Nokia Lumia na reklamní vlně po celém Česku

Nokia Lumia na reklamní vlně po celém Česku
2012-02-08T10:32:18+02:00
• 8. 2. 2012
2

Znovuzrození firmy Nokia, které má zařídit operační systém z dílen Microsoftu, neberou její zaměstnanci ani obchodní partneři na lehkou váhu. Televizní spoty, virtuální reklamní plochy na internetu, reklamy po celém městě. Tak nyní vypadá obrovská marketingová akce na podporu prodejů nových Lumií. A jak reklamní kampaň vypadá v Praze?

Snad každý už nějakou tu Lumii v Praze potkal. Mnoho prodejců, operátorů nebo samotná Nokia se snaží Lumie propagovat všude, kde se to jen dá. Jen v Praze (ale i v dalších městech) narazíte na nové Nokie na každém rohu.

Já jsem se vydal pražskými ulicemi i podzemím, abych pro vás několik na plakátech vymalovaných Lumií ulovil.

První zastávkou na naší cestě Prahou jsou operátoři. Všichni tři naši poskytovatelé telefonních služeb mají nové Lumie v nabídce a rozhodně nešetří na jejich propagaci. Televizní spoty, mohutné reklamní bannery na webu i velkoplošné reklamy na ulicích českých měst.

Opravdovou lahůdkou je potom velkoplošný plakát přímo na jednom z panelových domů v Praze.


Pozadu nezůstávají ani další prodejci. Příkladem nám může být eshop Alza.cz, kde má Nokia dokonce svůj vlastní „koutek“.  Nejzajímavější je zde stojan, ve kterém jsou vystaveny dvě Lumie 800. Okolo nich je totiž na sklo válcovitého tvaru promítána grafika.

Dalším obchodem, kde Lumie opravdu nepřehlédnete, je Electro World.  Ten se kromě propagace ve vlastních prodejnách odvážil i mimo ně, a tak ještě jednu reklamu z jeho dílen uvidíme později.


Nakonec jsem si nechal avizované metro. Právě zde vidíme snahu Nokie zviditelnit Lumie nejvíce. Pokud znáte přestupní stanici Můstek, určitě víte, že jsou stěny přestupních tunelů často využívaný  jako reklamní plochy. Jen zřídka se však stává, aby byly oba obsazeny shodnou reklamou. Nokia se zjevně „plácla přes kapsu“, a tak vás zde v metru Metro design Windows Phone doslova obklopuje. Kromě této stanice narazíte na další reklamy i jinde v pražské podzemce jako ve vagonech nebo na perónech dalších stanic.


Otázkou je, jestli se Nokii a prodejcům Lumie daří dostat k lidem. Zatím Nokie s Windows Phone na ulici moc často nepotkáte. Samozřejmě to ještě nemusí nic znamenat, jsou na trhu jen velice krátce, ale za několik měsíců nám samotné ulice prozradí, jestli se nákladná kampaň vyplatila.

Podle internetového obchodu Alza.cz se však ve velkém Lumia 800 prodává již nyní. V žebříčku prodejnosti v kategorii mobilních telefonů už teď vede.


Na závěr se ještě můžete podívat na několik reklamních spotů, které se šíří na internetu i v televizi.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Koblihu, priste se aspon usmivej :) .
R.

a asi to nese i ovoce.. včera jsem jel asi hodinu tramvají a za tu dobu viděl 2 modré lumie u spolucestujících :)
Fandim Nokii i MS, aby si tenhle fajn systém na tomhle mistrovském kousku železa mohlo vyzkoušet co nejvíc lidí..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat