Boj s operátory za nižší ceny: Příběhy úspěšných

Boj s operátory za nižší ceny: Příběhy úspěšných
2011-11-06T19:30:52+02:00
• 6. 11. 2011
64

Konec roku 2011 se pomalu blíží a jak se zdá, tak se aspoň trochu začalo debatovat nad praktikami českých operátorů. Pokud dnes vynecháme kompletně jejich pokrytí ČR signálem 3G sítí, tak se debatuje i nad cenami za volání, SMS a data. Na internetu si můžete dohledat rozdíly mezi českými cenami a těmi z ostatních zemí.

crop-111820-profimedia-0048609399

Situace je u nás neslavná, ale stále si můžete dupnout a na to již operátoři slyší. Zde máte pár příběhů těch úspěšných. Tímto jim také děkujeme, že se s námi podělili o své zkušenosti. Do komentářů zapojte i své zkušenosti a přejeme vám, aby jste se nechali inspirovat.


O2

Aleš Kratochvíl

Já jsem si vzal O2 :kůl: přes kamaráda, který dělá D2D prodejce u TO2. Nyní tam mají akci (nebo měli), že :kůl: byl na prvních 6 měsíců za 125 Kč.

A retence, kterou jsem si u O2 ukecal:

  • Sleva 50% prodloužení o 6 měsíců – tedy 1 rok za 125 Kč
  • 120 minut do všech sítí
  • 250 SMS do T-M, VF
  • Neomezené SMS do O2
  • IVM Start za 100 Kč

Lukáš

Jednoho krásného dne jsem se dozvěděl, že u Vodafone existuje tarif „pro učitelky“ a jejich rodiny, který je za 200 Kč úplně neomezený (bez internetu). Jako zákazník O2 jsem se pokoušel k takovému tarifu dostat, leč marně. Nakonec jsem alespoň zavolal na retence a operátorovi tvrdil, že přesně takový tarif již mám (tedy ten neomezený od Vodafone) a že chci prostě skončit. A výsledek? Dvojnásobek volných minut a 250 SMS k tomu. V mém podání tedy O2 [:kůl:] za 250 Kč: 120 volných minut SMS do O2 neomezené a 250 SMS do ostatních sítí… Měsíc na to jsem na retence volal za svoji přítelkyni a zařídil ji tarif za stejných podmínek při podpisu smlouvy, když jí končil tarif O2 Pohoda a nemohla jej prodloužit.

Martin Vagner

Začátkem roku 2010 jsem se zamýšlel nad tím jaké mám vyúčtování na dvě mobilní čísla u operátora O2. Já sám platil každý měsíc za hovory a textové zprávy zhruba 1 000 – 1 200 Kč a k tomu internetové připojení Blackberry Internet Servise(BIS) za 300 Kč. Manželka provolala měsíčně 500 – 700 Kč, což dělalo měsíčně průměrně 2 000 Kč. Tato cena se mi zdála vcelku vysoká a tak jsem oslovil operátora pomocí infolinky. Bohužel mi nebyli schopni nabídnout žádnou lepší nabídku a tak jsem se v červnu 2010 rozhodl přejít ke konkurenci. Nijak cíleně jsem však nepřemýšlel nad nabídkami konkurence, doufal jsem totiž, že v době, kdy se budou naše mobilní čísla přenášet, se operátor O2 sám ozve. Tuto zkušenost jsem neměl nijak ověřenou, ale na internetu jsem našel několik diskuzí, kde uživatelé tvrdili, že nabídka od původního operátora opravdu přijde. Stalo se tak 4 den a retenční oddělení mi nabídlo za to, že zůstanu tarif O2 SMS za 200 Kč s 200 volným SMS zprávami měsíčně a k tomu pro mě 3 000 volných minut měsíčně do všech sítí zdarma. Manželce stejnou nabídku jen s 1 000 minutami měsíčně. Neváhal jsem a na nabídku na jeden rok jsem kývl.

V červnu letošního roku, kdy nabídka skončila, jsem začal tím, že jsem se nechal cíleně z infolinky přepojit na retenční oddělení a žádal opětovnou nabídku. Byl mi nakonec nabídnut stejný tarif jen se snížením volných minut na 1 000 a 500. I tak se nedostanu k této hranici provolaných minut, neboť se tyto minuty převádějí do dalšího měsíce. Tím každý měsíc vzniká obrovská rezerva, která defacto stále stoupá. Jsem maximálně spokojen, za posledních 18 měsíců tak mám moře volných minut do jakékoliv sítě a moje platby klesly na nějakých 700 – 800 Kč měsíčně za dvě aktivní čísla a jedním BIS tarifem.
Takže stačí jediné, nebát se a tlačit na operátora, aby nabídl něco víc a věřte, že to opravdu jde.


T-Mobile

igsscv@

Začátkem února 2011 mi končila smlouva u T-Mobile a já plánoval nákup smartphone, takže jsem potřeboval datový tarif. Dělal jsem mrtvého brouka a týden před vypršením mi zavolala operátorka, že mi smlouvu prodlouží. Já že nechci, že uvažuju o přechodu jinam kvůli datům. Ona nabízela jen ty oficiální tarify, tak jsem jí rovnou řekl, jestli mně může přepojit na retenční. To prý nemůže, ale dá jim tam můj požadavek.

Tři dny před vypršením se mi z retenčního ozvala jiná operátorka, vyslechla mé požadavky a sama hned nabídla

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zdarec,před vánoci mi volali z vodafonu ohledně nabídky nových velikonočních tarifu.řekl jsem,že nemá cenu nic nového aktivovat,když vlastně stejně prechazim někam jinam.narychlo vymyšlená historka o výhodné konkurenční nabídce vykonala své.aniž by me někam slečna prepojovala,nabídla 500 min. Kamkoliv,100 sms. a internet 600 fup. (Zatím ještě 1200mb) to vše za 562kc. Po namitce,že mám službu Po svém,je výsledná útrata 506kc/měsíc. Výše zmiňovany výraz somrovani není rozhodně na místě.je to obyčejné vyjednávání …

Tak jsem se konecne odhodlal a nez jsem si stihl vyridit In-kartu na drahach tak ji zrusili. Mel jsem Nabito 350 a kazdy mesic cca 60min volani 180SMS. Takze jsem volal do Vodafone, ze jsem znacne rozhorcen ze se sluzbou Po svem mi daji kazdy mesic slevu 1Kč a pritom abych mohl snimi mluvit na lince tak zaplatim 30Kč. Dále odměna po dvou letech je takova, ze je uplne k nicemu protoze ten nejlevnejsi telefon je i po nastaveni mesicni utraty 277Kč o 200Kč drazsi nez na mall.cz. Dal jsem argumentoval tim ze me na ulici zastavili od O2 a dali nabidli mi za 360Kč 200min a 100SMS s volanim do vlastni site o vikendech zdarma. Tak po pulhodine povidani jsme skoncili na 405Kč každej měsíc a za to je 250minut + 100SMS takže pohoda. Nabídka je na neomezenou dobu, takže teď čekám už jen revoluci jako ve Francii…

Jsem u Vodafonu přes 6 let, 1. faktura za 1300,- protože mi v prodejně slibovali zdarma WAP + další služby, oficiální zdůvodnění zamítnutí reklamace bylo nepodporovaný telefon (kdybych si vzal oficiálně podporovaný telefon – ten samý brandovaný – tak by bylo vše ok). To mě sice nas*ali, ale studentský tarif neměl konkurenci, útraty kolem 300, někdy díky zahraničí 500-700, navíc každé dva roky nový dotovaný telefon. Od posledních prázdnin a přechodu na nový systém stále nějaké problémy, telefonicky sem reklamoval asi 3 faktury, chtělo to trochu vyšší level matematiky (z pohledu operátorky :), ale uznali mi nárok na kompenzaci, já chtěl úpravu tarifu, výsledek: 80 minut + 100 SMS + student internet v mobilu za 284 Kč. To by šlo, ale využil jsem ještě dotovaného telefonu asi o 6 týdnů dříve než bych na něj měl po 2 letech nárok… uznali mi student internet v mobilu s minimálním měsíčním plněním 477,- jako nárok na využití akční nabídky 2000,- slevy na chtrý telefon. Podmínkou je platit MMP 6 měsíců a datový balíček 12 měsíců. Pro mně to znamená zvýšení nákladů sice o 200 měsíčně, ale krásně se mi to vrátí. Nakonec mám teda možnost mít až 120 minut, k tomu telefon se slevou 3200,- což je vlastně pořád 2000 sleva, jestli odečtu 200×6 (1200). Ano, sem zavázaný Vodafonu, ale pouze na rok. Lidi, de to. Klidně volejte několikrát na operátorskou linku, šance na solidní jednání je tak 50 na 50, někdy je tam blbec, někdy ne. Šťastné a veselé

To jezecek…Já jsem se před třemy dny po 12 letech u Vodafone také dohádal na slevě a po dlouhém handrkování jak já, tak muj šéf jsme dostali slevu 50% jen na dvě služby.To znamená třeba paušál plus kamárady atd.Ale na třetí službu už slevu nedaly a to si myslím že jsme docela slušně platící a dlouholetý zákazníci tak nevím jak jsi to dokázal.Jak dlouho to je co ti daly tu slevu.

Čus,
já takhle funguju již řadu let u Vodafonu. Vždy se nechám přepojit na retenční oddělení a smlouvám. Když mě tam nechtějí přepojit, stačí říct, že končíte a oni do 2 dnů zavolají sami. Teď mám tarif v hodnotě 500Kč, mám v tom 150 volných minut, 4 kamarády do sítě Vodafone, internet v mobilu Naplno a 50sms a na druhém čísle jsem si zařídil za 500Kč 180 volných minut, 4 kamarády a 100 sms zdarma. Prostě jde jen o to se s nimi hádat. Teď jsem jim volal, že mám nárok na nový telefon až v únoru 2012 a že ho potřebuju už teď, nechtěli mi vyhovět, tak jsem jim řekl, že mi O2 nabízí při přestupu 50% slevu na paušál a internet a 2000Kč slevu na nový telefon a že půjdu k nim, netrvalo dlouho a odezva byla: nechají mi retenční paušály a posunou nárok na telefon již teď a dostanu slevu 2000Kč plus 1000Kč, když mám internet Naplno a ještě 500Kč když u nich zrecykluju jakýkoli starý mobil. Takže chce to jen trpělivost a pevné nervy a nenechat se odbýt prvním blbcem na infolince (což se začíná stávat pravidlem). Mějte se.

Je to víc jak 1/4 roku. Zavolal jsem na operátora VF. S větami typu „mám dvě čísla (Nabito 350 a Nabito 119, faktura za měsíc +/- 1200,- za obě čísla, čísla u VF 5 let) a chci přejít za lepší nabídkou ke konkurenci. Kódy pro přenos jsem měl vygenerované k oběma číslům(!) Pracovnice se mě snažila přepojit na příslušné oddělení (asi retence) a prý jí to nikdo nezvedl, takže mě prý budou nejpozději do tří dnů kontaktovat a vše si upřesníme. Asi po dvou hodinách na oba dva telefony přišla SMS ve znění typu „vaše číslo objednávky je schváleno pro přenos. Přenos čísla proběhne co nejdříve“
:-)
Taky si myslím, že smlouvat se vyplatí a udržet jde každěho ;-)

Mám taky jednu zkušenost,zrovna z dnešního dne.Bude mi končit smlouva u O2 a to sice za 3 měsíce no a tak jsem si zavolal na info linku že bych tedy chtěl ukončit smlouvu a přejít k T-mobilu,protože mi nabídli v jejich vánoční nabídce tarif + internetem klasik za cca580kč a k tomu Nokii 700 za 999 kč.Stejný mobil mi nabízí i O2 za prodloužení smlouvy ale za částku kolem 5000 kč.Samozdřejmě mě operátor přesvědčoval,že pokud bych zůstal dá mi k mému současnému tarifu Neon L dalších 120 min volání zdarma,ale to já nechtěl,že spíš píšu.Nabídl mi tedy 250 sms měsíčně zdarma do všech sítí na jeden rok,bez prodlužování smlouvy stím že se za ty tři měsíce můžu rozhodnout jestli zůstanu,nebo půjdu ke konkurenci.
Láká mě spíš ten mobil za 999 kč a proto budu volat ještě jednou a zkusím si vyjednat podobné nebo lepší podmínky.

DART VADER 44 a všichni kdo volate s vodafonem za plnou cenu – NEBOJTE SE rici si o slevu, opravdu Vám ji dají, když argumentujete skutecnou nabidkou u jineho operatora, coz znamena padesatiprocentni slevou na jakykoli tarif u O2. Ta nabidka je skutecna, implementovna v ceniku O2, operator z wwww.3a-cz se ozve do dvou dnu, vyzkousejte. Sam jsem u VF s dvema cisly a 50 procenty slevy… proc by nechali ctyrleteho zakaznika s 1200 kc mesicne odejit? i 600 je lepsi nez nic… KDO SE BOJI NEBO SI NEVERI, KONTAKTUJTE ME – ZKUSENOSTI MAM, PORADIM VAM!

Honzatrx – tobe taky moc neverim, ze by se o tebe vodafone nezajimal… Pro rodinu se ctyrmi cisly jsem vyjednal prechod od O2 s utratou 8500!!!! k vodafonu, kde nam dali dve nabidky: neomezene volani za 3200, Nebo 600 minut, 200 sms za 1900,- samozrejme sohromady pro ctyri cisla… Takže tak pro 12 bych si to umel predstavit neomezene za tech 6-7, omezene do 5ti

LIDI, REKNETE SI O SLEVY, ZACNETE VOLAT LEVNEJI, ZLEVNI SE TO NAONEC PRO VSECHNY – OCHOTA PLATIT JE JEDINY ARGUMENT, KTERY OPERATORI MAJI, TO JE TO SPECIFIKUM NASEHO TRHU !!!!

to Virus003.
Nevis jestli podobne „marketingove akce“ nema i vodafone a nebo jake vyhody maji neprimi prodejci vodafonu ? protoze u O2 je ted akce 50% dolu z pausalu.
dikec

Osobně mohu potvrdit,že dříve se dalo uhádat leccos,ale v současnosti už operátor pošle migrujícího zákazníka do háje s jeho požadavky. S celou familií a příbuzenstvem (12 lidí s celkovou průměrnou útratou 15 tis. měsíčně,což žádalo redukci) jsme chtěli přejít od O2 k Vodafone (T-Mobil ani omylem,např. nemá u mne na chalupě pokrytí).Po prvotních trapných nabídkách O2 jsem pochopitelně žádal výhodnější, byl jsem odmítnut a ať si tedy přejdu jinam. Současně jsem poptal nabídku od Vodafone, vytáhl na mne běžné tarify, když jsem se ohradil, že chci k němu přejít s 12 SIM a několikatisícovou plánovanou útratou, odpovídal opakovaně na dotazy stejně. Takže jsme přešli k šeďákovi, všichni stejný tarif, nulový paušál, volání za 3 Kč kamkoliv, mezi sebou za 0,80 a SMS za 1,20 kamkoliv. Celková současná měsíční útrata cca 6 – 7 tis. Ať si O2/Vdf/T-Mobil trhnou

53. DART VADER 44 – tos trefil na vola u VDF, stane se :D,mam podobno zkusenost, hovor 2 den vse napravil.Zkus to znova, ptej se treba jen na prenos cisla jak mas postupovat atd. nicmene sance ze ti nabidnou jen dobry den tu je…

PW

DART VADER 44

9. 11. 2011, 21:39

pohrozil jsem svému operátorovi že svůj mobil, manželky, 2 internety a ještě mobil dítěte vypovím a přejdu k jinému operátorovi jestli mi to nezlevní, a výsledek ? Vysmáli se mi a poslali mně někam, 3 dny před termínem mi zavolali, ale nic jsem z nich nevypáčil, takže to asi nebude tak žhavé jak všichni melou, teď jsem u Vodafonu a volám tak o 15% levněji se standartním tarifem a máme fup na data 150mb bobus, ale hrozit jim nechci, byl jsem 5 týdnů bez aktivního telefonu a už to zažít nechci!

O2 – Nechal jsem se inspirovat (protože mi hodina u Kůlu nestačí) a zavolal si na Retence.. Byl jsem až mile překvapen, s jakou lehkostí mi operátor navýšil volné minuty o 100% – takže 2 hoďky měsíčně.. Stačilo jen říct, že mi Vodafone dal nabídku 4 hodin do všech sítí za cenu, kterou teď O2 platím (600,-).. Od zítřka mám nastaveno.. Paráda :) .. Ještě aby konečně dali do oběhu aktualizaci Androidu :-/ ..

Mám předplacenku a chci si pořídit nějaký tarif. Jsem u O2, ale nechci nějaký předražený tarif. Myslíte, že by mi nabídli něco levného, kdybych zahrozil odchodem ke konkurenci. Máte stímto někdo nějaké zkušnosti ? :)

49. mirek.smarda – pokud by v tom byl upis,tak urcite by O2 nabidlo neco lakavejsiho. Ale asi ne takova vyhra jako u TM tebou jmenovane 2KK minut za 2,5 sta :o)

PW

mirek.smarda

9. 11. 2011, 15:20

Je to cca 2 a půl roku, co mi končila smlouva u T-mobile a já přecházel k O2. Můj tarif do té doby obsahoval 50 volných minut a 100 sms do všech síti za 216 Kč. 4 dny před plánovaným převedením čísla mě z T-mobile kontaktovali a ptali se na důvod, proč chci odejít. Po mé odpovědi, že přecházím na firemní paušál mi byla nabídnuta retence 2000 min a 200 sms měsíčně za 250 Kč na 2 roky. Takže se nebojte pohrozit operátorovi s odchodem. Jen bych se chtěl zeptat, zda by prošlo, kdyby se vzal nezávazně na zkoušku tarif O2 kůl na 2 měsíce a ke konci tohoto období říct operátorovi, že mi tarif nevyhovuje a je drahý. Jestli by se chytl a nabídl retenci?

to Virus003. diky moc sefe

Jsem u Vodafonu 11let a 1 mesic a po dvou telefonatech a hrozbou uteku jsem z nich dostal za 516,-Kc vc DPH 400minut, 50SMS a internet v mobilu 150MB FUPas neomezene volanim do site Vodafone po vycerpani volnych minut. Ted maji hlavne zajimavy tarif pro telefonisty za 1490 vc DPH neomezene volani a psani kamkoli + internet naplno.

hopik007 – jasne ze ti daj levnejsi telefon a jeste mimo narok -u VF k nabito 700 sleva cinila dalsi 1000kc k bezne deklarovane a to 13 mesicu pred narokem… proste odchzim, nemam cim volat, jinde mi daji 50 procent slevu a telefon k tomu. Oni sice tvrdi, ze zadna takova nabidka neni,ale treba O2 ji ma uz rok implementovanou v ceniku, jen dobre schovanou – hele: http://www.o2.cz/osobni/199737-cenik_gsm/#_il=cz-osobni-footerlink-cenik_sluzeb kratkodobe marketingove akce – vyhoda prostrednictvim distributora takze pro prechodu dnes dostanete dvojnasobnou porci minut za 50 procent po celou dobu uvazku. Jedna z tech firem dnes dela i T-mobile tarif rodina za polovic – pet cisel navzajem neomezene volani, sms, mms a 150kc kreditu spravci za 375 :D

Zek205 muzes prosim poradit nejakej program na posilani sms?

Tecko: Jak psal Virus, porid si Inkartu s penezenkou za 100Kc a preved si ten tvuj tarif. Budes platit 88, provolat a propsat muzes 350 tak jako ted. Pripadne si k tomu vem internet a muzes psat pres net. Programu na smsky je dost.
http://mobilovinky.blog.mobilmania.cz/2011/06/vodafone-a-cd-75-sleva-na-tarif/

Je mozne,ze Vam retencni oddeleni nabidne i nizsi cenu za telefon ?
diky

Tecko -27. – Vubec se neboj a zazadej o slevu – Jiz po druhe ma pritelkyne se stejnym pausalem retencni nabidku 50 procent kreditu navic a 25 procent sleva.. vyjadreno v cislech – za 262kc 525kc ´´kreditu´´ – neprovola vse, takze staci… a tobe by to stacilo PRESNE. Nebo bych ti doporucil vyrizeni si CDbonus – za 88kc nabito 350, nebo koukni do te vanocni nabidky VF, i kdyz pro tebe je asi dobrej ten kredit vzhledem k velkemu mnozstvi sms.. ROZHODNE S TIM ALE NECO UDLEJ A NEPLAT 500KC S TARIFEM ZA 350, TAKOVE MAJI OPERATORI NEJRADCI A VLASTE TIM K…S CENY VSEM :d

38. Reno.Raines – tys asi diskuzi tady moc necet vid…s tou optikou, ok poridim, dej mi ale cca 100mega abych si ji dotahl ze 4km vzdaleneho mesta. Povoleni apod. letos uz nestihnu, pristi rok by to ale snad slo :D

PW

Přemysl Vaculík

VIP 9. 11. 2011, 7:42

Odhaduji, že operátoři nezveřejňují přibližně 40% tarifů, které mohou nabídnout. Většina z nich právě náleží retenčním nabídkám. Příkladem je Divoká karta, která se dá platit paušálně třeba s internetem.

Taky by mě zajímal onen tarif pro učitele. Na webu jsem u nich nenašel žádné informace.

Reno.Raines

9. 11. 2011, 4:11

Klucí, mě se z vás chce brečet, vy snad považujete za úspěch to, že místo FUP 150 MB jste to usmlouvali na 300 či 500 MB a platba menší, pár volnejch sms a museli jste se na rok upsat ?
Klucí – říkám to nerad – ale je mi vás líto, vždyť tyhle služby nepotřebujete, vypovězte to, 99% lidí internet v mobilu ani nepotřebuje, pořiďte si domu optiku za 500 Kč s neomezeným a desítkama Mb/sekundu, vždyť to fup bych vyplejtval za den, dva !

Když to tady tak čtu, tak to vypadá, že každý druhý má extra tarif. Naštěstí osobní tarif nemám a nemusím tohle martyrium na retenčním řešit, za to ale musím řeším tu firemní smlouvu a to s korporátní zástupkyní :)

Od ČTU bych ale uvítal aby zavedli povinnost u všech nabídek tarifů aby přepočítávali tarify na kč/minutu jako je to teď u potravin, kdy se všechno přepočítává na kg :) To by podle mě vedlo k jasnému srovnání jaký tarif je ten nejvýhodnější. Před rokem jsem si takové srovnání dělal před podpisem nové smlouvy sám a dostal jsem se tak na ceny které jsou cca o 60% menší než všechny aktuální nabídky. Jako firma máme několik set tisíc HW budget, plus volani do o2 zcela zdarma atd.. takže to srovnání nebylo moc jednoduché.

35. dalborgo – Primarne, ja neprosim, nehadam se. Ja vyuzivam sluzby a kdyz nejsem spokojen, jdu jinam,to sdelim stavajicimu OP a co on provede, je jen na nem. Vesmes nabidne neco navic, protoze kazda ovce dobra. Poukazuji – ON NABIDNE, NE ja PROSIM aby mi MILOSTIVE nabidl ! ON nabidne ze sve iniciativy. To ze na retencnim delaj obyc lidi je jasne, ale jim davaj vyplaty ti zhura, pejsek co neposloucha bude vystridan. Holt v kazde firme vladne ten nahore, ne ten dole.

Apropo, tys asi nikdy nebyl na prodejne treba O2 a u pultiku se nedomloval s nejakym panakem za pultem vid…jinak bys vedel, ze u O2 ti klidne udelaj dnes a denne nabidku mimo ceniky a nechaj to platne par dnu pro tebe. S timto se pak lepe argumentuje na stavajiciho OPa.Ano muze si myslet,ze kecam apod. ale to je jeho presvedceni, ktere je zamitnuto tim, ze je v pozici ve ktere je a to aby spasil ovecku ve svem stadu. Hrdost nezahazuji,viz co sem psal na zacatku, chci volat levneji a nastroj se mi primo nabizi, blbec toho nevyuzije.

PW

Smutný, smutný, smutný…

Čtu si vaše komentáře, jak byl kdo z vás úspěšný, co si uhádal… Ale připadá vám to milí kolegové a kolegyně důstojné? Vy nevyjednáváte, vy prosíte! Modlíte se, aby operátorovi na retenčním nedošla trpělivost, a neposlal vás do háje se slovy, ať si teda jdete za tou „výhodnější nabídkou.“ Na tomhle oddělené nepracují žádní idioti. Dobře vědí, že kecáte. Ale mají nařízeno se vás pokusit udržet. Pokusit.

Jsem jedním z těch, co se několikrát zúčastnili téhle tahanice. Už mě ale omrzelo hrát s retenčním, potažmo operátorem, pravidelně každý rok tuhle božskou komedii. Pořídil jsem si předplacenku. Samozřejmě drahou. Občas si říkám, že jsem blbec. Možná bych, ještě jednou, mohl sklonit hřbet a poníženě pohrozit o nějakou tu slevičku na minutovou sazbu.

Jsem blbec? Možná. Volám draho, proto volám míň, a světe div se – žiju! Dokonce s příjemným pocitem, že jsem svoji hrdost nezahodil do kanálu.

žadny zajem ze strany operatorky abych nepřechazel…tak nevim zda mě předala dále a někdo se mi ozve nebo jak….

no pravě jsem volal že bych chtěl změnit operatora že jsem nespokojeny s jejich službama…baba mi řekla akorat jak to mam udělat(požadat kokkurenci o kod, a podobně)tak sem pořadal o vygenerovani kodu a tet pravě nevim zda volat znova že už mam kod a nebo zda se ozvou sami proč chci odejit a že mi nabidnou ěnco a pod…

2Vasil: tak to tě moc nechápu.. jo tarify v čr sou děsná zlodějna to jo.. ale řekni mi, když já pošlu 2000sms měsíčně a provolám cca 60min a za to platim 250kč… jaká předplacená karta mi tohle umožní? Tarif o2 kůl sms z 98% do o2… jo kdybych měl 2x tolik minut bylo by to víc kůl, ale i tak…

29. hanys222 – tusim,ze musis zavolat a ric ze chces jit do faku, oni ti poslou sms kod prenosu a s tim navstivis noveho OP.S tim se sepise sml. na sluzby a novy OP te pak informuje, kdy te prijme za svoji ovecku,dostanes SIM a cau…

Zkus jeste ale v denni dobu zavolat na sveho OPa s tim ze ses hrube nespokojen,velke ceny bla bla bla, konkurence mi da 2x vic minut, proste bezny kecy :D a treba to vyjde a daj neco navic abys neuteq.

PW

Nijak mi unika výhoda tarifu… To ze operátory tlačí k tomu zákazníka je jasné jako facka. Víc peněz za min hudby. A co je výhodný pro operátora to fakt myslíte I výhodně I pro vás? Na celém území probíhá drsná mediální masáž na všech úrovních. Kazdy pubetrjak už má tuhle myšlenku hodné hluboko v kosti – tariff je cool, hrajou se na prachače a predvadej se před kamošama ajfonama… ale co ti rozumné a chytře lidy tady na mobilmaniji?, Jediný důvod který jsem zaslechla a připadá mi aspoň trochu rozumný ze se nemusíš starat o peníze. A proč teda tady taková diskuse vůbec je?

když jsem požadal o přechod ke konkurenci(přechodovy kod) zjisti to operator sám nebo mu musím volat že jsem o nějaky přechod žadal…tet myslim aby mi dal lepší nabídku….“protože upřimě ke konkurenci se mi moc nechce“

26. sandak – ses jejich do konce upisu, oni ti daj cos podepsal,nejake minuty apod., na vic „zadara“ nemas ani nejmrnavejsi narok :D , to je fakt, nic jineho. Trpet, to jedine zbyva. Ja bych do O2 nesel, mozna uz jsou na tom lepe s tarify, ale me trapi pokryti, tam kudy pravidelne putuji nejake O2 nikdy nebylo, 99% lidi z tech oblasti ma TM.

PW

Taky bych chtel neco vydyndat od tech prasivcu…:) mam VF Nabito 350Kč takze u nich moc neutratim..kazdy mesic se opakuje to stejny..cca 60minut volani a cca 160-200SMS. Bez netu, bez mms. Samozrejme volny minuty prekrocim a tak kazdy mesic platim cca 500Kč. prijde mi to dost za hodinu volani a par SMSek. Ale cim argumentovat a hlavne co po nich chtit za slevy kdyz mam tak malej tarif a provolam tak malo? :) Diky za tipy..:) jediny co me napadlo tak ted ma O2 80+80minut a Volání, SMS a MMS o víkendu a státním svátku v síti O2 zdarma za 360kč…tak nevim..chtit po nich 100% volnych minut navic?nebo 50% slevu na pausal?

2pcwifi: tak co jim mám na infolince nakecat? :-P mám u nich smlouvu až do příštího roku

mohykan.com

8. 11. 2011, 21:43

Mohl bych se zeptat, kde jste v clanku prisli na tarif pro ucitelky? To slysim poprve a jestli existuje, tak mi prosim poradte. Diky.

23. pejda – zazadej o uvolneni cisla k prenosu do jine site u VDF, to rozdmycha tvoji nadeji…

PW

Dnes mi volal O2 a dali mi skutečně zajímavou nabídku.
Volal jsem na Vodafone, co s tím hodlají udělat, ale nic extra jsem z nich nedostal. Chtěl bych tedy zkusit na nabídku O2 kývnout, aby se Vodafone chytnul za nos a ještě něco mi nabídnul.
Ale: když přijde Vodafone s nějakou super nabídkou, mohu to ještě u O2 zrušit?
Děkuji za radu.

Pořád nic proti tarifům přes firmy. U nás třeba ve vlastní síti 0,10 Kč/min, koruna jinam, SMS tušim 0,30 Kč (s takovou cenou se nikdo neobtěžuje s psaním a volá), net 20 nebo 30 Kč, měsíční tarif 40 Kč. Firmě se to taky vyplatí, s kolegama je komunikace zdarma a nemusí nám kupovat mobily. S třema číslama se dá do 200 Kč vejít. A věřím, že i na těch 10 halířích operátor netratí.

17.sandak – proc by si mel operator ubirat zisk a dat ti dalsi minuty zadara, kdyz mu je muzes zaplatit za pekne plnou cenu dle ceniku ? Nova ovecka se upise, dame ji vic, to smysl ma. Ale stavajici ovci ? Zapomen ;o) A proto delame bububu, ze jdem pryc a kdyz si nas chce OP udrzet, musi logicky nabidnout slevu nebo nabidku, ktera ovecku udrzi.

PW

Já dnes dostal pro manželku od Vodafone nabídku 50% na tarif 400 minut do všech sítí za 500kč měsíčně.Pro sebe 80 minut do všech sítí, internet 150 fub a na čtyři čísla ve vlastní síti neomezeně za 470kč měsíčně.Zítra my mají zavolat jak jsem se rozhodnul tak zkusím ještě vydolovat nějaké minuty.U Vodafone jsem 11let.Minulý týden když jsem chtěl od Vodafone odejít tak dělaly že nemájí zájem a že je to moje volba a moje rozhodnutí.Hned druhý den volaly a začly nabídky, 185 minut a 50sms za 435 nebo 80 minut 100sms za 287 nebo manželce 400 minut za 790 a až když jsem řekl ne, tak volaly dnes a daly na vše 50%.Musím říct že smlouvat se vyplatí

Já dostal taky 100% slevu na data + 50% na paušál (Kredit 300 HIT). Takže mám teď za 150 Kč cca 60 minut + 300MB net (SMS nepotřebuju – posílám přes aplikaci skrz net zdarma). A nevyčerpaný kredit se převádí. Nevýhodu to má snad jen v tom, že jsem na 2 roky vázanej…

poltergeist: ty jsi slušný jelito :D

Ahoj mám o2 kůl a smlouva mi vyprší až za rok. nechápu ty jejich debilní nabídky pro nové uživatele kteří dostanou k nové smlouvě 60+60ovlných minut a já jako xletý zákazník, který platí a nejsou semnou problémy, mám stále jen 60min? Co je to za spravedlivost, že stálý zákazník má u stejného paušálu horší podmínky? Proto bych se chtěl zeptat jestli by bylo možný o2 nějak ukecat aby i mě dali 120volnejch minut jak to nabízí novým uživatelům + něco navíc? třeba 50-100sms do všech sítí….

Přemysl Vaculík

VIP 8. 11. 2011, 16:35

Po 17 min rozhovoru s retenčním oddělením mi zůstává Divoká karta i s programem dvojka a mám za 252Kč/měs internet s 600MB FUP, s čím ještě souvisí akce na internet a mám 1.2GB(měs) FUP do konce roku.
PS: bez úvazku (mohu přejít zpět na předplacenku)
Před tím jsem měl jen předplacenku, poprvé se stávám paušalistou.

poltergeist

8. 11. 2011, 16:19

vy všichni jste taky pěkný de – – ové, kdybyste si na to jen nehráli a skutečně přešli, tak byste na tom vydělali mnohem víc ! (jako já)

nejlepší jsou ty hlášky – třeba: mám teď tolik volných minut že nevím co s nima a platím jen 700+800 za 2 telefony + BIS – oůů ká žasnu, vždyť pořád je to předražený jak prase, anebo – ušetřil jsme už 5000 korun, to mi vyrazilo dech – no bodejť by ne, když furt na tom operátor vydělává

protože oni maji normální nabídky a moc dobře vědí, že by byli hloupí, kdyby se omezily tím kdyby jiné nabídky neudělali, protože by se tak zároveň připravily o hromady lidí, kterým se ten tarif líbí, ale jsou ochotný zaplatit mnohem míň a ani o korunu víc, než kolik stojí, zároveň maji ještě další, luxusní nabídky na to samé, které je zase určeno pro lidi, kteří naopak jsou bohatší a jsou ochotni zaplatit víc za to samé,
byli by hloupí kdyby se o to připravili jen tim že by všem měřily stejně, to je prostě základ kapitalismu a cenových diskriminací, tak volte KSČ(m) ve volbách a doufejte že bude jeden tarif pro všechny, až to znárodní, mimochodem já jsem si to nasmlouval tak že platím paušál jen 10 korun !

andreashyden

8. 11. 2011, 16:19

Já mám zkušenosti se všemi operátory. Původně jsem měl Vodafone, ale vzhledem k mé přitelkyni která měla t-mobile, jsem chtěl přejít k t-mobile a vzít si tarif mých 5. sepsal jsem u t-mobile smlouvu a k vodafonu už jsem jen přuinesl formulář o převodu čísla. chlapík za pultem mi vytočil retenční oddělení, dal mi sluchátko do ruky a začalo to. přesně si to už nepamatuju, je to nějaký ten rok..ale vím že nabídka obsahovala za 300 nějaké volné minuty, smsky a hlavně jsem si mohl vybrat 3 čísla do JAKÉKOLIV sítě, kam bych mohl volat zdarma. no ukecat jsem se nenechal, protože už se mi nechtělo rušit smlouvu u t-mobile, když jsem jim ji před chvilkou podepsal.

další případ je u O2 s adsl internetem. po prvním akčním roce co jsem platil 500kc mi cena měla stoupnout na nějakých cca 800 i s pevým telefonem. zavolal jsem tam že chci internet zrušit a rázem jsem se dostal na cenu 620kč. to mi vydrželo 2 roky.

Mezitím jsem se s přítelkyní rozešel a změnil si tarif u t-mobilu na hit 300. ale zjistil jsem že prostě mám moc volných minut, neprovolám za co zaplatím…tak jsem tam zavolal že chci po dvou letech smlouvu ukončit a rázem jsem dostal na bídku na tarif za pouhých 99kč s tím že tisíce volných minut z minulých let mi převedou do nového tarifu.

a také se mi povedlo ještě více stlačit cenu O2 internetu na 500kč, pod pohrůžkou, že s adsl přejdu k t-mobilu. :)

Já taky somroval,ale nakonec to vzdal.Je to nedustojné,ale na druhou stranu mám ho-no a volám z okna…

V létě mi končila o T-mobile smlouva a tak jsem na operátora zavolal se smyšleným příběhem o borcovi z O2, kderý mě zastavil na ulici a nabídl mi 1000 min na volání(do všech sítí), 250 sms(do všech sítí) a 500MB FUP za 300 kč měsíčně. Na to mi operátorka odpověděla, že si nabídku zapsala a že mi někdo zavolá. Týden nikdo nevolal a tak sem zavolal sám cože se děje. Paní povídá, že mi takovou nabídku dát nemohou, ale že mi mohou dát tarif „Kredit 750 HIT“ a 300MB FUP za 470,- s převodem nevyčerpaných jednotek do dalších měsíců. Po chvilce váhání sem to bral. Takže teď mám 900 jednotek kreditu na sms, mms a volání s převodem a 300MB FUP(ted navýšeno na 600MB) za 470,- na dva roky. Každý měsíc ušetřím více jak 500,- což je za dva roky 12 000,- ! Nicméně, abych tu jen T-mobile nechválil… vždycky to může být lepší :-)

jsem u T mobile od roku 1997…manželka chtěla přejít z Twistu na paušál, tak jsem tam volal a ptal se co mi můžou nabídnout za to, že k nim dovedu na paušál i manželku…no a hádejte – NIC!!! slušně jsem se zeptal jestli chtějí abych u nich zůstal dalších spoustu let, nebo abych odešel ke konkurenci…řekli mi, že mám smlouvu na dobu určitou, takže odejít nemůžu a manželka, jestli chce tak ať si příjde :) no schválně, jestli tam zůstanu až mi smlouva vyprší?

…co se toho automatického prodloužení týče, tak smlouva na dobu určitou se automaticky změní na smlouvu na dobu neurčitou – takže žádný problém ;)

Taky pridam svoji trosku do mlyna protoze jsem s VF mluvil tento vikend. Rekl sem ze se 4 cislama co mam doma odejdu a ze mam lepsi nabidku. Pani se me zeptala jakou a kdyz sem ji rekl ze dostanu za 130Kč 60 min do vsech siti, 100 sms, VPN a net FUP 150MB (firemni nabidka na kterou stejne prejdu) tak se snazila natolik, ze byla ochotna na tarif na miru bez internetu dat slevu 75% -> tzn 50min, 50sms za 80Kč nebo 125min a 100sms za 150Kč.

je to jen o tom zkusit a vedet presne parametry aby se clovek mel cim hajit

.neo: Somrovat o tyhle ceny samozřejmě normální není, myslíte si, že v zahraničí, kde jsou ceny opravdu normální se toto děje? Myslím, že ne. Důvodem tohoto somrování jsou samozřejmě nepřiměřené ceny, které tu jsou. Chápu, že lidé nechtějí platit neúměrně velkou částku za tyto služby. A pokud to nazýváte somrováním, tak já tomu říkám normální vyjednávání a bohužel v současné situaci to jinak nejde, pokud trh cenu nereguluje sám, tak musí reagovat spotřebitel, to je jasné.

no ono je to strašně pěkný, hlavně bych ted bral nejakej datovej tarif se 100% slevou:)) ale jde mně o to, že když se o tom teď tolik mluví, všude se člověk dočte o tom kolik kdo „vyhádal“ tak jestli na to už operátoři nejsou imunní, jestli to takhle zkusí každej, kdo si něco podobnýho přečte…

Jako firemní zákazník jsem dostal u tarifu Neon M 1000 volných minut měsíčně do všech sítí na 12 měsíců s tím, že jsem před koncem vázací doby oznámil, že mě nabízí konkurence 600 minut měsíčně za podobnou cenu, co platím. Takže tak… Stačí si vygenerovat přenášecí kód a stát si za svým.

Dobrý den,

mám připomímku k firmě T-mobile. V bodě 13.1. ve všeobecných podmínkách mají stanoveno, že pokud se nejméně 30 dnů před uplynutím sjednané doby nedá písemné oznámení, že se trvá na ukončení Účastnické smlouvy, tak se AUTOMATICKY prodlužuje.

Proto bych teď bych mrtvého brouka nedělal. Toto platí od 1.3.2011.

http://www.t-mobile.cz/web/cz/residential/ospolecnosti/vseobecne-podminky

Nemáte ještě další zkušenosti např. s Vodafonem? Mám tarif za 552 Kč s DPH, ale platím vždycky podstatně víc. Spíš až k 800 Kč. Volám zkrátka moc, ale operátor mi nikdy nic levného, výhodného nenabídnul. Myslíte, že bych se měl doprošovat slev? V poslední době – v kontextu všech těch nálad se na to už docela cejtím, ale mám takovej divnej pocit.. Nejsem na to moc dravec..

OT: Můžu přidat zkušenost s retencí internetu u UPC. Měl jsem tarif 25M, celkově za 600 měsíčně, cílem akce bylo dostat se ke 300, na zachování rychlosti jsem netrval. Podal jsem výpověď – přes kontaktní formulář na stránkách jsem vyplnil žádost o odpojení, do přídavného textu jsem napsal:

„Dobrý den, rád bych ukončil odběr služby UPC Internet z důvodu přechodu k jinému dodavateli připojení.“

Udělal jsem tak na začátku měsíce, platnost výpovědi by byla na konci měsíce následujícího (podle smlouvy) – dost času pro plán B, kdyby výpověď prostě přijali :-). Někdy ke konci měsíce mi volala paní, že jestli si to nechci rozmyslet, že mi dá 20% slevu. Na to jsem reagoval, že to je sice pěkné, ale že chci platit za internet okolo 300Kč, takže mi to nepřipadá zajímavé. Nabídla mi tedy obratem 35% slevu, a když mi to bylo ještě pořád moc, zeptal jsem se, jestli jde snížit rychlost na 10M a zachovat sleva – samozřejmě zdarma, snížení tarifu je jinak za 100. To je prý OK, tzn. skončili jsme na cca 320Kč / měsíc.

Shrnuto: Podat výpověď, počkat na telefonát, nebrat 20%, vzít 35%. Jestli to jde ještě dál nevím.

DirtyKing: A to vám přijde normální, takhle somrovat, abyste měl „normální“ ceny?

Bydlím v centru Brna, nejen v obyčejném centru, ale v samotmém centru Brnoxu a tady není bohužel k dispozici žádnej poskytovatel typu Netbox, nebo UPC, tak mi nezbylo, než před mnoha lety pořídit internet od O2 a k tomu se musela zřídit pevná linka. Pevnou jsem nijak nevyužíval, ale stále dlouhá léta musela být. Celkem jsem za osmimegový internet platil 831 Kč,-

Pak jsem na mobilmanii četl, že i Vodafone začal poskytovat ADSL internet a vzhledem k tomu, že mám u nich tarif s internetem v mobilu, tak by mě stejný, osmimegabitový internet vyšel na nějakých 380,- Kč bez pevné linky. Zavolal jsem operátorům Vodafone abych si nabídku ověřil a když jsem zjistil, že nebudu muset ani měnit modem, řekl jsem si, že přecházím k Vodafone, pokud O2 nabídku nedorovná.

Zavolal jsem na infolinku O2, první slečna se kterou jsem mluvil mě hned přepojila na nějakou jinou slečnu, nebo paní, která má vyšší oprávnění. Té jsem vysvětlil situaci a začali jsme licitovat. Nabídla mi nejdříve variantu cca za 600,- Kč i s pevnou linkou, to jsem odmítl. Další varianta byla za 501,- Kč i s pevnou za 1,- Kč, bez volných minut, ale šestnáctimegový internet…, s tím, že mi nic lepšího nemůže nabídnout. Když jsem trval na tom, že to pro mě není odpovídající nabídka, řekla mi, že mi v dohodnutý čas zavolá, že může celou záležitost ještě probrat i s nadřízeným a já že si to mohu také rozmyslet.

Za několik dní mi slečna z O2 volala a automaticky pokračovala na tom, že nabídka za 501 je skvělá atd…, odpověděl jsem ji, že mi jde jen o internet a nedělá mi problém přejít k Vodafone, že mi to za více než tísicikoronuvou úsporu ročně stojí. Na to mi sdělila, že hovořila s nadřízeným a může mi nabídnout variantu osmimegabitového internetu za 400,- Kč. Na to jsem kývl a teď platím 400,- Kč. Roční úspora proti předchozíl létům činí 5172,- Kč. Nabídka platí rok, pokud mi ji O2 neprodlouží, nemám problém odejít za lepší nabídkou.

@piromancz

Hlavně se toho nebát. Retenční nabídka se dá u všech mobilních operátorů získat bez problémů. A vůbec nevadí, že jste si nedávno vzali telefon a jste vázáni smlouvou. Když budete tvrdit, že chcete odejít, vždy Vám nějakou udělají.

Comments are closed.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat