Android Jelly Bean – střípky informací

Android Jelly Bean – střípky informací
2012-02-23T10:20:00+02:00
• 23. 2. 2012

android-jelly-bean-1024x584Ještě tu nemáme pořádně rozšířenou verzi Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich a již se začíná spekulovat o nadcházející verzi. Musíme upozornit, že se jedná mnohdy o čisté spekulace a střípky, které jsou zachycovány po celém internetu. Prozatím se ví, že by následná verze systému mohla nést kódové označení Jelly Bean, ale neví se, jestli to bude verze 5.0 nebo 4.x.

K představení by mohlo dojít ještě letos, ale zařízení s tímto systémem můžeme očekávat asi až v roce 2013. K dosavadním spekulacím patří i to, že Jelly Bean (želé bonbón) budou více směřovat na desktopové využití a očekává se lepší podpora pro více jádrové platformy. Tím je myšlena Tegra 3 a následné verze. Mnozí se domnívají, že se vývoj urychluje i kvůli představení Windows 8.

6a0120a5580826970c016301d3e7a8970d-800wi

Současná verze systému Android 4.0 již dokáže celkem obstojně pracovat s myší nebo klávesnicí, ale podpora podobných zařízení je poněkud omezená, třeba takový trackpad. Nyní se objevila informace, že Google si nechává patentovat způsob propojení Androidu a trackpadu. Zřejmě se uvažuje o tom, že by smartphone nebo tablet fungoval i jako trackpad a přitom by se využívalo externího monitoru pro zobrazení. Nebo by se využívalo trackpadu na zařízení s Androidem Jelly Bean.

google-trackpad-patent

Nejedná se o příliš přesné informace, ale Google se chce zaměřit s Androidem na širší spektrum zařízení a využití než jen smartphony a tablety. O něco podobného se nyní snaží společnost Canonical s Ubuntu pro Android. Na druhou stranu již získal společnost, která má s tímto způsobem také nějakou zkušenost, tou je Motorola a její mobil Atrix s dockem.

motorola_atrix_dock

Budeme nakonec moci využívat zařízení s Androidem Jelly Bean v širším rozměru a dopřát si třeba způsobu práce jako na běžném PC?

Zdroj: androidandme.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat