet proc by se nemohlo objevit? Je snad nejak praktictejsi matlat prstem po displeji, ktery se na notebooku bude navic pro-hybat, oproti tahem mysi?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat