Android 4.0.4 je venku

Android 4.0.4 je venku
2012-03-29T09:02:21+02:00
• 29. 3. 2012
1

Včera večer jsem napsal článek o to, že se možná dočkáme updatu na Android 4.0.5 pro Nexus S a Galaxy Nexus. To jsem ale ještě netušil, jak mě Google doběhne, když v noci uvolní aktualizace pro Nexus S, Galaxy Nexus a Motorolu Xoom na Android 4.0.4.

Celé to začalo tím, že Google umístil zdrojové kódy Androidu 4.0.4 do AOSP (Android Open-Source Project). V tu chvíli všichni zpozorněli a čekali, co se bude dít. Vývojáři samozřejmě začali ihned zkoumat, co je nového a jak toho využít.

Později v noci se ukázalo, že uvolnění zdrojových kódů znamenalo jednoduchou věc – jsou tu aktualizace hned pro tři modely. Byly uvedeny již v úvodu, ale pro jistotu si je zopakujeme:

  • Nexus S
  • Galaxy Nexus (GSM/HSPA+)
  • Motorola Xoom (WiFi)

OTA aktualizaci svého zařízení můžete očekávat v následujících dnech. Nejšťastnější budou zajisté uživatelé Nexus S, kteří konečně všichni dostanou ICS. Ti, kteří již na svém zařízení mají Android oficiálně aktualizovaný na verzi 4.0.3 mohou update provést ručně dle návodu na fóru xda.

Odtud máme také první pocity z nové verze systému pro Nexus S: rychlejší reakce telefonu, hladší a rychlejší otáčení displeje, vyřešení problému s baterií, rychlejší spuštění kamery ze zamykací obrazovky. Jedná se zamozřejmě o rozdíly oproti verzi 4.0.3.

Jsme rádi, že se naše spekulace o tom, že update přijde brzy, vyplnila, i když jsme se netrfili do verze.


Jak to vidím já, budu na svém Galaxy Nexu kontrolovat aktualizace každých pět minut…

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Už to bude měsíc a pořád nic. Kontroluji to každý den.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat