LauncherPro pro Android: není se čeho bát (video)

LauncherPro pro Android: není se čeho bát (video)
2012-09-30T14:23:58+02:00
• 17. 1. 2011
23

Při pořizování mobilního telefonu s operačním systémem Android jsme se setkali i s názory, že dodávané prostředí od výrobce není to pravé ořechové. Například u našeho testovacího mobilu Samsung Galaxy S je nainstalované prostředí TouchWiz a mohli jsme si všimnout, že ne vždy je plynulé. Občas jsem zaznamenal trhání a pomalou reakci ovládání.

Proto tu existují jiné launchery, které se vám snaží zprostředkovat lepší zážitek a pocit z vašeho androidního mobilu. Většinou se zlepší odezva mobilu  a ovládání je daleko příjemnější. Dnes se podíváme na jeden z nich.

Screenshot of LauncherProScreenshot of LauncherPro

LanucherPro je dostupný v Android Marketu a je v základní verzi zdarma. Nevyžaduje takzvaný root, to znamená, že nemusíte do telefonu nijak zvláště zasahovat. Dnes vám ukážeme ve videu, že se není čeho bát a můžete si i zlepšit mobil.

Pokud se vám LauncherPro zalíbil, tak pomocí tohoto QR kódu si jej můžete stáhnout:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přemysl Vaculík

VIP 2. 2. 2011, 13:18

Myslím že ne, nezasahuje do systému, jen přidává další možnost. Nevyžaduje ani ROOT telefonu.

sashaZabluduu

2. 2. 2011, 13:12

Ahoj, chci se ujistit – instalací Launcheru (z Marketu) nezasahuji nijak do telefonu a neztrácím tak záruku?

díky

Přemysl Vaculík

VIP 1. 2. 2011, 17:54

dohledej si program http://goo.gl/r1Fq1

tam se da nastavovat ktery se ma pozivat.

zdravim chci se zeptat nainstaloval jsem verzi pro a na lg optimus one…je to dobrá věc:-)ale když sem byl třeba na netu a stisknul jsem domeček tak mi to vždycky nabídlo bud launcher nebo lg plochu tak sem nastavil napořád launcher. jak se ted vratim na lg plochu?:-)ani při zapnutí mi to nenabídne…ještě se chci zeptat má to vliv na spotřebu baterky?

Mala „Velka“ rada pre vsetkych co pouzivaju Launcher Pro Plus na Samsung Galaxy S – odporucam vypnut si pouzivanie Homescreen cache (Advanced settings/Memory Usage settings), popripade nastavit si pouzivanie pamate na medium/light a vypnut cache. (ak zmenite nastavenie pamate, chace sa zapne takze ju musite znova vypnut!)

S vypnutou Cache som na SGS nezaznamenal ZIADNE LAGY, telefon reaguje okamzite bez zasekov! (samozrejme s FroYo 2.2 – ako to bude fungovat s 2.1 netusim, no asi to bude fungovat aj tam)

Ještě bych dodal, že u verze Plus lze zmenšovat widgety a skrýt nepotřebné ikony v menu… Otáčení displeje se zdá hezké, ale po týdnu jsem tuto funkci vypnul – když jsem položil telefon na stůl displej se přetočil a začalo mi to lézt na nervy :) navíc toto přetočení nefunguje v některých úrovních menu – např.nastavení, takže se otáčení s telefonem stejně nevyhnete :)

Přemysl Vaculík

VIP 20. 1. 2011, 13:05

to není lol, někteří si myslí, že musí udělat root na telefonu a podobně do něj zasahovat.

kevin a perry

20. 1. 2011, 13:03

„není se čeho bát “

Tak to je LOL xDDD

TAK JA LAUNCHER PRO NA NEXUSU 1 POUZIVAM A DOBRY ALE ZAJIMALO BY ME JESTLI TAM MUZU NAINSTALOVAT CELOU NADSTAVBU CO MA GALAXY S, DALE TAKE TO, JESTLI MUZU TENTO LAUNCHER NAINSTALOVAT NA SAMSUNGY, MOTOROLY . . TAM JE TA JEJICH NADSTAVBA PROVAZANA S JEJICH JADREM PRY TO NEJDE, JINAK SE MI NEZDA ZE BY TO BYLO RYCHLEJSI, NEKDY SE TO KOUSE, MA TO VICE FUNKCI

Ze všech vyzkoušených launcherů mě osobně asi zaujal nejvíce. Mám X10 mini pro a funguje zatím bezvadně. Občas trvá načtení widgetů, ale nejsem detailista a taková nepřekonatelná doba to není (a taky to bude tou aktivní tapetou, kde mě rotují planetky :-D..už ji mám v plánu zaměnit) takže maximální spokojenost doporučuji alespoň vyzkoušet.

G1 FroYo (2.2.1 – cyanogenmod 6.1), naprosta spokojenost, nemam s nim nejmensi problem. sice osekany na minimum (napr vyuziti akcelerometru). nemam s nim nejmensi problem :)

taky jsem jej zkousel, zkusil jsem i GOlauncher a nakonec jsem zustal u ADW.launcher, jen me stve ze vsechny zminene zpomaluji system, ADW nejmene a nabizel podle me nejlepsi moznosti nastaveni v zakladni neplacene verzi… LauncherPro prave „trpi“ tim ze ma i placenou verzi, ktera ma napriklad roztahovani widgetu, coz te neplacene upira hodne dobrou vlatnost, kdy se da plocha rozsirit na 5 sloupcu ikon ale bez roztazeni treba hodin to je nepouzitelne…

Já používám ZEAM Launcher, taky stojí za to se na něj kounknout

Michal Lukášek

19. 1. 2011, 10:31

Každopádně autor LP celý launcher přepisuje od základu. Tenhle je založený na stock 2.0 launcheru a nedovolí autorovi udělat to co potřebuje. Nová verze má nabídnout třeba 9 ploch, vyšší výkon atd…možná vyjde koncem ledna, během února…netušim..

Michal Lukášek

19. 1. 2011, 10:27

to : maikcrew : Launcher Pro to umí taky, stačí podržet ikonku aplikace nad košem déle a je to … co se mi hrozně líbí jsou pop-up funkce, viz http://www.launcherpro.com/wp-content/uploads/2010/10/bookmark_popup_screenshot.jpg

Launcher Pro je dobrý. Stejně dobrý je i ADW.Launcher. Nebo GO Launcher ten udělali i v češtině a umí odinstalovávat programy již v hlavní nabídce přidržením prstu na ikonce nebo je dávat do složky nebo je přesouvat. A taky je u něj supr dok, který můžete rozšířit na 3 doky (spodní tlačítka na ploše). Hodně to využívám. Ale každý z těchto Launcherů má své výhody i nevýhody.

A jaká je výhoda tohohle Launcheru? To, že budu mít nesmyslné a nepřehledné menu, které si nemohu sám upravit a přizpůsobit sobě, což je naprosto zásadní a fatální věc pro používání telefonu? K čemu mi jsou pak různá gesta, když něco hledám půl hodiny?

Jen bych doplnil ze prepinani launcheru pomoci restartu respektive prostredniho tlacitka muze pro nekoho byt „horsi reseni“. Ja pouzivam prostredni tlacitko na navrat na default obrazovku. Na prepnuti launcheru se da pouzit home switcher-aplikace z marketu, a nebo ve spravci aplikaci se da odebrat zvolenemu launcheru právo default….

Přemysl Vaculík

VIP 17. 1. 2011, 15:28

No pokud bych uváděl kompletní možnosti, tak by se video protáhlo. Zde jsem chtěl jen ukázat, že nehrozí nic při instalaci. Následné možnosti si sám každý zjistí a nebo naučí.

Ve videu mi chyběla zmínka o možnosti nastavit až 7 ploch. Rychlost přechodové animace se dá zrychlit, nebo zpomalit.
Hodně lidí si taky pochvaluje rolovatelnou spodní lištu. A já nedám dopustit na přiřazení gest ikonkám na liště. Samozřejmě ikonky jdou změnit, takže to ve výsledku může vypadat stejně, jako plocha TouchWizu.

Přemysl Vaculík

VIP 17. 1. 2011, 15:16

to bylo ve videu řečeno.

Restartovat telefon? Mně stačilo zmáčknout tlačítko s domečkem…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat