Mobilní Facebook roste a chystá novinky

Mobilní Facebook roste a chystá novinky
2011-09-29T18:26:09+02:00
• 29. 9. 2011

Spousta lidí dnes přistupuje ke svému facebookovému profilu skrze svůj mobilní telefon. Podle odhadů nyní k Facebooku přistupuje z mobilního zařízení více jak 350 milionů uživatelů. Tato sociální síť nabízí mnoho způsobů jak se k ní z mobilního přístroje připojit. Zatím chyběla aplikace pro iPad, to se příští týden změní. Další hlavní přístupový kanál, kterým je web, se navíc dočká radikální proměny.

facebook-mobile

Uživatelé jablečného tabletu dlouhou dobu čekali na Facebook klienta určeného přímo pro jejich zařízení. Do teď si museli vystačit s roztaženou aplikací určenou pro iPhone, to se ale příští týden změní. Můžeme se tak snad konečně těšit na aplikaci, která plně využije potenciálu velkého dotykového displeje.

Další novinkou, kterou si pro nás Facebook připravil, bude spuštění nového mobilního webu. Podle obrázků, které máme k dispozici, bylo celé prostředí od základů přepracováno. To potvrdil i vedoucí oddělení mobilních produktů společnosti Facebook, Erick Tseng. Na screenshoty, které byly pořízeny na iPhonu, kde byla stránka zobrazena v prohlížeči Safari, se můžete podívat zde:

screen-shot-2011-09-28-at-10-06-39-pm

screen-shot-2011-09-28-at-10-06-22-pm

screen-shot-2011-09-28-at-10-07-00-pmscreen-shot-2011-09-28-at-10-06-31-pm

Celá webová aplikace by měla běžet v HTML5. Těšit se mimo jiné můžeme na push notifikace přímo v prohlížeči. Jak už bylo řečeno, na tyto novinky se můžeme těšit už brzy a společně s iPad aplikací to budou další novinky v celé vlně inovací, které na nás nyní Facebook chystá.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat