Google Nexus tablet v příštích měsících jen za $149

Google Nexus tablet v příštích měsících jen za $149
2012-03-17T09:27:14+02:00
• 17. 3. 2012

Již nějakou dobu se mluví o tom, že Google se chystá vypustit do světa vlastní tablet pod označením Nexus. V posledních dnech se začaly také ozývat (prý) zaručené informace o tom, že výrobcem bude společnost Asus. Ta není na poli tabletů žádným nováčkem – právě naopak.

Svými modely Transformer a Transformer Prime Asus úspěšně rozvířil poměrně klidné vody trhu s tablety. Těm jednoznačně vládne iPad od firmy Apple. Asus ovšem zkouší nové věci a risk se mu vyplácí. Mimo řadu Transformer představil na nedávno proběhlém MWC v Barceloně hybridní zařízení Padfone – spojení telefonu, tabletu a ultrabooku.

Teď už zpátky k tabletu Nexus. Web Android and Me má informace od dodavatelů společnosti Asus, o které se s námi podělil. Konkrétně nám ve svém článku předkládá, že Asus možná zrušil vývoj svého tabletu MeMo 370T. Ten by se po úpravách specifikace mohl transformovat do nového tabletu Nexus. Úprava specifikace spočívá především v náhradě předpokládaného čtyřjádrového procesoru Tegra 3 od nVidie za dvoujádrový Snapdragon od Qualcommu.

Důvod ke změně procesoru je jednoduchý. Google chce svůj tablet nasadit proti zařízení Kindle Fire, které do světa vypustil Amazon. Tento tablet se s cenou $199 se prodává velmi dobře, ačkoliv, co se výbavy týče, se tabletům od Asusu nebo Samsungu nemůže rovnat. Cílem společnosti Google je tedy srazit cenu svého tabletu co nejníže  – možná až na zmíněných $150 – a zvýšit tak jeho konkurenceschopnost na trhu.

Očekává se, že zařízení bude představeno na akci CTIA Wireless show, která se koná v New Orleans 8. – 10. května. Zajímavou myšlenkou je také to, s jakým systémem se tablet od Google představí. Bude to Ice Cream Sandwich, nebo se Google blýskne novou verzí Androida Jelly Bean, která by mohla být podrobně představena na Google I/O v červnu 27. – 29. června?

Zdroj: Androidandme.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat