iPhone Mini/Nano výhoda pro Apple?

iPhone Mini/Nano výhoda pro Apple?
2012-09-30T14:23:42+02:00
• 18. 2. 2011
7

Nedávno se objevily spekulace, že společnost Apple, která stojí za velmi úspěšným mobilem iPhone, by mohla mít v plánu přijít i s menším verzí tohoto smartphonu. Nespekuluje se pouze o jedné menší verzi, ale rovnou o dvou provedeních Mini a Nano.

ngzha40q4

Tyto informace jsou pouze spekulativní a nikde se neobjevuje žádná zmínka o tom, jestli se jedná o pravdu a nebo jen o výmysl internetové komunity, která se pohybuje kolem mobilních telefonů. Na druhou stranu musíme podotknout, že Apple má prakticky dominantní postavení s jedním jediným mobilním telefonem. iPhone je pouze High-Endové zařízení, které je pro většinu lidí nedostupným zbožím hlavně kvůli ceně.

Pokud by se vrhla společnost do výroby menšího iPhonu Mini, tak by mohla zasáhnout přinejmenším střední příčku trhu s mobilními telefony a tak se pustit do přímého konkurenčního boje proti mobilním telefonů s Androidem. Tomu nasvědčují i poslední zprávy o tom, že Apple si zamluvil 60% světové výroby dotykových displejů. Nejen, že by šel do přímého konkurenčního boje, ale někteří analytici mluví i poloviční ceně za iPhone Mini, než je tomu tak u iPhonu s plnou velikostí.

Podle analýzy firmy Bernstein Research by mohl mít iPhone Mini obrovský dopad v pozitivním světle pro Apple. Z analýzy vyplývá, že by si společnost posílila postavení na trhu s mobilními telefony a tak by mohla adresovat svůj obsah až 6x většímu množství zákazníků. Z hlediska příjmů společnosti by si mohla polepšit dokonce  2.5x. Stanou se tyto telefony reálnými produkty, nebo se jedná pouze o výplod fantazie? A pokud by se Apple pustil do výroby menších a levnějších iPhonů, mají se stávající výrobci bát?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zprava o mensim iPhonu se dnes povazuje za nerealnou (NY Times), ale za jiste se povazuji pripravu „levnejsi“ verze iPhonu. Tim chce ale dosahnou to same jak popisuje tento clanek v poslednim odstavci.

Musím se přiznat, že kdyby byl menší iPhone dřív, tak bych o něm vážně uvažoval. Chápu tu honbu za větším displejem, ale N8 je pro mě maximum. Větší telefon bych rozhodně nechtěl… Uvidíme jak bude vypadat až/jestli přijde na trh :-)

Přemysl Vaculík

VIP 18. 2. 2011, 11:05

Nechci se Vás nijak dotknout, ale na fotografiích se nejedná o reálný výsledek, ale pouze o představu. Je také odvozena od spekulace, že iPhone 5 by mohl mít 4 palcový displej a iPhone 5 Mini by mohl získat 3.3 palcový displej nebo podobný.

Takže obrázky neberte doslovně.

Osobně si myslím že to není krok dopředu, nedokážu si představit jak by se na tak malem dotykovem telefonu psali zpravy atd.

to zase bude čajna kopií….

Přemysl Vaculík

VIP 18. 2. 2011, 10:46

nejedná se o reálnou podobu :)

vypadá sympaticky…. jen ať je v provedení iP4.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat