Chystá Microsoft vlastní hudební službu pro WP?

Chystá Microsoft vlastní hudební službu pro WP?
2012-02-18T14:54:49+02:00
• 18. 2. 2012
4

Microsoft nyní jedná s největšími nahrávajícími společnostmi o možnostech uvedení vlastní hudební služby, která by měla konkurovat službám od Googlu a Applu. V současné době Microsoft provozuje jinou hudební službu, nese název Zune Pass Music a umožňuje za měsíční poplatek poslouchat stremovanou hudbu ze serverů Microsoftu.

Zatím zůstává otazník nad stremováním hudby, bude podobná konkurenčním službám nebo přinese něco nového? Microsoft se již mnohokrát snažil stát se velkým hráčem i na poli moderního prodeje hudby, ale zatím všechny jeho pokusy byly marné. Tato nová hudební služba by měla být dostupná i z vašeho Windows Phone smartphonu. Právě odsud čeká Microsoft největší příval potencionálních zákazníků.

O službě se stále ještě jedná a proto se nedá zatím ani počítat s jejím stoprocentním spuštěním. Vše totiž mohou zatrhnout nahrávací studia, která se zkrátka nemusí s Microsoftem dohodnout. O dostupnosti v České republice můžeme pouze snít, i kdyby se Microsoftu podařilo vyjednat s vydavateli rozumné podmínky, bylo by spíše překvapení, kdyby Microsoft tuto službu spustil celosvětově. Pokud by však chtěl zatopit Applu a Googlu, musel by nasadit raketové tempo a rychlou expanzi do celého světa. Vše se dozvíme během několika měsíců a bude určitě zajímavé sledovat, jak se souboj na poli hudebních služeb vyvíjí.

Zdroj: CNET.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Presne tak, Zune Pass je uplne super sluzba.

spellshaper

18. 2. 2012, 17:40

Taky to moc nechápu. Používám Zune Music Pass na svém PC a WP7 už několik měsíců a dokonce mi přijde užitečnější než služby Google nebo Applu.

Abych to upresnil, na XBOXu to chodi jen ve spojeni s Gold uctem, ale na mobilu se to da aktivovat bez omezeni. Sam autor se ve zdrojovem clanku pta, jak se to bude lisit od stavajici Zune Music Pass, ktera je podle nej jen na XBOXu (coz je ale nesmysl). Chapu to tak, ze MS kouka po necem jako je iTunes Match, nebo Google Music Cloud ci jak se to jmenuje. Tedy zlegalizovat co mate a dat to do Cloudu.

Co to je za nesmysl? Zune pass normalne na WP7 telefonu funguje. Sam jsem ho par tydnu pouzival. Tedy samozrejme oficialne jen v US, ale ceskou kartu mi to vzalo a mel jsem ho aktivni. Byl to jeden z duvodu, proc bych si vybral WP7 jako platformu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat