Rozporuplná Lumia 800 – první dojmy video

Rozporuplná Lumia 800 – první dojmy [video]
2012-01-27T09:50:19+02:00
• 27. 1. 2012
12

1200-nokia-lumia-800_black

Nokia představila své mobily s operačním systémem Windows Phone 7 a vlajková loď pro Evropu je Lumia 800. Od tohoto mobilu se čeká možná až příliš, měl by zachránit budoucnost finského výrobce na trhu smartphonů. Ve čtvrtek došlo k oficiálnímu představení Lumie 800 v ČR a prozatím nebylo moc video recenzí. Proto vám Dotekománie přináší ve spolupráci s vývojářem Tomášem Hubálkem vlastní video recenzi tohoto zajímavého mobilu, zapomeňte na líbivější modrou (RH).

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

1. Recenze jako takova da li se to tak nazvat je tragedie, pripomina mi to hruzu kterou kdysi davno hodil na youtube pan Cermak a tykala se prekladace od GOOGLU… ajem fuking vel :))

2. jse milovnik Androidu, ale lumia me natolik zaujala ze sem si ji chtel moc koupit, ale nevydrzel sem na tento skvost cekat nekolik mesicu a proto poridil GNEX ku me plne spokojenosti. Kdyby si nokia pohla uz sem tech 13k davno za telefon utratil. Jeji chyba.

3. Myslim ze WIN ma v telefonech budoucnost, je novy, neotrely a hlavne JINY… jednou mu dam sanci urcite

JohnyAsbest

28. 1. 2012, 10:28

plně s panem TH souhlasím, i když Mango může být do budoucna zajímavé, tak právě z hlediska přizpůsobení je Mango v plenkách. Již delší dobu používám Mozarta s Mangem, a konstatuji, že nejen z těch přizpůsobovacích důvodů čekám, až si pořídím Sony Xperii S a opět se naa čas vrátím k Androidu. WP se musí naučit od lidí, co chtějí – a ne naopak, že lidi půjdou podle toho, co jim WP nalajnuje. Jinak ano, ten systém je docela rychlý, ´multimédia také docela ujdou, jenže dostat se k aplikacím je neskutečný problém – ano pokud má někdo chevrona, tak asi jo. jenže těch pár tisíc výjimek, co bylo microsoftem dovoleno, to je doopravdy slabota a slaboduchost od microsoftu. Ještě si dovolím srovnání funkce wifi – Nokia C7 vs. HTC 7 Mozart – přes wifi k youtube, internetovému rádiu – použití cízího wifi, cca 15 skrz stěny budovy, oba přístroje ukázaly 1 dílek síly wifi. Nokiácká wifi i přesto připojení ihned, stanice nebyl problém spustit, Mango – připojení chvilku trvalo, ale spouštět stanice – jedna za chvilku, druhá vůbec ne, další po minutě………Takže Symbianovská Anna je pro mne stále lepší než mango.

Mám Omnii 2 a v ní WM 6.5 a i přes jeho nedostatky jsem mohl vše upravovat,nainstalovat např.programy po hard resetu přímo z telefonu…. V telefonu mám 32GB kartu a na ní mám vše, co potřebuji….od hudby, knížek, navigace a je jedno, jestli jsem nebo nejsem off nebo on… Ale poslat v dnešní androidí době na trh takto postavený systém i telefon je dle mého názoru hodně velký risk. A psát,že za čas bude nějaká aktualizace…. Když Nokie ohlásila vstup oken do svých telefonů tak jsem očekával něco jiného. To si mohl před asi čtyřmi lety dovolit Samsung při zavádění Androidu 1,5 ( v dalším telefonech měl ale ještě WM a Symbian).

petko kotov

27. 1. 2012, 17:47

osobne preferujem cenzurovanie zavadnych slov pred mazanim celych postov.

thubalek> vy jste fanda WP? Proč prosím sprostě lžete? Přečtě te si něco o sobě na svém vlastním profilu :D

Tudy> Samotný telefon tak i OS má pochopitelně své mouchy, některé se odstraní v následujících aktualizacích některé jsou dané HW od nokie. Více o tom se dočtete v kvalitnějších recenzích (bohužel v češtině je jich minimum).

Nicméně tato rezence, která je navíc založena na neaktuláním telefonu který se v ČR nebude prodávat, nepřináší žádnou novou informaci. Největším výsměchem je to, že z celé recence v podstatě vyplívá, že největším problémem celého telefonu, který je navíc neřešitelný, je to že ukazatel baterie neukazuje na úvodní obrazovce přesné procento (ale lze se k tomu dostat na dva doteky).

thubalek> no já nevim světelnost objektivu mi jako subjektivní dojem nepřipadá. Předtím než něco natočíte si to aspoň můžete vyzkoušet, prostě děs.

Ta recenze je katastrofa, je pochopitelně jen o vašich subjektivních dojmech, což vám zazlívat nejde. Já jen nechápu, jakto že Vám (jakožto je o Vás známo že jste silně zaujatý člověk ve prospech platformy Android) dal vůbec někdo do ruky tento telefon a zveřejnil tuto otřesnou recenzi. Je to hrůza. Měl by jste se stydět.

@Tudy – Já jsem taky fanda WP7. Velice vítám konkurenci, kterou současný oligopol Apple/Google potřebuje. O to víc je mi smutno, že WP7 to zatím nejsou.

Možná ještě pár doplnění:

– k čemu potřebuje uživatel vidět přesné procento: no k tomu, aby odhadl, jak dlouho mu při stávající zátěži telefon vydrží a jestli se má mírnit (např. hraju hru, za 10 minut mi ubyde 10 procent, a mám nabyto ještě 30 procent, tak můžu usoudit, že už mi telefon nevydrží déle než půl hodiny).

– pokud jde o hledání: mám tam Bing a je možné že to nepůjde změnit na Seznam, ani když mám telefon v češtině. Takže to pro mě padá.

Recenze se mi naopak libila. Konecne nekdo poukazal na nedostaky systemu. Z dosavadnich recenzi totiz vyznivalo, ze je system temer dokonaly, coz ocividne neni.

Ac WP7 fandim, prave kvuli slovniku a i samotnemu faktu, ze klavesnice nelze nahradit jinou, s nakupem jeste pockam. Dale me trochu odrazuje i rychlost aplikaci tretich stran. Ac jsou zabudovane aplikace seberychlejsi, dojem kazi prave aplikace stazene z marketu. Tam ten vykon pokulhava.

@josef78 – telefon hodnotím tak, jak jsem ho dostal, pokud tam přibydou nějaké další věci, můžu je zhodnotit, až tam budou.

Pokud jde o češtinu, tak se odhaduje, že má 300 000 slovních kořenů (http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ce%C5%A1tina#Po.C4.8Det_slov), čili všech tvarů všech slov budou milióny (více než jeden určitě).

Zbytek jsou subjektivní dojmy, které nebudu komentovat.

Rozporuplný autor recenze. Netuším proč teměř na všech českých webech točících se kolem mobilu, dělají recenze na Nokie s WP lidé kteří s telefony vůbec neumí zacházet, nemají žádné zkušenosti, a jsou zaujatí zastánci jiných platforem.
Předpokládám že v tom je nějaký záměr, asi Nokia rozdala málo telefonu zdarma těmto příživníkům.

K vaším blábolům v prakticky neužitečné recenzi:
-světelnost objektivu je 2.2 a je uvedena ve specifikaci.
-Navigace je v první verzi, v následujících dvou měsících ji čeká zásadní update, kde bude rozšířena její funkčnost a hlavně pojede i plně Offline
-Cena telefonu jen mnohem nižší než u podobně vybaveného telefonu iPhone 4S 16GB, a je srovnatelná s horším telefonem iPhone 4 8GB. Je potřeba si uvědomit že 800 je věci image za kterou se platí. Pokud chcete obyčejný ale prakticky stejně vybavený telefon, tak je tu 710 která stojí cca 8tis.
-Vzhled je pochopitelně možné změnit, je možné v dostečné míře měnit barvy (možnost si barvu nastavit přesně v RGB je jen v telefonech pro blázny), je možné libovolně uspořádat titles, je možné si nastavit tapetu na lock obrazovku, je možné nastavit vlastní vyzvánění (víc normální člověk nepotřebuje)
-Ukazatel baterie je standardně vidět když je potřeba. Tedy zobrazuje se když je telefon potřeba nabít, a podobně tak když je telefon už plně nabit. Navidím důvod proč by měl běžný uživatel stále vidět přesné procento nabití baterie (v čem konkrétně mu to pomůže). To proč to není vidět i když je tam místo je věcí designu, čemuž ale nerozumíte, takže to tak či tak nepochopíte. Jinak zajímavé, že zmiňujete výhody specifické je pro Nokii (nezmiňujete nepochybné výhody celé platformy), kdežto nevýhody nezapomenete připomenout i ty které jsou dány platformou.
Co se týče specifik výhod Nokii, kterých je pochopitelně více. Tak jednu z nejzásadnějších jste zapoměl, a to unikátní vyhledávání přes kombinaci seznam.cz+bing.
Jinak dále mě pobavila informace že český slovník má miliony slov :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat