HTC Rezound: Nová vlajková loď představena

HTC Rezound: Nová vlajková loď představena
2011-11-04T00:01:01+02:00
• 4. 11. 2011

HTC dnes na tiskové konferenci představilo svůj nový vlajkový model určený pro americký trh. HTC Rezound nabídne hlavně HD displej, výkonný hardware a pochlubí se technologií Beats audio.

Už tomu budou dva měsíce, co jsme o tomto modelu slyšeli poprvé. O prvních uniklých fotografiích tohoto telefonu jste si mohli přečíst v našem článku a jak je vidět, více méně se podoba telefonu potvrdila.

Na první pohled je zřejmé, že se Rezound svým designem zařadí do modelové řady Incredible. Oproti předchozím modelům (Incredible a Incredible S), však vypadá mnohem kultivovaněji a působí elegantnějším dojmem.

Pojďme se nyní podívat na hardwarové parametry tohoto přístroje. Vzhledem k tomu, že se HTC Rezound řadí v tomto směru na špičku dnešního trhu, můžeme ho považovat za současnou vlajkovou loď tohoto výrobce. Telefon totiž kromě dnes již běžného, dvou jádrového procesoru nabízí i 4,3 palcový displej s HD rozlišením. HTC tak uvedlo druhý telefon, který vybavený displejem s tak velkým rozlišením. Prvním je Galaxy Nexus ze společné dílny firem Google a Samsung.

HTC Rezound

  • Procesor: Qualcomm Snapdragon MSM8260, dual-core, 1,5 GHz
  • Grafický čip: Adreno 220
  • RAM: 1 GB
  • ROM: 16 GB
  • Displej: S-LCD, uhlopříčka 4,3 palce, rozlišení 720p (1280×720 pixelů)
  • OS: Android ve verzi 2.3.4 Gingerbread s nadstavbou HTC Sense
  • Kapacita baterie: 1620 mAh
  • Fotoaparát: 8 MP, natáčení videí v rozlišení 1080p rychlostí 60fps
  • Přední kamera: 2 MP
  • Beats audio, podpora LTE

Jak už bylo řečeno, tento model je dalším v řadě telefonů HTC, které jsou vybaveny hudební technologií Beats audio. Po modelech Sensation XE a Sensation XL je tak již třetím výplodem spolupráce firem HTC a Dr. Dre. V balení samozřejmě také naleznete sluchátka této značky.

Hned na začátku jsme zmínili fakt, že je telefon určen pro americký trh. Alespoň pro začátek tomu tak opravdu bude a exkluzivně ho bude nabízet operátor Verizon. Je ale možné, že se dočkáme tohoto telefonu i na evropském trhu. To však ukáže teprve čas a my si musíme na tento smartphone prozatím nechat zajít chuť.

Na závěr se ještě můžete podívat na jedno z prvních hands-on videí serveru Phone Arena a promo video společnosti HTC.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat