Nejlepší přehrávač pro hudbu a video podle čtenářů Android

Nejlepší přehrávač pro hudbu a video podle čtenářů [Android]
2012-05-07T13:06:13+02:00
• 7. 5. 2012
8

Dotekománie má na sociální síti Google Plus ohromnou základnu, přesáhli jsme hranici 2000 fanoušků a čtenářů. Troufáme si tvrdit, že tato komunita patří mezi nejaktivnější, co se týče mobilních telefonů a všeho dění kolem nich. Občas se jich zeptáme, jakou zvolí nejlepší aplikaci nebo smartphone. Tentokrát padly dvě otázky směřující na aplikaci pro přehrávání videí a hudby.

e36b680230movies.jpg-627x600

Nejlepší aplikace pro přehrávání videa

Čím přehrát video? Je to velmi jednoduchá otázka, a tak jsme čekali, že se budou čtenáři dohadovat mezi několika aplikacemi. Byli jsme velmi mile překvapeni, když se většina z nich začala shodovat. První komentář pod touto otázkou vzešel od Vojtěcha Konopy, který uvedl aplikaci MX Player. Jeho odpověď vzápětí získala 16 pozitivních hodnocení. Následovalo mnoho dalších, kteří jednoznačné uvedli tuto aplikaci ještě jednou. Přehrávači MX Player jsme se již věnovali ve videomagazínu Android Apps a můžete se na tento (14.) díl podívat znovu.

Pokud vás aplikace zaujala a chcete se přes ni dívat na filmy, tak ještě nabízíme odkaz na Google Play (Android Market).

Ačkoliv tato aplikace jednoznačně dominovala, tak se našly i jiné, které si můžeme vyjmenovat. Pavel Kempý si oblíbil MoboPlayer pro SW a HW kodeky a třeba Lubomír Čáslava vyzkoušel Daroon player pro jeho schopnost přehrávání DVD. Reakce čtenářů a fanoušků si můžete přečíst v tomto vláknu dané otázky na Google Plus.

Nejlepší aplikace pro přehrávání hudby

Video máme za sebou a nyní přišly na řadu daleko používanější aplikace. Ostatně sami posuďte, jestli častěji přehráváte hudbu než video. Zde se čtenáři a fanoušci jednoznačně neshodli, ačkoliv některé přehrávače dominovaly.

634471921100080848.jpg  592×289 -105601 (1)

Jedním z nejzmiňovanějších je Poweramp Music Player, a to i ve své placené verzi. Pavel Vodstrčil se k němu vyjádřil velmi kladně následujícím způsobem:

Jedině PoverAMP, ta aplikace má všechno…. je sice dražší, ale stojí to za to. Jednoduchý EQ, přehrávání po složkách atd. Prostě mého srdce šampión.

Kladné hodnocení dostává i od Jiřího Vaculíka, který vyzdvihl jeho hlavní výhodu při používání a uvedl, proč právě tento přehrávač:

Dříve jsem používal Winamp, pak jsem ale přešel na PowerAMP a ten si nemůžu vynachválit. Na rozdíl od Winampu tolik nežere baterku a obsahuje hromadu funkcí.
Ocenil jsem třeba, že stačí jen vrazit sluchátka do jacku a okamžitě začne hrát hudba. Kvalita zvuku je také výborná.

Poweramp Music Player byl sice často vyzdvižen jako nejlepší přehrávač, ale někteří volí jednodušší cestu. Svou hudbu si přehrávají v nativních aplikacích přímo dodávaných se systémem Android. Ty se samozřejmě liší podle toho, jakou verzi Androidu máte a také od jakého výrobce je daný smartphone. V této kategorii spíše vyhrála oficiální aplikace od Googlu. Václav Král se vyjádřil svérázně k aplikaci Google Music Play:

Google Music Play origo z čistého ICS. Umí vše co potřebuji a nevím o žádném jiném, který by dokázal přehrát hudbu z Google Music. Ostatní přehrávače jsou mi tudíž k ******.

Co člověk, to názor. Takto jednoduše můžeme shrnout tuto otázku, ale na druhou stranu tu dominuje několik aplikací pro přehrávání hudby. Celou diskuzi si můžete přečíst v tomto vláknu na Google Plus.

unnamed (1)

Poweramp Music Player
Google Play – zdarma | placená

unnamed (2)

Google Play Music
Google Play

unnamed

MortPlayer Music
Google Play


Komunita kolem Dotekománie na sociální síti Google Plus je nejen veliká, ale také dokáže poradit nejednomu majiteli smartphonu. Nesmírně si vážíme každého fanouška, který se s námi podělí o své postřehy nebo problémy na naší Google Plus stránce +Dotekománie.cz. Tímto ještě jednou děkujeme všem, co nám pomohli vytvořit tento článek a reagovali na dané otázky.

support

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

6. Ano a ano.

Peťa Shvecik

15. 5. 2012, 11:01

6. Mort player to ma v liste i na lock screenu v ics….

Dokáže AMP využít ovládací prvky na lockscreenu v ICS? Ovládání hudby ve stavové liště má?
To jsou dvě věci, které mi na defaultním ICS přehrávači plně vyhovují a na jiných by mi chyběly.

AMP staženo, vyzkoušeno, zakoupeno! :) Parádní … Zkoušel jsem i Player Pro, ale AMP se nevyrovná …

Já taky používám BsPlayer a když to nejde v něm, tak MX.

Peťa Shvecik

15. 5. 2012, 8:30

No zkousel jsem pro tegru 2 kde ktery prehravac a nejvic se mi osvedcili tyto v tomto poradi: bs player, V player a pak zminovany mx player…. celkem by bylo fajn kdyby se objevil clanek s testy jednotlivych gpu cpu ve vykonu videa (tegra2,3, power vr, adreno) zjistit kolik ktery zvladne tok dat a ktery kodek nebo format a v jakem rozliseni displeje to jede nejlepe pokud vubec…..bohuzel by to bylo na dost dlouhe testovani :-(

To anonymousCZ:
Jak? celkem jednoduše. V nastavení je položka „baterie“ a tam máš graf s klesající nebo stoupající křivkou (vybíjíš, nabíjíš) a tak si pustíš player třeba na dvě hodiny a koukneš, kolik % ti ubylo, není tak složitý, ne?
Třeba Mort player žere podle mě víc, než PowerAmp

anonymousCZ

15. 5. 2012, 7:42

„Na rozdíl od Winampu tolik nežere baterku“

Pochybuji, ze by uzivatel mohl nejak poznat, ze nejaky prehravac A zere rozpoznatelne vice energie nez prehravac B :o))

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat