Google Docs nyní pro Honeycomb tablety

Google Docs nyní pro Honeycomb tablety
2011-10-05T20:26:59+02:00
• 5. 10. 2011
1

Aplikace Google Docs pro telefony s operačním systémem Android, již je nějakou dobu k dispozici v Android Marketu a umožňuje přístup do vaší databáze dokumentů. Aplikace samozřejmě nabízí i možnost jednoduché editace těchto souborů. Do nynějška ovšem chyběla aplikace optimalizovaná pro Honeycomb tablety. Dnes Google nabídl i tuto verzi mobilních Google Docs.

Google-Docs-Logo

Telefonní aplikaci asi netřeba zdlouhavě představovat. Jak už bylo řečeno, aplikace umožnuje nahlížet a upravovat dokumenty ve vaší databázi. Mimo jiné také umí sdílet dokumenty s Vašimi kontakty, které máte uloženy v telefonu. Jednou z dalších praktických funkcí je možnost převodu tištěného textu z fotografie na Google dokument. Jednou z často vytýkaných chyb se staly poměrně omezené možnosti editace dokumentů. Člověk by od Googlu Dokumentů čekal více možností formátování a dalších funkcí.

ss-480-0-10ss-480-1-11ss-480-2-10

Teď už se ale vraťme k nové tabletové verzi aplikace. Základní výhodou tabletové verze je rozvržení celého prostředí aplikace pro velké tabletové obrazovky. Základní zobrazení je rozděleno do tří panelů. V prvním sloupci jsou zobrazeny složky, ve druhém pak dokumenty. V poslední třetí části se potom zobrazují detailní informace o daném dokumentu.

android_tablet_1

V tomto třetím panelu jsou také zobrazeny oprávnění různých uživatelů k přístupu k tomuto dokumentu spolu s náhledem. Ostatní funkce jsou v podstatě totožné s již známou mobilní aplikací.

android_tablet_3

Google Docs by se mohly stát velmi oblíbeným a praktickým nástrojem pro práci s dokumenty. Jejich výhodou je provázání s webovým úložištěm dokumentů a jejich synchronizací. Mimo toho také samozřejmě disponují možností práce více lidí na jednom dokumentu v reálném čase. To vše je ovšem zastíněno již zmíněnou slabou funkcionalitou v oblasti formátování a úpravy dokumentů. To stále zůstává zásadní nevýhodou oproti konkurenčním produktům typu Quickoffice, DocumentsToGo a dalším.

Na závěr bych ještě podotkl, že aplikace je dostupná v mnoha světových jazycích včetně jazyka českého.

Aplikaci již nyní naleznete na Android Marketu.

img (1)

zdroj: google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Ale že si dali na čas :) konečně hurá !

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat