Samsung vs. Apple: bitevní zpráva

Samsung vs. Apple: bitevní zpráva
2012-09-30T14:23:13+02:00
• 25. 5. 2011
15

Již jsme vás informovali o netradiční soudní válce o patenty mezi společnostmi Samsung a Apple. Viz naše dřívější články Samsung vrátí úder Applu(?) a Samsung vrací úder Applu (sledujeme). Tentokrát jsou známé novinky přímo od soudu. Musíme podotknout, že tento spor bude veden ještě dlouhou dobu a zatím se jedná o střípky informací.

samsung_vs_apple

Soudce rozhodl, že společnost Samsung musí nabídnou k přezkoumání svých pět nových produktů. Jedná se opravdu o netradiční přístup, ale soudce chce dát tak šanci Applu, aby mohl například podat předběžné opatření na dané produkty nebo se jakkoliv připravit na další průběh soudu. Z tohoto nemůžeme hned dělat závěry, že celý proces se kloní na stranu Applu.

Mezi vybranými produkty, které budou přezkoumány z pohledu porušení patentů, jsou Samsung Galaxy S2, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G a 4G LTE (Droid Charge). Samozřejmě se k těmto produktům nedostane nikdo z Applu, soud stanovil nezávislý externí posudek a z vyjádření bude čerpat Apple. Tímto chce soud umožnit ochranu duševního vlastnictví Samsungu a pokud by posudek vyšel negativně pro Apple, tak takto chce zabránit, aby se inženýři z Applu nedostali jen tak k technologiím.

Dokážete si tipnout výsledek celého sporu?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

koalalumpur

26. 5. 2011, 12:30

Apple bude žalovať kvôli patentom na dizajn, Samsung kvôli patentom na technológie. Čo má väčšiu váhu?

Inak http://www.i4u.com/46735/apple-talks-samsung-over-oled-display-ipad-3

SudruhStopa

26. 5. 2011, 11:31

12: zober si obrazok Samsungu Galaxy S a porovnaj ho s iPhonom 3GS napriklad. Teraz si zober LUBOVOLNE HTC a porovnaj ho s tymito 2 mobilmi. Ak stale nevidis ako neoriginalny je Samsung tak odporucam vyhladat ocneho.
Aby si dlho nehladal, toto mi naslo vyhladavanie Googlu http://goo.gl/CtGvn

12. apple hned samsung nezaloval, ono ide o to ze sgs mal celkom slusnu predajnost, co pre apple nieje samozrejme dobre kedze vychadzaju z ich dizajnu. tie cinske napodobeniny sa asi tak dobre nepredavaju.

Já to nechápu. Hlavně že Vietnamci iPhone kopírují jako diví (viz http://www.shop-mobily.cz/dual-sim/10-p05-s8-32-dotykovy-displej-dual-sim-tv-fm.html), a když Samsung vydá mobil, který podle mě nekopíruje iPhone ani z dálky, tak ho Apple hned žaluje. Protože se Apple chce zbavit velkého konkurenta. Jenomže nevím co bude Apple dělat, až se na něj Samsung vykašle, a přestane mu dodávat procesory. No, ať dělají co uznají za vhodné.

ad 7: Problém je ten, že Samsung dělal mobily mnohem dříve, než nějaký Apple. Takže on se spíše Apple cpal do trhu, který mu nepatřil.
Je nesmysl říkat, že Samsung začal konkurovat Applu. Samsung v mobilním odvětví létá mnohem déle…

LivingLegend

26. 5. 2011, 0:22

Jezis co resite, dit se nejedna o nic nez reklamu pro obe firmy a jeste zadarmo…. Apl ovce si rekne: juu to jabko je bozi jak ho musej vsichni kopirovat. Sumsung BFU si rekne: juu to je super mam ip tel a jeste za pulku ceny a slepsi hw (v nekterych pripadech) jak to jen ty tupe ovce muzou tak draho kupovat.

Já bych jim poslal soudruha Otu Rákosníka, aby ty dodavatelsko-odběratelský vztahy zachránil B-)

Eště že sem stihl koupit S2 dřív, než jí kvůli copyrightu stáhnou z prodeje:D

´´
Je to obyčejná fraška a věřte tomu, že se na konci zase všechno urovná…

Neutne… Samsung nieje jediny kto dokaze vyrabat procesory ARM.. Apple ako zvycajne ma aj v tomto pripade nahradneho dodavatela, ktory pokryva zvyseny dopyt, vypadky pripadne nahradza celkovu vyrobu.. Nehovoriac otom, ze apple ma na ten procak licenciu a ako odberatel si moze dodavatelov vyberat. Sasmung je pre apple stale vecsia konkurencia (v sfere smartfonov) a tak sa bude apple urcite snazit od Samsungu co najviac osamostatnit aby nepodporoval svojich konkurentov.. Apple pre Samsung znamena 2 najvecsieho odberatela. Azijske firmy maju tendenciu budovat dlhodobe dodavatelske/odberatelske spoluprace (Japonsky manazment kvality) a drzat sa ich.. Kazdopadne najlepsie co sa moze pre Samsung stat je ,ze sa nestane nic. Najhorise pre apple detto. Kazdopadne si zato moze Samsung sám. Je bezne vybrat si konkurenta a vyrabat jemu podobne produkty len s lepsimi parametrami za nizzsiu cenu, ale je uz tak trosku hlupe postavit sa ako priama konkurencia jednemu zo svojich najvecsich odberatelov.. U nas mame take porekadlo: Nehrýz ruku čo ťa živí.

SudruhStopa

25. 5. 2011, 20:46

Ale vsak v Apple sa staraju o dizajn svojich procesorov sami, odkedy kupili PA Semi. O vyrobu sa sice momentalne stara Samsung, ale rozhodne nie je nenahraditelny.

A ku procesu samotnemu: nech im daju, to kopirovanie je az drze zo strany Samsungu, obzvlast ked ide o ich obchodneho partnera.

anywherehome

25. 5. 2011, 20:38

Apple se Samsungu prostě bojí jak čert kříže……musí se holt smířit s tím, že Apple hraje druhé housle :)

hlavně SGS II se Apple bojí, že z toho uchc*vá :)

přitom se bát nemusí, Apple bude mít stále své ovečky, které ignorují základní logiku:
http://goo.gl/tXoPt
:)

:D oprava mobil predstavuje 1 krat ročne

Aby se nahodou nedivili, az jim samsung ten prisun procesoru utne. Ted jde o to, jestli to za to samsungu stoji…

white.haven

25. 5. 2011, 19:53

„Navíc Apple je zatím jediný z velkých hráčů na trhu, který nepředstavil mobil s dvoujádrem uvnitř.“

Samozrejme, ze nepredstavil. Protoze mobily predstavuje presne 1x rocne :)

Podle mě to skončí mimosoudním vyrovnáním pěkně v tichosti bez médií. Obě společnosti jsou až moc provázané z hlediska obchodních vztahů na to, aby z toho byla mediální válka s „rozchodem“ na konci. Navíc Apple je zatím jediný z velkých hráčů na trhu, který nepředstavil mobil s dvoujádrem uvnitř. Dvoujádra jim dodává a bude dodávat právě Samsung, takže vetší soudní spor by ohrozil hlavně např. nový iPhone. No uvidíme :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat