Marketplace bude vyčištěn

Marketplace bude vyčištěn
2012-05-01T10:25:43+02:00
• 1. 5. 2012
1

Pokud se dnes podíváme na Google Play (Android Market), tak můžeme nalézt statisíce aplikací. Bohužel se mezi nimi nacházejí zákeřné nebo podvodné typy. Toto se netýká jen systému Android. App Store měl také problémy s některými aplikacemi, a to nasvědčuje tomu, že ne všechno se dá uhlídat. Společnost Microsoft se chce více zaměřit na aplikace ve svém obchodě Marketplace pro systém Windows Phone. Samozřejmě budou nadále hlídat bezpečností stránku každé aplikace, ale nyní přitvrdí a zesilí kontrolu.

ms-details-the-wp-marketplace-launch-accepts-a-couple-thousand-developers_1

Microsoftu hlavně vadí aplikace, které jsou hromadně publikované a ty, které se dají označit jako spam. Todd Brix, ředitel divize Marketplace, hodlá apelovat na vývojáře a donutit je k lepší práci, nebo aspoň k publikování kvalitních aplikací. Nebude to jen o nabádání, Microsoft hodlá výrazně pročistit Marketplace. Představili 4 oblasti, které budou rozhodující v tom, jestli aplikace může zůstat nebo bude smazána.

Prvním bodem jsou ochranné známky a vývojáři se budou muset vyhnout třeba “Youtube”, “MSN” a podobně. Nejenže nesmí používat název, ale také nemohou použít logo, které jim nepatří. Vývojář tedy bude muset vlastnit danou ochrannou známku, nebo bude muset mít povolení k jejímu použití. Tato restrikce se dá považovat spíše za kladnou stránku celé akce. Pokud zadáte do vyhledávání slovo “Youtube”, tak zřejmě chcete oficiální aplikaci, ale kolikrát se vám objeví nejrůznější varianty, které mají málo společného s oficiální aplikací.

DeviceMarketplace_AZL4823_B

Dále se zaměří na hromadné publikování aplikací. V Microsoftu si všimli, že někteří vývojáři publikují jednu aplikaci do více kategorií, čemuž právě chtějí zabránit. V třetím bodě jsou zmíněna klíčová slova, která u některých aplikací neodpovídají tomu, co vlastně sama aplikace umožňuje. Zde bude probíhat kontrola těchto slov, a pokud nebudou směrodatná, bude aplikace smazána. V posledním bodě se zaměří na sexuální tématiku a zpřísní posuzování. Na Marketplace tedy v budoucnu nenaleznete žádnou aplikaci, která by obsahovala erotický obsah. Budou maximálně povoleny ty aplikace, které budou s tímto obsahem velmi mírné. Týká se to ikonek, obrázků, popisu a obsahu všech aplikací.

Bude Marketplace jedním z nejlépe hlídaných obchodů s aplikacemi? Pomůže to vůbec Microsoftu a uživatelům Windows Phone?

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Uz nyni ma WP jeden z nejbezpecnejsich marketu,iOS je hned v zavesu zatimco Android je jeden velky problem s bezpecnosti.To, ze pritvrdi je jen dobre.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat