25 miliard stažených aplikací, to je Apple!

25 miliard stažených aplikací, to je Apple!
2012-03-04T06:30:10+02:00
• 4. 3. 2012

Největší a dalo by se říci i nejrozšířenější online obchod App Store, který naučil většinu svých jablečných příznivců si připlatit za mobilní obsah, prolomil další neuvěřitelnou a zároveň rekordní hranici. V noci z pátka na sobotu byla stažena 25 miliardová aplikace, která rozhodně Apple opět posunula o další level nahoru. Co všechno tomu předcházelo a co následuje? Toť otázka…

Jedno je zcela jisté, čísla nelžou a lze z nich jednoduše vyčíst, že obliba zařízení se znakem nakouslého jablka stále roste. První miliardová aplikace byla stažena v dubnu roku 2009, kde v tu dobu bylo součástí App Storu 35 000 aplikací. Následovala kulatá 10 miliardová hranice, ta se překonala v lednu roku 2011 se 350 000 aplikacemi.

A nyní, za úctyhodných 13 měsíců je staženo další 15 miliard, z celkového výběru 600 000 aplikací, což znamená 25 miliard stažených aplikací. Svou zásluhu na tom zajisté mají i vývojáři, kterým bylo doposud vyplaceno více než 4 miliardy dolarů.

Výherce 10 000 dolarů, ve formě poukázky na nákup aplikací v App Storu, je prozatím neznámý. Z toho vyplývá tedy i to, že zatím ani nevíme, která že to byla ta jubilejní aplikace. Na takovou výhru určitě dlouho nezapomene a samotnému výherci určitě gratuluji.

Bohužel, za to největší rival Android Market se musí spokojit pouze s 10 miliardami stažení, které Google nedávno oznámil.

Dotekománie – iOS na Youtube!

Zdroj: Apple.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat