Samsung bude číslo 1 ?!

Samsung bude číslo 1 ?!
2012-09-30T14:23:05+02:00
• 22. 6. 2011
5

Kolem společnosti Samsung se nyní převážně hovoří ve spojitosti soudních sporů se společností Apple. Na tuto kauzu můžeme pohlížet i z jiného úhlu, zřejmě si Apple uvědomil potencionál Samsungu a chce si s ním uspořádat veškeré spory. Tomu nasvědčují i zvěsti o tom, že obě společnosti se chtějí dohodnout. Apple chce mít asi vše vyřešené, než se Samsung stane číslem jedna jako výrobce mobilních telefonů.

Samsung má nyní nakročeno na opravdu dobrou dráhu a má snahu se stát i oblíbeným výrobcem. Tomu nasvědčuje i navázání spolupráce s komunitou, jak jsme psali v článku Samsung spolupracuje s komunitou, podpořil alternativní CyanogenMod.

Nyní zažívá úspěch se svou nejnovější vlajkovou lodí Samsung Galaxy S II, která začíná lámat rekordy v prodeji. Například v Jižní Koreji bylo během začátku prodeje prodáno přes milión kusů. V Německu se stal nejprodávanějším smartphonem a prakticky si podrobil tamější trh. Podobné je to i v ČR, ale trochu z jiného úhlu. Samsung uvedl, že SGS II je u nás na některých místech vyprodán a musí narychlo dodat další do prodejen. To je zřejmě způsobeno tím, že k nám dodává plnohodnotnou verzi s procesorem Exynos.

samsung-galaxy-s-2-tab-2-2

Dosavadní dění otevřenějšího přístupu ke komunitě bylo převážně zaměřené na vlajkovou loď. Mnozí se obávali toho, že po těchto promo-akcích vše utichne. Jak se zdá, tak nic neutichne, Samsung pokračuje v tažení navazování spolupráce. Tentokrát uveřejnil zdrojové kódy ke svému tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 (odkaz ke stažení) a tak dává přímou výzvu k tomu, aby kdokoliv z řad komunity vytvořil vlastní verzi systému. To hlavně uvítají stávající a budoucí majitelé tohoto tabletu. Prakticky tak získají delší podporu a nebo také lepší výkon ze samotného Galaxy Tabu.

Co si myslíte o stávajícím přístupu Samsungu, má nakročeno na to, aby byl číslo jedna na trhu se smartphony? Může uvolněním zdrojových kódu ke Galaxy Tabu 10.1 zlepšit své postavení na trhu s tablety a urychlit jejich popularitu, oblíbenost a prodejnost?

Nebo dosavadní kroky nepomohou a stále budou lidé vytýkat Samsungu prohřešky, například v designu nebo podpoře.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

EINEX.SIEMENS

24. 6. 2011, 17:33

Radime. Běž si s těma mindrákama někam jinam…

potenciál, samozřejmě… :-)

„uvědomil potencionálu“??? Uvědomit si koho co, ne koho čeho, to za prvé. Za druhé, slovo potencionál neexistuje, jen potentciál.

Možná už konečně u Samsungu pochopily že je potřeba systém odladit a né jen dávat co nejvýkonější HW, který bude k ničemu, když jejich inženýři ten systém neumí odladit, tak aby fungoval všem stejně.

samsung bude jedničko už tento rok

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat