Atrix 2: první foto a specifikace

Atrix 2: první foto a specifikace
2011-09-26T00:01:37+02:00
• 26. 9. 2011
4

Když Motorola přišla s  unikátním modelem Atrix, vzbudil velkou pozornost. Zajímavý byl tím, že k telefonu, který nebyl nijak neobvyklý, Motorola přidala speciální dokovací stanici v podobě netbooku. Tento model se už brzy dočká svého nástupce. Známe první specifikace a k dispozici máme první fotografie.

motorola-atrix-2-lapdock2

Princip celého kompletu je jednoduchý. Atrix je klasický dotykový Android, který není na první pohled nijak výjimečný. Dokovací stanice, která je k mobilu dodávána má podobu klasického netbooku. Vzadu za víkem je ovšem umístěn držák na mobilní telefon.  Netbook neobsahuje žádný výpočetní výkon a je tedy pouhým zobrazovačem, veškerý výkon a běh operačního systému má na starosti mobil.

Teď už ale zpět k nástupci. Motorola Atrix 2 bude vybaven displejem o velikosti 4,3 palce s qHD rozlišením (540 × 960 px). Fotoaparát s rozlišením 8 MP bude doplňovat autofokus a přisvětlovací LED dioda. Nebude chybět 1GB RAM. Interní paměť telefonu činí 8 GB a v balení dostanete paměťovou kartu o velikosti 2 GB.

motorola-atrix-2-press1

Nový bude také „laptop dock“. Bude vybaven displejem o úhlopříčce 10,1 palce, což je posun směrem dolů oproti prvnímu modelu, který nabízel větší zobrazovač o velikost 11,6 palce.

motorola-atrix-2-lapdock2

Zdroj: theverge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

To je koukám nástupce se vším všudy. :-D Kromě poloviční paměti a lepšího fotoaparátu žádný rozdíl?
Jinak kdyby měl někgo o Atrix 4G zájem, mám ho na prodej.

thonyk: 1000 – 2000 bude stát samotný displej. Trocha selského rozumu prosím:-/
Spíše by mě zajímalo, jestli Motorola udrží kompatibilitu zařízení se stačím telefonem nebo bude mít tu drzost současným uživatelům říci, smůla, kup vše znovu…

kdyby ta stanice stála tak 1000 – 2000 tak by to mohlo být zajímavý.. dražší ale těžko

Myslel jsem, že Atrix má nástupce- Motorolu Python. Jenom nechápu proč má dvakrát menší paměť, když je to nástupce. Atrix je skvělý telefon, škoda že se v ČR neprodává, a pravděpodobně ani prodávat nebude.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat