Android Apps 5: když máte ROOT telefonu

Android Apps 5: když máte ROOT telefonu
2011-05-12T12:00:23+02:00
• 12. 5. 2011
21

AA5

Po dvou týdnech je tu opět Android Apps a přinášíme vám výběr několika aplikací z Android Marketu. Tentokrát se hlavně zaměříme na telefony s právy ROOT a představíme si 3 aplikace. Uděláme zálohu aplikací a dat telefonu, zablokujeme reklamy v aplikacích a hrách, Android Market si bude myslet, že jsme z USA. Jako čtvrtou bonusovou aplikaci (bez nutnosti ROOT) si ukážeme, jak změřit mobilem vlastní tep srdce.

Titanium Backup ★ root

Dostupnost:
placená
zdarma

AdFree Android

Dostupnost:
zdarma

MarketEnabler

Dostupnost:
placená
zdarma

Instant Heart Rate

Dostupnost:
placená
zdarma

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jenze tu neni rec jen o prohlizeci. Ta aplikace blokuje reklamy i ve hrach a aplikacich. Developer, ktery se uvoli dat hru zdarma a zit z reklamy prijde o jediny mozny prijem. Moralni zlodej jsi, jen u nas se to jako kradez nepocita. Nevidim problem dat tech par korun, za ktere dnes poridis vetsinu aplikaci za odstraneni reklamy z aplikace ci hry. V prohlizeci je to uplne neco jineho. Tam se to da pochopit. Navic nikde nepisi, ze kdyz zakazes data, jsi zlodej. Jde o aplikaci, ktera pripravuje o prijmy. Ale nechapu proc se tu tak rozepisuji. To je jak s vetrnymi mlyny. Kdyz napisu argument, podporte developera tim, ze si jeho aplikaci koupite, vyroji se deset dalsich argumentu, proc to neudelat.

Takže se zeptám ještě jednou. Když zakážu (naprosto legálně) datové přenosy a přestanou se mi reklamy načítat, jsem zloděj? Stahují se data a za ty musím platit. Buhužel někomu úplně jinému než je zadavatel reklamy. Ta aplikace je něco jako Adblock ve Firefoxu.

Jak psal nekdo vyse. Je to o moralce. Ta ti chybi. To, ze u nas mame diry v zakone, ktery tyto veci nijak neresi, neznamena ze to je v poradku. Ty tohle asi nikdy nepochopis, uz podle toho co pises ty, je mi jasne, ze ty zadne dusevni vlastnictvi nikdy nevytvoris. Podle tve demagogie tedy nemusime platit za nic, co je volne stazitelne. Super, tak to muzou hudebnici, filmari a developeri zabalit ne? Proc vytvaret, kdyz se najdou lide jako ty, co to radeji stahnou zadarmo misto aby podporili jejich budouci tvorbu.

LivingLegend

16. 5. 2011, 16:29

:D:D:D bavim se na tvuj ucetpromin ale jinak to nejde. Pokud vim tak tim ze blokuju spam na strankach ci v telefonu neznamena ze kradu. Stejne tak kdyz stahuju filmy z netu. Porad je to zakon a ten ja neprekracuju. Dokud to nebude trestne budu to moc pouzivat a nazdar bazar

16:

Za prve: blokovani reklamY se pise s ypsilon.

Za druhe: kde je napsano, ze nam iPhone?

A za treti: je snad spatne platit za aplikace? Preju ti, aby sis nekdy zkusil neco vytvorit, vlozil do toho svuj cas, nemale usili a penize a pak se radovat z toho, ze ti to nejaka socka ukradne a kdyz uz se rozhodnes aplikaci dat zdarma a alespon vydelat reklamou, tak stejne ta sama socka hleda zpusoby, jak blokovat i tu reklamu. Opet nepausalizuji vsechny uzivatele, ale zakladna Androidu ma tech zlodeju nejvice.

LivingLegend

16. 5. 2011, 13:40

to 15: Zas nejakej zhrzenej jablickar co je nasranej sam na sebe protoze vyhodil 20klacku za telefon a dalsik 10klacku za aplikace :D jinak ktomu blokovani reklami, proc ne adblok pro android :D

Odstraňovat reklamu, to je o morálce než že by to bylo trestné. Jako vývojář skutečně vím, kolik stojí úsilí takovou aplikaci vyvinout. Sám jsem si několik kvalitních mobilních aplikací na Marketu koupil a spíš bych někdy uvítal placenou verzi bez reklamy než tu s reklamou.

Jen mi to potvrzuje, ze Android je pro socky a decka. Nepausalizuji, ale toto je vazne trapne. Drtiva vetsina her zdarma s reklamou, bez reklamy musite dat neceleou dvacku a vsude se jen ctu navody na rooty a podobne navody jak „ochcat“ developera, aby to bylo jak bez reklamy, tak free. Hnus.

Kdo tady mluví o krádeži mrtau? Je to pouze instalace další užitečné aplikace, i když to není možná úplně v pořádku a divím se, že na marketu to pořád je, ale nač si něco kupovat co můžeš mít zadarmo? Fajn článek.

to si snad delate legraci? Nabadat druhe ke kradezi je trestny cin. Jestli Vam ty reklamy vazne tak moc vadi, tak vetsina aplikaci se nabizi jako placena bez reklamy. To vas ucila maminka, ze na co nemam penize, tak si muzu beztrestne ukrast? Jako softwarovi developer nemam jinou moznost nez podat podklat pro trestni stihani PCR, jestlize tento clanek tady bude jeste v pondeli. Od mobilmanie bych to necekal.

Ale no tak… To si vážně myslíte, že ty reklamy někdo čte? :-D

SudruhStopa

13. 5. 2011, 13:03

3: Asi tak, v Rovio sa stazovali, ze na Androide nemaju sancu s platenou verziou Angry birds a niektori im odopru aj zarobky z reklamy…

Zaujimalo by ma z coho zije ten co vytvoril AdFree, vsetky aplikacie zadarmo (a reklamy tam snad nebude davat) a jediny naznak zarobku je „donate“ tlacidlo na stranke.

fujtajbl, reklamami

Ja s #3 souhlasim. Ty aplikace jsou placene temi reklamamy. Tim, ze je odstranite, tak aplikace nevydela penize a vysledek bude identicky jako kdyz program ukradnete z war*ez fora. Dokonce i ten postup je dosti podobny nekterym cra.ckum.

to Sasakr:
A na to si ako prisiel???

Hodně dobrý díl, opravdu užitečné aplikace. Instant heart rate jsem neznal,ale docela mě zaujalo co zas ten Android dalšího umí :-D

Pokud má pán z přízpěvku #3 problém, je to jeho věc. Mě se tento díl VELMI líbil a byl velmi prospěšný. Kromě tepu mě zaujali všechny tři aplikace :)

Takže když si v mobilu zakážu datové přenosy a spustím si adware, jsem vlastně zloděj? :o

Odstraňování reklam z adware mi přijde principiálně podobné, jako si stáhnout hru z warezu.

Ja vím že s článkem to má pramálo společného ale strašně se mi líbí tapeta na tom telefonu, ten most. Nevíte kde by se ta tapeta dala stáhnout? :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat