Bude mít nový iPhone procesor na 32nm technologii?

Bude mít nový iPhone procesor na 32nm technologii?
2012-04-16T11:56:40+02:00
• 16. 4. 2012
1

Apple zatím nezveřejnil své plány okolo hardwaru nového iPhonu, přesto se web Chipworks rozhodl podívat na zoubek nové Apple TV. Rentgen odkryl vylepšenou verzi procesoru A5 s mnoha novými vlastnostmi.

I když je všude proklamováno, že procesor A5 je založen na jednom jádru, ve skutečnosti se ve třetí generaci Apple TV nachází dvoujádrová verze procesoru A5. Můžeme si to vysvětlit několika způsoby. Buď Apple využívá jen jedno jádro, nebo je jednoduše jedno jádro mrtvé a Apple chce snížit náklady. Stejně postupovalo i AMD při prodeji tříjádrovývh procesorů s jedním jádrem vadným. V novém iPadu jsou již obě jádra aktivní.

Co dalšího rentgen odkryl světu? Třeba to, že Apple použil pokročilejší výrobní proces. Starší typ  APL0498 byl vyráběn pomocí procesu Samsung 45nm CMOS LP, zatímco nová A5 (APL2498) už využívá novou technologii Samsung 32nm high-k metal gate. To umožní uspořit až 41% místa ve srovnání s předchozí generací. Proč by ale Apple používal tak složitou techniku v Apple TV? Je to snad testování pro nasazení v novém iPhonu? Je to docela pravděpodobné a na ověření již dlouho čekat nebudeme.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

no ještě aby to neudělali..protože to už by hooodně za opicema

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat