Nokia N900 s Gingerbread, dříve než ostatní androidí Smartphony!

Nokia N900 s Gingerbread, dříve než ostatní androidí Smartphony!
2012-09-30T14:24:08+02:00
• 23. 12. 2010
11

image

Přestože Nokia je odpůrcem mobilního operačního systému Android a neustále tvrdí, že s ním v budoucnu nepočítá, fanoušci tohoto systému a této značky si umí poradit sami.

Nedávno jsme se mohli setkat s tím, jak tým NITDroid, který vede Alexey Roslyakov, udělal z Nokie N900, androidí smartphone běžící na verzi 2.2 Froyo. (více video)

Tentokrát se však rozhodl vyzkoušet na tomto telefonu nejnovější verzi Androidu 2.3 Gingerbread. Nokia N900 si prý s Perníkem rozumí velmi dobře ( Wi-Fi, 3G, zvuk..). Některé funkce však vyžadují ještě doladění.

Nokia by se měla nejspíše inspirovat, jelikož od umírajícího Symbianu se stále odvrací více uživatelů a nové MeeGo určitě spásou nebude.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Ja tu zarici gloriolu kolem androidu nechapu. Lezim v androidu uz 14 dni, abych to naucil veci, ktere jsem mel na symbianu pred 4 roky. Pripadam si jak linuxak lezici v diskuzich, abych zjistil, cim udelam vyzvaneci profily, jak priradim melodii ke skupine kontaktu, ze hovory nahravat nikdy nebudu, protoze to android oboustrane neumi, ze synchronizace s exchange je polovicni. Zato v oblasti barevnych udelatek a widgetu jsou popsane stohy stranek, cimz je mi jasne, jaka skupina lidi tento system pouziva – deti.

re9: podívej se na konferenci Nokie, pak pochopíš :), pokud ne, tak do školky patříš ty :p

Valentýn Prášek

25. 12. 2010, 20:10

7. Stav Symbianu je kritický a příkladem je to, že jedna z her je u něj placená a na Androidu je zdarma? A uhry už sis vymačkal? Tohle je argumentace jak z besídky zvláštní školy.

Chtít po Nokii,aby dělala telefony s Androidem, to je jako nutit Microsoft dělat zdarma pro Linux celý MS Office 2010 :-). Stejně Apple nebude dělat své telefony na Androidu

Myslím si, že by alespoň jedním telefonem Android měla vyzkoušet. Současný stav Symbianu je docela kritický. Příkladem je chlubení Nokie hrou Angry Birds, kterou ve svém obchodě nabízí za peníze, kdežto ve srování s Androidem je tato hra zcela zdarma. Já mám Nokii a kdyby neměla doživotní navigaci zdarma, tak především díky operačnímu systému s ní končím. Neříkám že prosředí Symbianu je špatně, ale jde především o tu podporu aplikací..

Android by přiští rok mohl být nejpoužívanějším OS :)

Jde o to, že Nokie má konkurenta Androidu ve vývoji :-) a ne že tupě dělá jen Symbian. O tom to je, objektivně informovat. Systém, který dělá Nokie s Intelem,nemusí být úplně propadák, základ má na linuxu stejně jako Android. Proč by tedy měla Nokie dělat něco stejné jako ostatní méně významní výrobci mobilních telefonů? Jak jsem již napsal, významní výrobci mají své systémy, méně schopní dělají Androidní telefony, protože nemají prostředky a vývoj, který by byl schopný prosadit svůj systém. Nyní se snaží chytit na trhu Samsung s Badou, stojí ho to dost peněz, které jdou do vývoje a podpory prodeje

víme na čem nokia n900 běží, ale většina telefonů od tohoto výrobce je právě na Symbianu :), každopádně to přídavné jméno u té Nokie nemělo co dělat, omlouvám se :)

články zde píší odborníci :-), ničemu nerozumí a matou ostatní. Pokud běží N900 na synbianu, tak si ji běžím koupit :-). Jenže běží na Maemu – tedy verzi Linuxu, pište raději o něčem, čemu rozumíte pane

Symbian je proto oblíbený, že je určen na zábavu. V rodině máme několik symbianových telefonů. Android je na netbooku, linux na notebooku, proto nepotřebujeme supertelefon, co umí vše. Stehně jako Apple, tak RIM a Nokie si dělají své systémy pro chytré telefony. Kdo prodává android, plácá se kdesi bez vlastní značky, na to přišel i Samsung a dělá Badu. Nokie si vybrala linux a ne android, tedy slušný ověřený systém, ale na druhou stranu, ten android je co :-)??? Je to vlastně to samé, ale určené pro chytré telefony a PDA, proto by neměl být problém telefony na systému Maemo předělat na Android, to je jako nahrát linux na počírač s windows ( trošku asi složitější)

Chcel by som len opravit, ze N900 nebezi na SYMBIAN OS ale na Maemo OS

dříve než ostatní androidí Smartphony! ?

takou neoficiálnou cestou to majú už dávno aj niektoré android telefony a dokonca HD2

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat