MS news: NFC, OneNote pro iPad a změny ve vedení

MS news: NFC, OneNote pro iPad a změny ve vedení
2011-12-13T08:55:26+02:00
• 13. 12. 2011

Během posledních dní se nám nahromadilo několik novinek z části mobilního světa, který se točí okolo Microsoftu, a tak si je shrneme v tomto článku. Budeme se věnovat podpoře NFC ve Windows Phone, nové aplikaci OneNote speciálně pro iPad a na závěr zabrousíme i do managementu Microsoftu, kde proběhla změna na postu ředitele divize Windows Phone.


NFC ve Windows Phone až příští rok

NFC je poslední dobou velkým hitem a mnoho výrobců implementuje tuto technologii do svých mobilních zařízení. Nezáleží však jen na výrobci, jestli NFC čip do telefonu přidá. Softwarová podpora je samozřejmě nutná ze strany operačního systému. Windows Phone zatím NFC nepodporuje a změnu můžeme očekávat až na přes rok.

Poslední dobou se spekulovalo o tom, že WP 7.5 (Mango) obsahují podporu NFC a záleží pouze na výrobcích, kde jí využijí ve svých přístrojích. Microsoft nyní tyto spekulace vyvrátil, ale potvrdil, že se bezdrátová komunikace do mobilních Windows chystá. Podle vyjádření, která “redmontští” vydali, bychom se mohli dočkat v průběhu příštího roku. To, jestli bude podpora součástí nějaké větší aktualizace, zatím nevíme.


Nová verze OneNote speciálně pro iPad

Pokud vlastníte “jablečný” telefon, možná už jste se setkali s aplikací OneNote ve verzi pro iPhone. Tato aplikace už je dostupná nějakou dobu a nyní k ní přibyla i aplikace speciálně určená pro tablet iPad. Její základní výhodou je samozřejmě to, že je přizpůsobena většímu tabletovému displeji. Kromě toho Microsoft do aplikace přidal ještě několik dalších drobných vylepšení.

Základní verze je k dispozici zdarma. Free verze se od verze placené liší jen tím, že zde můžete vytvořit maximálně 500 poznámek. Upgrade na neomezenou verzi Vás potom bude stát necelých 15 dolarů.

Na závěr jen podotknu, že aplikace je dostupná i v České republice.


Šéf divize Windows Phone opouští své křeslo a stěhuje se o kancelář dál

Steve Ballmer se rozhodl udělat změnu ve vedení Microsoftu. Současný ředitel divize Windows Phone, Andy Lees, opouští své dosavadní působiště a bude přesunut na dosud blíže nespecifikovanou pozici ve vedení firmy. V současné době víme jen to, že by se mělo jednat o funkci, která se bude týkat uvedení a kooperaci marketingu Windows 8 a Windows Phone.

Andy Lees

Prozatím převezme většinu povinností v řízení divize Terry Myerson. O důvodech rozhodnutí můžeme jen spekulovat, ale je možné, že CEO Microsoftu nebyl dostatečně spokojen s nástupem WP na trh a chtěl tak přinést do vedení novou krev. Myerson pracuje v MS už od roku 1997 a dříve vedl tým, který měl na starosti Exchange.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat