Potvrzeno

[Potvrzeno] ASUS: Prime 9.11., Windows 8 a další Androidi příští rok
2011-10-31T21:16:44+02:00
• 31. 10. 2011
2

Okolo připravovaného tabletu Transformer Prime je v poslední době rušno. Nástupce úspěšného modelu se chystá na trh a blíží se jeho oficiální představení. Kromě tabletu Prime se příští rok na scénu chystají i další tablety této firmy, které budou vybaveny OS Android. Asus ale nebude na tabletovém trhu sázet jen na jednu kartu, a tak se už na příští rok chystá představení tabletů s operačním systémem Windows 8.

prime

Základní informace o nástupci první generace Transformeru známe. Jádrem přístroje bude nový procesor NVidia Tegra 3 s kódovým označením Kal-El. Tablet bude osazen operačním systémem Android 4.0 ICS a nabídne již známou koncepci kombinovaného zařízení – tablet / netbook. Podle toho, co víme, by měla být štíhlá konstrukce ještě kvalitnější než u první generace. To je dáno mimo jiné tím, že Asus více vsadil na hliník.

asus-transformer-primeeePadTransformerPrime-300x215123

Jak už napovídá titulek, představení tabletu bylo potvrzeno na 9. listopadu. Vyplývá to z dokumentace výrobce, která prozrazuje jeho plány v tomto segmentu na příští období. Kromě tabletu Prime, který spatří světlo světa už za několik málo dnů, se můžeme těšit i na dva další Android tablety. Ty půjdou na trh na začátku roku 2012.

dock

Mimo několika fotografií z letmé ukázky tabletu, uvedl Asus nedávno i první promo video, které napovídá, jak by asi měl tablet vypadat.

Jak už bylo také řečeno, Asus chystá i tablety s operačním systémem Windows 8. Bohužel o těchto přístrojích nevíme prakticky nic. Jediné co známe, je podoba operačního systému Windows 8, který bude již pro použití na tabletech plně připraven a bude kromě standartních x86 a x64 procesorů podporovat i procesory standartu ARM.

start

Zdroj: engadget, asus

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

kéž by to byl dual-boot, takový android a wp8 v jednom by nebyl špatný :)

Josef Průša

1. 11. 2011, 7:03

„Vyplívá to z dokumentace“ i vy plívy jedny! Hned zopakovat vyjmenovaná slova! :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat