Samsung Galaxy Tab: těsně pod 20tisícovou hranicí

Samsung Galaxy Tab: těsně pod 20tisícovou hranicí
2012-09-23T12:25:15+02:00
• 20. 9. 2010
12

tommm

Největší konkurent Apple iPadu, zná již svou cenu. Oficiální český e-shop Samsungu zveřejnil předběžnou částku, kterou si za tento androidní talbet bude účtovat. Cena Samsungu Galaxy Tab je v předprodeji těsně pod 20tisícovou hranicí, a to 19 750 Kč. To je o trochu výše, než současná cena 16GB varianty Apple iPadu.

Podle e-shopu bude Tab na skladech do konce týdne. Není ale jasné, s kolika kusy se pro začátek počítá a zda bude Samsung stíhat uspokojovat všechny zájemce.

Ve srovnání s iPadem je Samsung P1000 Galaxy Tab menší, lehčí, umí fotografovat a natáčet videa. Což iPadu chybí. Bude o Galaxy Tab zájem jako o iPad?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Tohle se mi líbí velice, lepší rozlišení než běžné WVGA a při tom stále ještě pohodlně přenosné, za 15 kKč bych o tom uvažoval, těch skoro 20 je opravdu příliš.

fu, ta cena je teda fakt hnus…kamarád dovezl pro mého jiného kamaráda z Kanady iPad 32GB 3G za 18 litrů…myslím, že lepší volba, ale tak samozřejmě jak pro koho, já bych do Samsungu nešel…

to je taky něco :D srovnávat auto s tabletem :D je asi jasné že když je tablet lehčí tak ej to lepčí na přenos … když je tablet určen na přenos … zatím co v autě se vozíme zadky ;) )tak je úplně jedno jak je auto těžké …

konstrukce je sice u iPadu lepčí :) ale myslím si že to nebude zas tak velký rozdíl … že by to odešlo hnedka druhej den si nemyslím … záleží na uživateli :) jak se s tím bude zacházet …

u mě teda jasně vyhrává tenhle tablet má to skoro to samé funkce … plus foťak a volání :)
iPad ma zatím víc aplikací ale myslím si že časem budou přibívat aplikace i na tablet :)

Co je na tom divneho, ze mensi fabie je drazsi nez octavia? Cenik fabii konci na 515k, zatimco octavie zacinaji jiz na 333k..

rickfedorov

21. 9. 2010, 8:00

ach ta cena, škoda kdyby to bylo do 15k koupil bych to, ale takhle to investuji jinam :-( nechápu proč když to jde i levněji, to musí samsung takhle zmršit … hold si koupím konkurenci

white.haven

21. 9. 2010, 7:33

Morki: tobe prijde jako spravne porovnavat oficialni cenu samsungu s neoficialni cenu za sedivky iPADU? Me se ne, ani nahodu. V AT/DE stoji nejlevnejsi iPAD 3G 599 euro, to je konecna cena = 14500 cca. Fakt nechapu, jak MENSI samsung (rekneme fabie) muze byt drazsi nez iPAD (rekneme Octavie).

SudruhStopa

20. 9. 2010, 23:31

5: u nas su aj tak ceny skreslene, kedze tu nemame apple store a Alza snad neni ani reseller. Staci sa pozriet napriklad do nedalekeho Nemecka alebo Rakuska a hned je cena 500 Eur (12 000 kc).

4: Ak niekomu zalezi na unikatnosti gadgetu, tak si staci kupit Joojoo. Ten ma priblizne 30 ludi na celom svete, tomu sa vravi elita :-D

Ipad 3G 16 GB na alza.cz stoji 20900 kc takze o moc drazsi neni a aspon to neni plastak jak tohle a kvalita zpracovani atd je u ipadu uplne nekde jinde :) tohle si koupi jen trotl

cena je drahá, ale aspoň se teď bude říkat, že je jen pro vyvolené, to se o iPhone 4 a iPadu už říci nedá. Nechápu machýrky, co tvrdí, že iPhone 4 je jen pro bohaté a srovnávají lidi podle značek aut ( mám iPhone, mám BMW ty máš obyčejné věci, Škodu Fabiu) jsem rád, že teď ten kdo toto tvrdí nemá pravdu. iPhone má sputa lidí, Galaxy Tab bude mít jen elita :)

V textu blogu není psáno, že menší velikost/váha je výhodou, ba ani nevýhodou. Pro mě to je třeba výhoda a nikomu to nepodsouvám. Samsung rozhodně nestojí trojnásobek ceny co iPad 3G (n*dražší = x + n*x). Srovnávat s iPadem bez 3G je neférové. Navíc pro mě je například tablet bez 2/3G nepoužitelný. Pokud máte na mysli výdrž baterie při provozu, raději bych počkal na nějaké reálné zkušenosti.

Přesně, zajímavá logika, Škoda Fabia je menší a lehčí, takže je lepší než Škoda Octavia….
Nicméně v článku není zmíněno, že je velikost výhodou, jen je zmíněna, takže může být myšlena také jako nevýhoda:-)

white.haven

20. 9. 2010, 11:17

„Ve srovnání s iPadem je Samsung P1000 Galaxy Tab menší, lehčí, umí fotografovat a natáčet videa. Což iPadu chybí.“

V porovnani s iPADEM take mene vydrzi, nejsou pro nej skoro zadne aplikace, je drazsi (2x drazsi). Jinak mensi/lehci neni neco, co by slo oznacit za vyhodu. Je to proste jine zarizeni.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat