Dropbox bojuje s Applem

Dropbox bojuje s Applem
2012-05-02T08:20:30+02:00
• 2. 5. 2012
7

Politika společnosti Apple ve svém obchodě s mobilními aplikacemi App Store patří k jedněm nejpřísnějším. To se ví velmi dlouho a prakticky každý vývojář se musí snažit. Každá aplikace je prověřována, aby nepoškodila uživatele zařízení se systémem iOS. Mnohdy musí vývojáři aplikaci několikrát upravovat, aby byla vůbec vpuštěna na největší trh. Jak se zdá, tak Dropbox, a tedy jeho uživatelé, mají problém.

20111018dropbox_icon1

Samotná aplikace Dropbox je bezproblémová, ale ostatní jsou na tom hůře. Jednoduše řečeno, Apple nepovoluje aplikace, které se odkazují nebo jsou spojeny s Dropboxem. Hlavní jádro problému je skryto v samotném provázání s cloudovým úložištěm, které je vyžadováno pro autorizaci při používání třetí stranou. Pro svázání aplikace a služby Dropbox jsou uživatelé odkázání na stránku, která se otevře v prohlížeči Safari. Následně mohou službu napojit, ale je tu ještě možnost si vytvořit nový účet u Dropboxu. Případně si mohou zaplatit za nadstandard. Zde je další hlavní kámen úrazu. Apple toto vůbec nepovoluje a aplikace s tímto spojením jsou zamítnuty. Vývojáři si následně stěžují, že jejich výtvory nejsou povoleny, ačkoliv vše dělali správně a v dobrém úmyslu.

Dropbox se snažil nějak obejít tento způsob, ale nepodařilo se mu to. Následně musel vydat nové SDK, kde je kompletně zablokovaná funkce vytvoření nového uživatele. Může se to celé zdát jako přílišná opatrnost Applu, protože Dropbox patří mezi seriózní poskytovatele cloudového prostoru. Bylo to vůbec zapotřebí? Zřejmě nadchází doba přísnějších pravidel pro aplikace, a to je jen dobře. Otázkou je, jestli se musí zacházet do takovýchto krajností.

Zdroj: theverge.com

*Aktualizováno:*

Dropbox nyní spolupracuje s Applem na nalezení elegantního řešení. Zřejmě nedojde k úplné náhradě kompletní funkcionality, ale aspoň se doberou k nějakému řešení. [Děkujeme čtenáři IT007]


Doporučuje: Microsoft zavádí ostřejší politiku na aplikace.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

anonymousCZ

3. 5. 2012, 9:15

„Může se to celé zdát jako přílišná opatrnost Applu, protože Dropbox patří mezi seriózní poskytovatele cloudového prostoru.“

Toto vubec neni o serioznosti, ale prave o te moznosti koupit dodatecny prostor navic, ze ktereho Apple nema tech svych 30 %.

Přemysl Vaculík

VIP 2. 5. 2012, 18:44

IT007: Myslel jsem to takto: každý článek o Applu je proti Applu

Já jsem neřekl, že každý článek je o Apple. Jen že Apple nemusíte ;-)

Přemysl Vaculík

VIP 2. 5. 2012, 18:37

IT007: Osobně si nemyslím, že každý můj článek je proti Applu. Navíc jsem tuto informaci vypozoroval na 10 webech, ale všechny obsahují stejnou informaci. Proto vybírám jen jeden z nich.

PS: děkuji za informaci, doplnil jsem do článku.

Pane Vaculíku, sleduji Váš blog již delší dobu a Vaše příspěvky mi přijdou zaměřené proti Applu.

Stačí se odkázat na zprávičku na macrumors, ze které zjistíte, že Apple společně s Dropboxem pracuje na elegantním řešení, které by uspokojilo obě strany.

http://www.macrumors.com/2012/05/02/ios-apps-with-dropbox-integration-running-afoul-of-apples-app-store-rules/

Ohledně theverge.com. Stačí si zadat slovíčko apple do jejich vyhledávače a veškeré články na první stránce jsou negativní.

Chtěl jsem se zeptat, zda vždy čerpáte informace pouze z jednoho pramene?

Apple by si ze zabezpečení DropBoxu měl vzít příklad. S tím, že je Apple blokuje si celkem zadělává dle mého na průser, vytváří si monopol s iCloudem.

No řekl bych že tohle není ochrana uživatelů, ale ochrana icloudu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat