První tablet s Windows 8 – Dell nebo Jóga?

První tablet s Windows 8 – Dell nebo Jóga?
2012-03-21T08:40:06+02:00
• 21. 3. 2012
2

Vypadá to na zajímavý souboj na poli tabletů s operačním systémem Windows 8. Ačkoliv ještě není známo datum uvedení této Redmondské novinky, již existují minimálně dva zájemci, kteří by rádi nabídli první tablet s tímto operačním systémem.

Dle prohlášení Michaela Della, šéfa IT firmy Dell, představí jeho společnost tablet s operačním systémem Windows 8 „přesně v den“ jejich vypuštění do světa. Původní nejasné termíny mluvily pouze o tom, že to bude během roku 2012. Dell by rád představil „zabezpečený tablet s Windows, který podporuje všechny Windowsovské aplikace“. Je jasné, že o takovéto zařízení bude největší poptávka ve firemní sféře.

Aby toho ale nebylo málo, zdá se, že o podobnou věc se snaží i čínský výrobce elektroniky Lenovo. Rádi by prý byli první, kdo uvede na trh tablet s očekávaným operačním systémem od Microsoftu. Ti z Vás, kteří sledovali veletrh CES 2012 možná zaregistrovali ultrabook s dotykovým displejem se značkou Lenovo na těle. Jeho jméno je Lenovo Ideapad Yoga a se svým tělem umí jeden zajímavý kousek.

Pokud je zavřený, vypadá jako klasický notebook. Jenže když ho otevřete, zjistíte, že má dotykový displej. To už je jiná káva. Lenovo si na nás ale vymyslelo ještě jednu vychytávku – displej můžete kolem pantů kompletně otočit a z notebooku je rázem tablet. Pravda, nejedná se o tak promyšlený koncept jako u Asus Transformer, kde je možné obrazovku odpojit od klávesnice, ale rozhodně je to také zajímavá myšlenka.

Neodvažujeme se tvrdit, že se Lenovo Ideapad Yoga stane prvním tabletem s Windows 8. Yoga byla na CESu představena jako koncept, takže to, zda se bude vyrábět, či nikoliv, není nikdo z nás schopen říct. Je to ale zajisté zajímavá představa a mnozí potenciální zákazníci by jeho přechod do výroby určitě uvítali.

Abychom celý kolotoč kolem Windows 8 a tabletů obsáhli co nejdokonaleji, musíme doplnit, že k jejich produkci se chystají i další výrobci. Zatím se na internetu objevily náznaky od firem HP, Nokia nebo Asus.

Zdroj: The Verge, Mobilmania


Ačkoliv operační systém Windows nepatří mezi má favority, na tablet s ním na palubě jsem zvědavý. Určitě prospěje konkurenčnímu boji.

Jak jste na tom s operačními systémy v tabletech Vy? Čekáte na Windows 8? Čtete nás z iPadu nebo Adroid tabletu? Který systém byste volili? Budu rád za Váš názor.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Václav Pavlín

21. 3. 2012, 9:28

tomas.drahonovsky: Tak to byl nepříjemný šotek. Díky za upozornění, máte pravdu. Moc se omlouvám.

tomas.drahonovsky

21. 3. 2012, 9:22

Aha, a ja dodnes myslel, ze sef firmy Dell se jmenuje Michael, ne Daniel…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat