Spekulace

[Spekulace] Je toto Nokia Lumia PureView?
2012-09-30T14:22:54+02:00
• 6. 4. 2012
3

Nokia 808 PureView vzbudila na konferenci MWC velký zájem. 41MPx fotoaparát je opravdu ojedinělý a bylo pravděpodobné, že u modelu se systémem Symbian to neskončí. Koneckonců i sama Nokia naznačila, že by se podobný model mohl objevit i v řadě Lumia, která reprezentuje telefony s Windows Phone. Nyní se objevily první obrázky Nokia Windows Phone PureView telefonu.

Nokia-Lumia-PureView

Hlavní lákadlo telefonu je tady na první pohled jasné. Nokia by měla použít stejný fotoaparát, jako u zmíněného přístroje se systémem Symbian. Snímač disponuje optikou Carl Zeiss a umožňuje natáčet FullHD video.

Nokia-Lumia-PureView-2

To ale není vše, co by tato Nokia měla nabídnout. Zatím nepotvrzené informace hovoří o dvoujádrovém procesoru Qualcomm Snapdragon S4 s grafickým čipem Adreno 320. Dalším zajímavým parametrem telefonu by mohl být HD displej s uhlopříčkou 4,3”.

Z uniklých obrázků můžeme vysledovat hned několik dalších informací. Kromě toho, že HD displej a dvoujádrový procesor potvrzují přítomnost nové verze systému Windows Phone Apollo (zřejmě Windows Phone 8), systémové tlačítko Start změnilo svojí podobu. Vypadá totiž stejně, jako nové logo, které známe ze systému Windows 8.

Nokia-Lumia-PureViewNokia-Lumia-PureView-2windows8logo_large_verge_medium_landscape

Další zajímavá informace vypovídá o telefonu samotném. Podle snímků má výrazně zakřivený displej. Zakřivení se zdá býti výraznější, než například u telefonu Galaxy Nexus. Kromě toho telefon zdědil výrazně vystupující fotoaparát, který opět připomíná model Nokia 808 PureView.

Nokia-Lumia-PureView-2

nokia-808-pureview-pure-white-all-collors

Nokia 808 PureView

Zdroje: Phonearena, wmpoweruser


Myslíte si, že Nokia opravdu chystá tento telefon? Bude vypadat takto nebo je to jen designový koncept, který nebude mít s realitou příliš společného?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Fuj,tohle jestli je pravé,tak se asi pozvracím..Hnus.

Mě se zase líbí, odvážný mobil co má svůj styl.

Pěknej paskvil,ani 880 pureView se mi nelíbí.Jestli tohle půjde do prodeje tak si myslim že to koupí jenom sběratelé mobilů.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat