Cyanogen mění logo

Cyanogen mění logo
2012-04-04T06:36:03+02:00
• 4. 4. 2012

Jste-li uživatelé platformy Android a navíc třeba máte alespoň lehké povědomí o alternativních ROM, jistě Vám není cizí název CyanogenMod. Vývojáři, stojící za tímto nejrozšířenějším alternativním firmwarem pro Android, jsou jedni z nejaktivnějších vůbec a podporují ohromné množství zařízení. Nyní se rozhodli, že potřebují nové logo.

Původní logo Cyanogenu, které můžete vidět výše, se stalo velmi oblíbeným. Android na skateboardu přijíždějící na obrazovku telefonu při startu systému, je, dle mého názoru, velmi povedená úvodní animace. Nyní ale bude vše jinak.

Vývojáři z Cyanogen se rozhodli, že nebudou nadále „krást“ postavičku Androida, ale použijí nějakou originální. Dle jejich slov si Cyanogen zaslouží vlastní tvář. Vyzvali proto designery, aby navrhli postavičku, která může, ale nemusí, být inspirována Andym (jak se panáčkovi, který je znakem Androidu, přezdívá), ale nesmí se tam přímo logo Androida vyskytovat.

Vítězným návrhem se stala postavička, která byla pojmenována rAndy, od autora jménem Caio Alves. I když se design povedl z hlediska jednoduchosti (bude vypadat dobře i na malém rozlišení), reakce na návrh jsou smíšené. Posuďte sami, jak se Vám rAndy líbí.


Nyní bude následovat fáze posledních úprav a dokončení a následně bude původní logo nahrazeno novým. Jsme zvědaví na přijetí komunitou. Původní logo s Andym na skateboardu bylo skutečnou ikonou a stalo se jasným znakem toho, co že Vám to v telefonu vlastně běží.

Zdroj: Android Police, Android Spin


Jak se Vám líbí nové logo?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat