Zachová si SGS III hardwarová tlačítka?

Zachová si SGS III hardwarová tlačítka?
2012-04-10T18:13:23+02:00
• 10. 4. 2012

Spekulace o blížící se vlajkové lodi výrobce Samsung neutichají. Poslední informace, pocházející ze zdrojů v Koreji, napovídají, že Samsung i u svého nového modelu vsadí na osvědčená tlačítka pod displejem a nevyužije tak možnosti přesunout ovládání plně na displej. Dále se objevila i informace o tom, jak bude vypadat část prostředí TouchWiz.

Samsung-Galaxy-Note-and-Nexus

Očekávaný model Samsung Galaxy S III měl být původně představen už na mobilním kongresu v Barceloně, ale Samsung na poslední chvíli uvedení nového modelu odložil na zatím nepotvrzený termín.

Od té doby samozřejmě pokračují spekulace o tom, co novinka přinese. Jak jsem již nastínil v úvodu, jeden korejský server informoval o tom, že se Samsung chystá opět použít klasická systémová tlačítka pod displejem. K tomuto rozhodnutí údajně mělo dojít těsně před uvedením přístroje do výroby, která má začít v nejbližší době. Samsung tak nenásleduje trend, který zavedl referenční telefon Galaxy Nexus, který pro Google sám vyráběl. Ostatně i další velký mobilní hráč na trhu, společnost HTC, zůstala u své nové modelové řady HTC One u senzorových systémových tlačítek.

gsmarena_001

Další spekulace se týká prostředí TouchWiz. Zdá se, že Samsung v nabídce aplikací nebude řadit ikony do 4 sloupců (jako je tomu například u SGS II či Galaxy nexus), ale do 5 sloupců. Stejně tak je tomu například u “tabletophonu” Samsung Galaxy Note, který disponuje obrovským 5,3 palcovým displejem. Tato informace napovídá tomu, že by nová generace Galaxy S měla být vybavena větším displejem někde mezi uhlopříčkou 4,7” a zmíněnou hodnotou 5,3. Že by měla novinka až tak velký displej, je nepravděpodobné, ale uhlopříčka shodná s konkurenčním modelem HTC One X, tedy 4,7 palce, by určitě dávala smysl.

Samsung Galaxy S 3 – mýtus se stává legendou

Úspěch telefonu, který se na trh chystá, bude záležet na několika faktorech. Je pravda, že cestičku mu už vyšlapal velice úspěšný předchůdce Samsung Galaxy S II, který často obsazoval přední příčky prodejnosti a stal se symbolem výkonných dvoujádrových telefonů. Samsung nesmí s novou vlajkovou lodí udělat chybu. Je to totiž model, na kterém celá řada Galaxy stojí.

HTC_One_X_back_and_front

Můžeme předpokládat, že “S III” bude disponovat čtyřjádrovým procesorem Exynos, který bude soupeřit s velice oblíbenou platformou Tegra 3, kterou v Evropě nabízí například již zmíněný HTC One X. Zdá se, že právě tento telefon bude největším soupeřem Samsungu. I HTC na nový nejvyšší model hodně sází. Od řady One, která prezentuje modely X, S, a V si taiwanská společnost slibuje návrat růstu zisku, který v poslední době výrazně klesl.

htc-vs-samsung

Zdroje: gsmarena, unwiredview, ddaily, thesmartphonechamp

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat