Alcatel OT986 – ve stopách Galaxy Nexus

Alcatel OT986 – ve stopách Galaxy Nexus
2012-05-30T06:30:33+02:00
• 30. 5. 2012
8

Je to už hodně dlouho, co jsme v našich končinách slyšeli o společnosti Alcatel. V podstatě vymizela a na trhu se smartphony svými modely obsazuje spíše dolní příčky. Prakticky jsme od tohoto výrobce neviděli pořádnou vlajkovou loď, která by obstála v těžké konkurenci. Prozatím to tak zůstane, jelikož nepředstavila žádný super smartphone se čtyřmi jádry. Novinka, nesoucí označení Alcatel OT986, však má co nabídnout.

Alcatel-OT986-1

Už jen základní specifikace zaujmou nejednoho nadšence do smartphonů. Alcatel OT986 je vybavený displejem s úhlopříčkou 4.5 palce s HD rozlišením (1280×720) vyrobeným technologií IPS. Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor s taktem 1.5 GHz od Texas Instruments který je doplněn o 1 GB RAM. Zadní kamera dosahuje na 5 MPx a přední má 2 MPx. V základu bude dodáván s 8 GB interní paměti. Tato žhavá novinka navíc disponuje podporou technologie HSPA+.

Alcatel-OT986-3Alcatel-OT986-2

Ačkoliv se dnes výrobci předhánějí v tloušťce, Alcatel se do tohoto souboje nezapojil. I tak OT986 nedosahuje ani na 1 cm, má pouze 9.75 mm. Vše je navíc podpořeno Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich. Možná si říkáte, že zatím nijak nevynikl, ale kolik mobilů s ICS nemá tlačítka? Ano, OT986 má virtuální tlačítka zobrazená na displeji jako Galaxy Nexus. Takových mobilů na trhu není zrovna moc.

Alcatel-OT986-4

Potěšíme vás hlavně tím, že se plánuje prodej tohoto smarphonu i v Evropě a předpokládaná cena se pohybuje kolem 250 Eur. Bohužel se nejedná o potvrzené informace a ani netušíme, jestli bude k dostání i u nás. Rozhodně se jedná o sympatický mobil, který by mohl mít úspěch. Co myslíte?

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

to legnaw: Nesouhlasim s tim, ze IPS display je stupidni, ja mam treba LG Optimus Black a jeho IPS display je vybornej, perfektni uhly pozorovani, dobre barevne podani, nizka spotreba a prijatelna citelnost na slunci…). To, ze mas Ty founa se SAMOLEDem, neznamena, ze je to nejlepsi…

a pro zajimavost, mam jeste Tablet S od SONY. Technologie TFT, ale SONY to dotahlo hodne k dokonalosti, takze neni TFT jako TFT, tudiz zrejme i IPS displaye se muzou lisit…

@hellwet zabudol si napisat ze u NAS ze dvakrat drahsi…. (ak je pravda ze tento alkac by mal stat 250)… SGSII v anglicku dnes kupis za porovnatelnu cenu uz teraz… a odvazim sa povedat ze remeselne je rozhodne lepsie spracovany a samoled je o dve kategorie lepsi ako stupidne ips…

NIKDE nejsou informace o baterii. NIKDE.

No, to přece neznamená, že kdzž nemá 4 jádr.procesor, že se nemůže zařadit mezi TOP mobily. Základní specifikace jsou více než dobré, za ty peníze. Jsem zvědavý na další detaily tohoto mobilu, které teprve rozhodou, jak až bude pro zákazníky zajímavý. Osobně bych preferoval menší displej a taky HW tlačítko(středové)

no alcatel to dokazal, ze aj dobre vybaveny mobil moze byt za dobry peniaz. Sak 250€ za tuto masinku to je jak zadarmo :D. Ked si vezmete GSII, ktory ma podobnu vybavu len o nieco lepsi fotak ale inac s parametrami to iste aj je dva krat, tak drahsi cim to sasi bude?

Nechci být zase škarohlídský… Ale obvykle, když se jedná o brandovaný telefon, tak by neblyo na škodu uvést název od výrobce TCL S900 i brandovaný název, jak se zmiňuje výše Alcatel One Touch 986. Alcatel již delší dobu telefony nevyrábí, jen prodává svou značku na telefony Schenzenské firmy TCL Corporation.

senky15: a já zrovna mám radši mechanický klávesy kvůli jistotě stisku ;-)
a navíc si sám nechtěně nevyjedeš ze hry nebo programu. To mě štvalo na Nexusu S, s Xperií Arc (která má mechanický klávesy) nemám problém :-)

ale jinak k Alcatelu. Docela mě potěšilo, že se i tahle firma snaží vyrobit telefon vyšší třídy a ještě takovej pěknej :) kdyby to solidně fotilo, klidně bych o něm i přemýšlel…

lepši ako SGN. Nemam rad Amoled. Nexus stoji približne 400E tak za 250 by to bola jasna voľba.

software-ove tlačidla su to najlepšie na ovladanie telefonu, maju presne rovnaku odozvu ako dosplej a netreba prekonavať odpor ako na HW. so senzormy su občas problemy, a určite sa nevyrovnaju tým na displeji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat