Padfone druhé generace se připravuje

Padfone druhé generace se připravuje
2012-05-12T17:55:54+02:00
• 12. 5. 2012
1

Společnost Asus původně do mobilního světa nemířila, ale nyní se zdá, že s tímto hráčem bude muset počítat i Samsung. Před nějakou dobou představila první Transformer, který vzbudil pozdvižení. Netradiční pojetí notebooku a tabletu mělo úspěch. Dnes se na tento první výtvor díváme jako na testovací kousek, jestli o tento koncept bude zájem. Aktuálně si můžeme vybrat z několika sérií. Transformeři si našli své místo na trhu s tablety. Ale co Padfone?

ASUS

V současnosti je pozdržen prodej prvního Padfonu kvůli nedostatku procesorů společnosti Qualcomm. Konkrétně se jedná o Snapdragon S4, který je nejen výborný v testech, ale také hodně žádaný. Díky tomu se z něj stalo nedostatkové zboží a nepříjemně na to doplácí i revoluční novinka Asus Padfone. Jen pro připomenutí, toto zařízení je mobil, tablet a notebook zároveň.

Asus-Padfone-9

Sice se ještě pořádně nerozběhl prodej, ale zdá se, že Asus již pracuje na druhé generaci. Ta by měla plně spolupracovat se 4G sítěmi, což se ale dalo čekat. První generace se podle Asusu zaměřuje na byznys sféru. Druhá se bude snažit být vlajkovou lodí celého portfolia společnosti Asus.

Druhá generace Padfone se dočká lepšího cloudového řešení, získá vylepšený zvuk a hlavně nový design. Nezapomíná se ani na větší mobilitu. Takže můžeme říct, že nynější Padfone byl jen pokus jako Transformer a Asus získal dostatek údajů k tomu, aby se rozhodl pro pokračování. Jak se vůbec díváte na tento zajímavý kousek technologie? Nebo raději chcete něco jiného?

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Padfone je styl zařízení, které mě opravdu zaujalo a ihned bych si ho koupil v jedné situaci. Celý komplet by byl tak za cca 18K, telefon by měl schopnosti minimálně SGS2 + k tomu NFC, a nebylo tak fórově udělané krytí telefonu tím kouskem plastu.

Pro mě je to naprostá paráda, jelikož telefon můžu mít v kapse pořád. Když budu vědět, že jdu do školy, vezmu si i tabletovou část, přijdu domů, chci si jen prohlížet net, pustit film, nemusím zapínat počítač, jen vložím telefon do tabletu, tablet do klávesnice a můžu vesele brouzdat s tím, že není potřeba stahovat do tabletu znovu všechny aplikace, přetahovat dokumenty a všechny potřebné informace z telefonu do tabletu. Stejnou výhodu spatřuji u odpovídání z domova. Proč bych doma na gauči měl položený telefon, když tam mohu mít tablet s klávesnicí a tím i pohodlnější možnost odpovídat na sms, mail, whatsapp, cokoliv.

Prostě pro mě to je budoucnost, kterou bych opravdu uvítal, pokud bude kvalitnější HW v telefonu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat