Wattpad: čtení na mobilu zdarma

Wattpad: čtení na mobilu zdarma
2010-09-14T01:04:43+02:00
• 14. 9. 2010
1

Wattpad je celkem zajímavá služba, na kterou jsem byl upozorněn. Je především určena pro mobilní telefony a nabízí vám čtení nejrůznějších knih, článků nebo povídek absolutně zdarma. Jako každá jiná služba na internetu pro mobilní telefony vám bude ukousávat z vašeho FUP, pokud nebudete mít k dispozici Wi-Fi. Za obsah nemusíte platit, jen občas budete otravováni reklamou, když budete končit nebo přerušíte čtení.

wattpadOsobně si ji můžete vyzkoušet na téměř jakémkoliv mobilním telefonu, stačí navštívit m.wattpad.com a stránka vám nabídne stažení aplikace pro váš mobil. Její podpora je opravdu široká, od iPhonu až po Sysmbian S60. Na test jsem měl aplikaci určenou pro Symbian a telefon SE Vivaz. Kupodivu i na tomto telefonu byla celkem svižná a čtení nedělalo problém. A jaké tituly nabízí tato služba? Přesně ty, které tam vloží sami uživatelé. Ačkoliv stránky jsou zatím v angličtině, tak můžete nalézt i tituly v českém jazyce. Stačí pouze v aplikaci nastavit jazyk hledání.

screens Umožňuje vám číst daný text buď po postupně stažených pasážích a nebo si rovnou celou knihu stáhnout. Služba také funguje na běžném PC, ale jen ve webové formě. Když naleznete na stránkách požadovanou publikaci, tak si ji můžete přečíst přímo na internetu a nebo přes speciální kód stáhnout až v samotné aplikaci v mobilním telefonu. Bohužel je tento obsah tvořen uživateli a jak je známo, ne každého zajímají nějaká autorská práva. Takže zatím tato služba funguje, aspoň do doby, než se někdo ozve s první žalobou.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michal Straka

14. 9. 2010, 11:43

Super služba, dokonale si mě získala ta jednoduchost. Žádná starost se stahováním souborů a formátem. Prostě najdete, stáhnete a čtete. Naprosto super.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat