Chystá Amazon 3 tablety ?

Chystá Amazon 3 tablety ?
2012-03-29T10:31:25+02:00
• 29. 3. 2012

Dnes již můžeme o roku 2010 říct, že byl startem pro znovuobjevené zařízení. Samozřejmě se jedná o tablet a za otce novodobých tabletů můžeme označit iPad od společnosti Apple, který vše odstartoval. Poměrně dlouhou dobu dominoval celému odvětví a zřejmě ještě bude. Společnost Amazon se do tohoto trhu také pustila a to celkem netradičně. Její tablet se jmenuje Kindle Fire a jedná se o sedmipalcové zařízení, které se sice hardwarem ostatním rovnat nemůže, ale obsah zajisté ano.

Kindle_Fire

Dnes již víme, že Amazon prodělává na každém kusu několik desítek dolarů. Na druhou stranu se mu investice vrací v podobě prodaného obsahu. Tabletu Kindle Fire se podařil celkem kuriózní kousek. Stal se jedním z nejprodávanějších tabletů a předběhl i takové výrobce, jako jsou Samsung, Asus a jiní. Chvíli po uvedení tohoto tabletu se začalo spekulovat o tom, jestli Amazon chystá desetipalcovou verzi.

Podle Taiwan Economic News Amazon nechystá pouze jeden tablet navíc, ale rovnou tři. Zřejmě chce obsadit větší část trhu a stát se velkým protivníkem pro ostatní výrobce tabletů. Nejlevnější tablet bude mít displej s úhlopříčkou 7 palců a rozlišením 1024 x 600 pixelů. Ve střední třídě zaujme místo také sedmipalcová verze, ale s rozlišením 1280 × 800 pixelů. Neměl by chybět ani high-end tablet s rozlišením 1920 × 1200 pixelů na displeji s 8.9 palci.

amazon-kindle-fire-8.9

Bohužel to jsou jediné informace, které jsou ze zdroje známy. Pokud Amazon opravdu představí 3 tablety, tak se ostatní výrobci mohou začít obávat. Už jen s Kindle Fire dokázal ovládnout 16.8 % trhu. Samozřejmě bude vše záviset na tom, jestli zachová svou cenovou politiku a bude je opět dotovat.

Zdroj: cens.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat