Moneto: NFC pro každý Android a iPhone

Moneto: NFC pro každý Android a iPhone
2012-01-11T16:43:51+02:00
• 11. 1. 2012
17

Nemá Váš mobil NFC? Nevadí. Od teď nebudete muset čekat na nové modely s podporou této technologie. Společnosti DeviceFidelity a Spring Card Systems přicházejí s microSD kartou Moneto, která obsahuje NFC čip a anténu. Tato novinka byla vyvíjena několik let a je určena pro platby prostřednictvím systému MasterCard PayPass.

Moneto je již nyní dostupné pro iPhony v podobě pouzdra za 80 dolarů s 10 dolary pro platby. Moneto microSD karta pro mobilní telefony se systémem Android bude dostupná během několika týdnů za 30 dolarů. Instalace bude jednoduchá, vložíte tuto microSD kartu do mobilu a ještě nalepíte zvláštní štítek na baterii mobilu. Tato nálepka pouze napomáhá se signálem NFC. U obou verzí budete muset navíc nainstalovat aplikaci na mobil.

moneto-645x274

Na stránkách moneto.me se následně v Q2 2012 dozvíte, které smartphony s Androidem jsou podporovány. Samozřejmě se tento seznam bude neustále rozšiřovat a tak by se měl dočkat téměř každý. Jedná se o celkem významný krok u této technologie, který pomůže z rozmachem bezkontaktních plateb pomocí mobilu.

Zdroj: moneto.me, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

NFC v telefonu mám a zatím je mi úplně k ničemu.

Takže abych to zkrátil… Milí Ježíšku, toto NE

2 Čáslava Lubomír To teda bude a čekám na to už pěkně dlouho :/ jenže se po tom nějak slehla zem :( jako sd karta s uložištěm ok, ale jako sim je to určitě rozumnější volba.

Na těchto stránkách píšou, cituji: „And don’t worry if your device relies on only the SD card for storage, Moneto’s NFC card will also work as regular storage for Android“

Takže to bude současně sloužit i jako úložiště dat.

http://www.pocketables.net/2012/01/moneto-brings-nfc-to-the-iphone-and-almost-any-android-device.html

no podle vseho tam asi tak tak nacpali svoji technologii a na nejaky pam.cip nezbude flek. takze totalne spatne, vhodne do telefonu co maj svou interni pamet 8-16GB,coz je minimum a spise ve vyssi tride a leckdy tato vyssi trida NFC ma a nebo mit v nasledujicim modelu bude.

PW

Čáslava Lubomír

17. 1. 2012, 11:51

No problém bude asi v tom, že ta karta bude muset být v určité kapacitě resp. kapacitách aby se na ni dala uložit ještě data. Vytahovat kartu s daty jen za účelem použití NFC mi přijde jako pitomost. Btw. Pokud to lze narvat na tak mrňavou kartu nebylo by efektivnější do NARVAT rovnou na SIMku ? Vyměním u operátoru za novou a jedu ne ?

Jaroslav Vlček

17. 1. 2012, 11:22

omlouvám se nevšiml sem si té věty :-) a za ten příspěvek předtím taky

Přemysl Vaculík

VIP 17. 1. 2012, 11:14

_m0p_: „…Moneto je již nyní dostupné pro iPhony v podobě pouzdra…“

Jaroslav Vlček

17. 1. 2012, 11:03

Proč je v nadpise iPhone když microSD nepodporuje, nebo se pletu?

re: Sodobar No teda ty jsi docela vtipálek, protože nazvat jaký-si propojovací kablík bimbáskem tak to by mě fakt nenapadlo ! A ještě k tomu napsat Přicházím k pokladně, vytáhnu z kapsy bimbásek ?! cože ?
A teď si představ že za tou pokladnou bude sedět nějaká pohledná slečna a ty napíšeš vytáhnu z poklopce svůj bimbásek a … už tě vezou za veřejný pohoršování ! A navíc naco to řešit nějakým propojovacím kabelem, když NFC je bezdotykový !

Sodobar: jj, Apple tomuto jde naproti svým Dock Connectorem, snad se něco časem objeví.

Já bych to řešil připojením nějakého bimbásku do usb. Přicházím k pokladně, vytáhnu z kapsy bimbásek, napojím, zaplatím, schovám bimbásek a odcházím. Už dlouho na něco takového čekám…

Přemysl Vaculík

VIP 12. 1. 2012, 16:08

NemoCZ: s tím se počítá a proto tam je ta nálepka, která pomáhá signálu NFC.

Copak měnit paměťovky, to je to nejmenší… Problém bude například pokud má mobil kovový kryt.

To mi přijde vskutku debilní přehazovat před každou platbou paměťovky :) Pokud to bude v kombinaci i s úložným prostorem, tak OK.

A data budu mít kde?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat