Moderní fastfood? Jedině s NFC!

Moderní fastfood? Jedině s NFC!
2011-10-23T00:56:21+02:00
• 23. 10. 2011

Všechny takzvané “fastfoody” dnes fungují prakticky stejně. S příchodem NFC se postupně (pomalu, ale jistě) rozšiřují NFC platby, a tak se nabízí možnost v těchto restauracích v budoucnu platit mobilem. Co takhle posunout použití NFC ještě o kousek dál?

brand-table

Koncept Brand Table nepřináší jen platby pomocí mobilu s využitím NFC, ale přináší možnost, jak  využít NFC a mobilní telefon v restauraci mnohem více.

Celý princip je vlastně celkem jednoduchý. Posadíte se ke stolu v části obchodního centra věnované restauracím a vytáhnete svůj mobil vybavený technologií NFC. Na stole před Vámi bude připraveno několik štítků s logy restaurací, které zde nabízejí své produkty. Po přiložení telefonu k NFC štítku se zobrazí nabídka jídel a pak už si stačí jen vybrat. Platba proběhne samozřejmě také přes telefon a celá objednávka je okamžitě odeslána příslušné restauraci. Po připravení pokrmu zákazník dostane do telefonu pomocí notifikace upozornění a vyúčtování. Obsluha mu potom už jen objednávku donese.

Celý postup nejlépe popisuje následující video:

Jediný háček by mohl být v identifikaci zákazníka, respektive stolu, u kterého sedí. Řešení je ale celkem jednoduché. Štítky na daném stole budou obsahovat identifikační číslo stolu, které se odešle spolu s objednávkou. Nesmíte si tedy po vyřízení objednávky přesednout, protože pak by Vámi zaplacené jídlo mohlo připadnout někomu jinému.

Otázkou tedy zůstává, jestli se tento nebo nějaký podobný princip nakonec opravdu uchytí a jestli si někdy budeme moci objednávky pomocí telefonu vyzkoušet i my.

Zdroj: engadget

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat