CES 2011 a Windows 8 na tabletu?

CES 2011 a Windows 8 na tabletu?
2012-09-30T14:24:13+02:00
• 14. 12. 2010

Pomalu se rozpoutávají války mezi tablety, zatím dominuje a vyhrává iPad od společnosti Apple, ale jiní výrobci začínají zbrojit. Zatím jedinou konkurencí z řad velkých firem je společnost Samsung, která produkuje tablety Samsung Galaxy Tab, které běží s operačním systémem Android. V nedávné době jsme mohli spatřit i první ukázku prototypu tabletu od společnosti Motorola, která pracovala s nejnovějším Androidem 3.0. Ale kde je tak dlouho očekávaný tablet se systémem Windows od společnosti Microsoft?

Podle článku v New York Times chystá Steve Ballmer na letošní CES 2011 opět několik novinek, ale připomeňme si CES 2010. Před rokem nám Steve předváděl HP Slate se systémem Windows 7, ale nyní žádný takový tablet není a v dohledné době se neplánuje žádný. Jednoduše řečeno, Microsoft a jeho partneři stále spí na vavřínech a snad čekají na nějaké znamení.

CES 2011 by mohl přinést opět několik novinek a spekuluje se, že Steve představí demo verze tabletů se systémem Windows, které mají konkurovat iPadu. Samozřejmě se snaží s mnoha partnery urychlit vývoj a hlavně s dvěma společnostmi, Dell a Samsung.

New York Times ale spekuluje o tom, že na CES 2011 bychom mohli vidět první tablet se systémem Windows 8, který je výrazněji připraven na tablety než jeho předchůdce. Navíc zřejmě nebude Microsoft vytvářet specializovaný App Store pro tablety, ale půjde cestou webových aplikací založených na HTML5, tak jak je to u Googlu. Zatím se neví jestli budou k vidění i tyto aplikace, podle informací se zatím na nich pracuje.

Toto vše  má zdroj ze zákulisí a nic není oficiálně potvrzeno, budeme si muset počkat na CES 2011 a nechat se překvapit ze strany Microsoftu, jestli nám představí Windows 8 a nebo napoví, co vše přinese. Windows 8 je podle Steva B. tím nejriskantnějším produktem, do kterého se společnost pustila.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat