Nokia Lumia 610 bez Skype ?

Nokia Lumia 610 bez Skype ?
2012-05-23T09:00:50+02:00
• 23. 5. 2012
1

Finská společnost Nokia se snaží vrátit mezi lídry mobilních výrobců se systémem Windows Phone, ale prozatím můžeme říci, že se jim to nijak zvlášť nedaří. Ačkoliv jejich portfolio mobilů je celkem důstojné a rozhodně se po designové stránce povedlo, nepatří mezi nejoblíbenější. Samozřejmě to není chyba jen finského výrobce. Zákazníci jsou prozatím, co se týče systému Windows Phone, váhaví. Nyní tu máme nejlevnější smartphone s tímto systémem. Jmenuje se Nokia Lumia 610 a startovací cena jí byla stanovena nad hranicí 6 000 Kč.

nokia-lumia-610-obr1

Bohužel se jedná o celkem přemrštěnou částku a mnoho lidí je zklamáno. Hlavně proto, že se nejedná o plnohodnotnou Lumii. Disponuje poloviční pamětí RAM, tudíž jen 256 MB. Na druhou stranu má technologii NFC, ale ta se zatím v našich končinách nijak zvlášť nevyužívá.

Jak se zdá, tak na tomto nejlevnějším Windows Phone smartphonu z Finska nebudete moci spustít Skype a ani jej nainstalovat. Pobočka Nokie v Hong Kongu oznámila, že Skype je pro Lumii 610 stažen z Marketplace. Zdá se, že právě tento komunikátor vyžaduje, aby mobil měl minimálně 512 MB RAM. Na 256 MB RAM nepřináší dostatečnou uživatelskou pohodlnost. Jinak řečeno, Skype se zřejmě seká.

Skype-For-Windows-Phone-V1.0-Released-But-Will-Not-Support-Tango-Devices

Již nyní se Nokia nechala slyšet, že na tomto problému zapracuje a zkusí jej co nejrychleji vyřešit. Odrazí se to na prodeji tohoto nejlevnějšího mobilu od Nokie? Má vůbec dnes mezi tak silnou konkurencí šanci?

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Epic. tým dali jasný signál koľko RAM potrebuje WP. Takže 512MB je minimum. Ak su problemy so skypom budu aj dalšie.
Koľko ušetrili na tej RAM? 1dolar? a podtaktovať CPU ma tiež taky zmysel. Nokia ma problem dostať vyrobne naklady do normalnej hladiny, neverím že to je len šibnuta cenova politika. Všetky Lumie mali stáť polovicu ale Nokia by stratila status hi-end vyrobcu. Najdrahší telefon za 6000kč? Momentalne nemaju šancu vylepšiť L800 aby mohli posunuť cenu vyššie. WP to nedovoľuje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat