HTC Edge: První telefon s Tegra 3?

HTC Edge: První telefon s Tegra 3?
2011-11-08T08:11:18+02:00
• 8. 11. 2011
5
Na každém šprochu pravdy trochu. Nedávno se objevily zvěsti o spolupráci HTC a firmy NVIDIA. Nic by na tom nebylo, pokud by v zádech taiwanského výrobce nestál konkurenční Qualcomm, od kterého HTC získává přístup k nejnovějším technologiím a procesorům. Nejnovější zprávy však ukazují, že by původní zvěsti mohly být pravdivé. Výsledkem této spolupráce by měl být první telefon se čtyř jádrovým procesorem.
Prvním takovým smartphonem by se mohl stát model, který je nyní přezdívaný jako HTC Edge. Měl by nabídnout to nejlepší, co je v dnešní době možné. Tedy veliký 4,7 palcový HD displej, 1GB RAM, 8megapixelový fotoaparát, 32GB vnitřní paměti, Bluetooth 4.0 a technologii Beats Audio. Operační systém by měl být Android Ice Cream Sandwich a měli bychom se dočkat i připravovaného HTC Sense 4.0 se službami HTC Listen, HTC Read a HTC Play. Chloubou telefon by měl být čtyř jádrový procesor NVIDIA Tegra 3 taktovaný na 1,5 GHz.
Necháme se překvapit, jak souboj výrobců procesorů a zároveň výrobců telefonů o první, čtyř jádrový telefon dopadne. Vše by nám měl prozradit lednový CES nebo Mobile World Congress, který se koná v únoru. Je jisté, že další kandidáti na první, čtyř jádrový telefon budou zajisté přibývat.

Nově je Dotekománie také na Google Plus, neváhejte a přidejte si nás do kruhů.
gplus-64[4]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

pokud se nepletu tak pokud bude ICS v tel s hw tlacitky tak nebude zobraze lista se sw tlacitky – tudiz budou na tel s hw tlacitky pixely na displeji navic coz se rozhodne hodi … ;)

Souhlasím s papamans napadlo mě totiš úplně to samé hned jak jsem viděl ty tlačítka,na druhou stranu to ale nemusí nutně znamenat že se aktualizace na ICS nedočká, spíše to vidím tak že telefon byl již hotov ještě před tím než se vůbec vědělo jak bude Android Ice Cream Sandwich vypadat.

Ale dá se to ovládat jednou rukou.osobně mám HTC Desire HD a ten má 4,3 palce a jde to úplně v pohodě ovládat jednou rukou i sms napíšu jednou rukou.A tenhle HTC Edge vypadá fakt dobře a jestli se dostane na náš trh,tak asi budoucí HTC bude tohle u mě.

Vypadá to pěkně :) jen škoda že tam určitě zas bude S-LCD, že tam nedá HW tlacitka, trackpad. Jen nevím, proč tam dávaj 4,7 palce? Dyť to je na telefon děsně velky, měl jsem v ruce Titana a to už se neda ovladat jednou rukou :-/

Myslim si že kdyby HTC do tohodle plánovalo android 4.0 , tak by tam nebyli ty tlačítka :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat