Tablet Sharp RW-T110 – 10 palců a NFC

Tablet Sharp RW-T110 – 10 palců a NFC
2012-03-22T08:39:25+02:00
• 22. 3. 2012

Zatímco všichni netrpělivě vyhlíží Ice Cream Sandwich na svých mobilních telefonech a tabletech s Androidem, Sharp si s tím hlavu neláme. Vypouští do světa nový tablet s operačním systémem Android 2.3 Gingerbread.

Tablet RW-T110 disponuje displejem o úhlopříčce 10,1 palce s rozlišením 1280×800 pixelů, dvoujádrovým procesorem o taktu 1GHz, 1GB RAM a 8GB interní paměti. Následují u tabletů s Androidem poměrně běžné vlastnosti jako micro USB konektor, konektor micro HDMI a slot na micro SD kartu.

Zkusíme přejít k zajímavějším vlastnostem zařízení od japonského výrobce. Tablet disponuje technologií NFC, do které se vkládají do budoucna velké naděje. V Japonsku už je NFC poměrně běžnou záleitostí, takže je jeho implementace do většiny smartphonů celkem pochopitelná. Proč ale zrovna tablet?

Umíte si představit, že při placení místo smartphonu z kapsy vytahujete tablet z batohu? Důvodem umístění NFC čipu do tabletu může být kromě placení také možnost sdílení elektronických vizitek (například pouhým přiložením dvou zařízení k sobě). Zajisté Vás napadnou i další možnosti. Klidně nám své nápady představte v komentářích.

Sharp uvádí, že tablet je určen především pro firemní sféru. S tím souvisí i avizované propojení s produktem Big Pad. Jedná se o elektronickou tabuli, která je tvořena 70 palcovou dotykovou obrazovkou Sharp s LED podsvícením a speciální softwerem pro kreslení, tvorbu poznámek, prohlížení dokumentů, videa… Big Pad můžete ovládat buď přímo rukou, nebo speciálním „fixem“.

Sharp slibuje, že bude možné dokumenty z Big Padu sdílet do tabletu a naopak a využít tak obě zařízení například při poradách pro rychlé zobrazení prezentací a jejich aktualizaci. Big Pad si můžete prohlédnout na následujícím videu.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat