HTC One: Nová řada telefonů představena Velký přehled

HTC One: Nová řada telefonů představena [Velký přehled]
2012-02-27T03:32:29+02:00
• 27. 2. 2012
1

HTC v neděli večer představilo svoje tři nové modely se systémem Android. Nová modelová řada HTC One toho nabízí opravdu hodně a HTC se poučilo z některých dřívějších chyb, které mu byly vytýkány. Co modely One X, One S a One V přinášejí?

HTC_One_Family

Spekulace se potvrdily

O připravovaných modelech HTC jsme toho věděli mnoho už před samotnou prezentací. Podoba HTC Sense 4.0, hardwarové parametry modelů One S a One X nebo jejich snímky již také unikly na internet ještě před svou premiérou. Jediný telefon, který zůstal novinářům utajen, byl HTC One V. Potvrdilo se i to, že HTC neopustí senzorová tlačítka a vyhne se tak přesunu ovládacích prvků systému na samotný displej telefonu. HTC zkrátka opět své tajné informace neuhlídalo.

525967872

HTC One – Nová vlna z Taiwanu

Celá nová řada přináší mnoho novinek, které jsou společné pro všechny tři modely. Prvním společným jmenovatelem je operační systém Android v nejnovější verzi Ice Cream Sandwich, který byl obohacen o nejnovější grafické prostředí HTC Sense 4.0. Za zmínku určitě stojí i nově navázaná spolupráce s Drobboxem, která přináší do nových telefonů možnost kromě vnitřní paměti i 25 GB prostoru v tomto cloudovém úložišti. Dropbox bude také plně integrován do systému, jako je tomu například u Windows Phone a služby Skydrive. Další prakticky stejnou položkou u všech tří modelů bude fotoaparát, avšak s jedinou vyjímkou. HTC One V nedostane stejně jako kolegové 8 MPx fotoaparát, ale “pouze” snímač s rozlišením 5 MPx. Pro telefony One X a One S je také společná možnost využít technologii komunikace přes DLNA. Pro všechny modely je také společná implementace technologie Beats Audio. Více ale už v následujících kapitolách.

HTC_One_Family

Zastavme se ale ještě jednou u fotoaparátu. HTC si zřejmě na této položce opravdu dalo záležet a nová technologie ImageChip by měla nabídnout opravdu kvalitní fotografie, díky tomu se chce HTC zařadit mezi výrobce kvalitních foťáků v mobilech. Jestli budou výsledky tak působivé, jak prezentují vlastnosti fotoaparátu, potom by se to mohlo HTC povést. Mnoho uživatelů HTC dlouhodobě za nekvalitní fotografie kritizovalo a nyní jsme se všichni dočkali odpovědi na volání po lepší kvalitě pořizovaných snímků. Klíčové ale bude počkat si na originální fotografie, protože prozatím nám to samozřejmě parametry nemohou potvrdit.

imagechip

Rychlé pořízení snímku – HTC snížilo čas potřebný na pořízení snímku na 0,7 sekundy, přičemž na zaostření potřebuje telefon pouhých 0,2 sekunkdy.

Lepší fotografie i za špatných podmínek – Nové fotoaparáty by měli být schopny ve špatných světelných podmínkách lepší fotografie. pomoci by jim v tom měla výborná světelnost f/2.0 a implementovaná technologie HDR.

Dvojitá uzávěrka – O této funkci jsme již slyšeli ve spekulacích o vlastnostech nových telefonů. Jen připomenu, že umožňuje pořizovat fotografie během natáčení videa (v případě HTC One X a One S i během natáčení v režimu FullHD).

Inteligentní blesk s pěti nastavitelnými intenzitami


HTC One X – Vlajková loď s masivní výzbrojí

HTC One X back and front

Začněme od toho nejlepšího. HTC představilo svojí novou vlajkovou loď a do vínku jí nadělilo pořádnou výbavu. Obrovský displej s rozlišením 720p, čtyř jádrový procesor, Android Ice Cream Sandwich nebo výborná konektivita. To všechno řadí tento smartphone mezi absolutní špičku. HTC tentokrát nevsadilo na hliníkové zpracování těla, ale inspirovalo se u konkurenční společnosti Nokia a jejich modelu Lumia 800. Stejně jako “osmistovka” je totiž tělo modelu One X tvořeno jedním kusem polykarbonátu.

Samozřejmě jedním z nejzajímavějších parametrů tohoto přístroje je procesor Tegra 3. Takt čtyř jádrového procesoru se zastavil až na hodnotě 1,5 GHz a telefon tak v kombinaci s 1 GB RAM nabídne opravdu masivní výkon. Věčnou otázkou však zůstává, jestli je takový výkon v telefonu zapotřebí.

image1image2image5HTCOneX_front-420-90HTCOneX_cameraflash-420-90

HTCOneX_softbuttons-420-90HTCOneX_side-420-90HTCOneX_speaker-420-90

Telefon dále nabídne integraci Beats Audio, ochranné sklo Gorilla Glass, přední kameru pro video hovory s rozlišením 1,3 MPx, NFC nebo dva reproduktory pro lepší kvalitu hovoru.

Interní paměť telefonu nabízí velikost 32 GB. Slot na microSD karty byste ale na přístroji hledali jen marně.

Novou vlajkovou loď bude možné zakoupit už v dubnu (a to zřejmě i u nás) a bude dostupná v bílé a černé barevné variantě.

HTC One X

  • Procesor: Nvidia Tegra 3, 1,5 GHz
  • Displej: 4,7” SLCD, 720p, Gorilla Glass
  • RAM: 1 GB
  • ROM: 32 GB
  • Fotoaparát: 8 MPx, 1080p video (30 FPS), ImageChip
  • Přední kamera: 1,3 MPx
  • Operační systém: Android Ice Cream Sandwich (grafické prostředí HTC Sense 4.0)
  • Baterie: 1800 mAh
  • Rozměry: 134,40 × 69,90 × 9,30 mm
  • Váha: 130 g
  • Gyroskop, NFC, DLNA GPS, Bluetooth 4.0, Wifi…

HTC One S – Dvě jádra a tenký profil

HTC One S Gray and Black

Dalším zástupcem nové řady je smartphone One S. Jde o nejtenčí model ze tří představených a tloušťka jeho těla z jednoho kusu hliníku dosahuje pouze 7,8 mm. Kompaktní rozměry v sobě však skrývají výkonný hardware, a tak nebudou majitelé tohoto telefonu ochuzeni o dvou jádrový procesor nebo prostorný displej o velikosti 4,3”. Mnoho dalších parametrů je shodných s top modelem One X. Fotoaparát, RAM paměť, konektivita i podpora Beats Audio a DLNA je stejná. Vnitřní paměť se však snížila na polovinu. Dalším rozdílem je použitý typ karty SIM. U One S totiž nalezneme kartu ve formátu MicroSIM. Z nepochopitelných důvodů však v tomto modelu chybí NFC, což je určitě škoda.

image1image2

ksp1image5image4

htc-one-s-preview-review-1htc-one-s-preview-review-21htc-one-s-preview-review-17

Jak jsem již nastínil v úvodu, telefon disponuje tělem vyrobeným z jednoho kusu hliníku. Ten je navíc ošetřen speciální povrchovou úpravou, která by měla zabraňovat snadnému poškrábání telefonu. Obdobně, jako je tomu u modelu One X, bude přístroj nabízen ve dvou barevných variantách.

Bude zajímavé sledovat, jak se mezi sebou o zákazníky poperou stájoví kolegové One X a One S. Vzhledem k tomu,  že One S nabízí také velice výkonný hardware a kompaktní rozměry v kombinaci s kvalitním zpracováním, může být pro nejvýkonnější model velkým konkurentem. Ten bude samozřejmě kontrovat obrovským výkonem, prostornějším displejem nebo větší vnitřní pamětí a netradičním zpracováním.

HTC One S

  • Procesor: Qualcomm, dual core, 1,5 GHz
  • Displej: 4,3” SLCD, qHD, Gorilla Glass
  • RAM: 1 GB
  • ROM: 16 GB
  • Fotoaparát: 8 MPx, 1080p video (30 FPS), ImageChip
  • Přední kamera: 1,3 MPx
  • Operační systém: Android Ice Cream Sandwich (grafické prostředí HTC Sense 4.0)
  • Baterie: 1650 mAh
  • Rozměry: 130.9 x 65 x 7.8 mm
  • Váha: 119.5 g
  • Gyroskop, DLNA, GPS, Bluetooth 4.0, Wifi…

HTC One V – Hliníkové tělo pro méně náročné

image1

Posledním nově představeným telefonem je One V. Jedná se o nejhůře vybavený model, ale I přes to bude mít tělo zpracované z jednoho kusu hliníku. Na rozdíl od One S však postrádá speciální ochranou povrchovou úpravu. Svým designem přístroj trochu připomíná model Rhyme nebo starší model Legend. je charakteristický svou bradou ve spodní části. Podle mého názoru je však pod tlačítky zbytečně moc prostoru a HTC mohlo már milimetrů na výšce telefonu ušetřit.

Jak jsem již řekl, telefon nepatří v současné době k nejvýkonnějším a bude tak vyhovovat spíše méně náročným zákazníkům. Nabízí jedno jádrový procesor taktovaný na 1 GHz, kterému sekunduje operační paměť o velikosti 512 MB. Za připomínku stojí přítomnost technologie Beats Audio. Bohužel se zapomnělo na přední kameru pro video hovory.

Spec_Vksp3image1

image3htc-one-v-pictures-preview-0

htc-one-v-pictures-preview-2htc-one-v-pictures-preview-5htc-one-v-pictures-preview-7 (1)

HTC One V

  • Procesor: Qualcomm, single core, 1,0 GHz
  • Displej: 3,7” SLCD, 480 x 800
  • RAM: 512 GB
  • ROM: 4 GB + slot na microSD karty
  • Fotoaparát: 5 MPx, 720p video, ImageChip
  • Operační systém: Android Ice Cream Sandwich (grafické prostředí HTC Sense 4.0)
  • Baterie: 1500 mAh
  • Rozměry: 120.3mm x 59.7mm x 9.24mm
  • Váha: 115 g

Nová strategie firmy?

Vypadá to, že HTC započalo novou strategii. Prezentaci (kterou jste mohli sledovat online v našem aktualizovaném článku) vedl především CEO firmy Peter Chou. Ten už před časem naznačil, že HTC by se mělo ubírat trochu jiným směrem a přehodnotit svojí dosavadní strategii. HTC poprvé použilo procesor Tegra 3 i přes to, že hlavním partnerem firmy v dodávkách procesorů byl/je Qualcomm. Technologie Beats Audio je nyní ve více modelech a není už jen “výsadou vyvolených”, konečně bylo ve větší míře zapracováno na kvalitě fotografií a podobně. Současné řady telefonů (Desire, Sensation ad) už dále nepokračují a HTC započalo nové. To všechno naznačuje, že chce firma tak trochu začít od znovu. Dalším vodítkem, které nás vede k tomuto závěru, je fakt, že v nové podobě oficiálních stránek htc.com je kladen důraz pouze na nové modely a ty starší (včetně těch s operačním systémem Windows Phone) jsou ve stínu. Na první pohled si ani nevšimnete, že je možné je někde na stránce najít.



Jak se vám nové modely HTC One líbí? Bude nová vlajková loď konkurenceschopná bitvě čtyř jader , která se po MWC chystá?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Ja to HTC nechapem. 1.ovladanie hlasitosti je na opacnej strane(aspon podla fotiek) 2.vynechanie podpory SD kariet?wtf. 3.este stale tam nedali HW tlacitko pre fotenie. 4. Ta otrasna brada na tom lowende, to naozaj 5.top model z plastu?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat