Senseg: opravdový dotykový displej video

Senseg: opravdový dotykový displej [video]
2011-12-05T17:27:30+02:00
• 5. 12. 2011

Není to tak dávno, kdy byl svět ovládnut kapacitním dotykovým displejem. V současnosti mnozí výrobci chtějí znova posunout hranici ještě dál, příkladem je třeba flexibilní (ohebný) dotykový displej. Někteří se snaží ještě využít stávajících technologií a nezacházet tak daleko. Zástupcem tohoto směru je třeba kanadská společnost RIM, která si nechala patentovat hybridní displej s využitím kapacitní a rezistivní technologie. Další společností je Senseg, jejíž displej vám dá ten opravdový pocit z dotyku.

Sengeg-550x311

Senseg vyvinula novou technologii dotykového displeje, který dokáže simulovat virtuální texturu. Výsledkem bude, že na prstech neucítíte pouze hladký povrch displeje, ale třeba texturu daného objektu (papír, písek, atd.). Nejedná se o nějakou vibrační technologii, ale zde je přímo měněno povrchové napětí mezi displejem a konečky prstů, které po něm kloužou.

Sengneng-550x309

Může se jednat opravdu o revoluční technologii, jelikož takto vybavené mobily nebo tablety budou moci ovládat i nevidomí (displej by mohl zobrazovat Braillovo písmo), budete mít lepší pocit z map anebo vylepšená orientace v prostředí operačního systému. Další využití necháme na vaší představivosti. Jen uvedeme, že redaktoři na Phandroid si představují využití i u her “pro dospělé”.

Nejedná se jen o další technologii, která byla patentovaná a leží pouze na papíře. Máme tu pro vás video, na kterém je tato nová technologie dotykového displeje představena na demo zařízení.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat