Údajná podoba Nexus tabletu od Googlu

Údajná podoba Nexus tabletu od Googlu
2012-04-04T13:48:43+02:00
• 4. 4. 2012
1

Pokud jste jenom trochu znalí v oboru IT, určitě vám neunikly ,,velké placky s displejem”. I takto by se daly charakterizovat tablety. Moderní tablet představil jako první Apple a, jako většina jeho produktů, i tento znamenal revoluci v oboru IT. Od té doby má tablet prakticky každý velký výrobce a setkáváme se s nimi stále častěji. Ačkoliv nejvíce tabletů pracuje s operačním systémem Android, tomuto oboru stále vládne Apple se svým iPadem. Nedávno byla představena další, již třetí, generace, kterou asi nejvíce proslavilo její ultra jemné rozlišení. O tomto tabletu naše redakce natočila video recenzi, ve které se dozvíte opravdu vše o novém kousku z Kalifornie.

Již delší dobu se mluví o velkém konkurentovi, který chystá sama společnost Google. Tablet by se měl prodávat na hranici magických 200 dolarů a za tu cenu nemíní nabídnout žádný ,,béčkový” hardware. Zatím se pouze spekuluje o sedmi až osmi palcovém displeji s HD rozlišením a dvoujádrovém procesoru Tegra 2. Právě na procesoru se má nejvíce projevit cenová daň. Původně se prý uvažovalo o čipsetu Tegra 3, ale to by cenu posunulo o pár tisíc nahoru. Přitom právě cena má být největším lákadlem. To je zatím prakticky vše, co se o tabletu ví. I proto je každá další informace vítána.

Včera v pozdních večerních hodinách se na internetu objevily obrázky utajovaného tabletu od Googlu. Jestli jsou pravé, to je věc vlastního názoru. Každopádně podle dostupných ukázek je patrné, že se cena na designu prakticky neprojevila. Tablet ani nijak výrazně nekopíruje iPad, tudíž zde by jakékoliv dohady měly být marné. Z renderu je také patrné, že tablet od Googlu pravděpodobně přijde s Androidem 4.0, který nese kódové označení Ice Cream Sandwich.

Jak jsem již řekl, existují zde oprávněné pochybnosti o pravosti tohoto renderu a proto jej berte s rezervou. Jedna z pochybností míří na ikonu Android market, který byl před několika týdny přejmenován spolu s celou službou na Google play. Další nesrovnalostí může být podobnost s tabletem od společnosti Toshiba, původní zprávy hovoří o výrobci Asus. Tablet by měl být představen na vývojářské akci pořádanné Googlem – Google I/O.Tato akce se bude konat v rozmezí od 27. do 29. června ve Spojených státech. Do té doby se může ještě mnoho změnit a finální podobu spatříme pravděpodobně až na akci I/O.

Zdroj: PocketNow

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

ASUS MeMo se mi teda líbil více.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat