Mobil Mozilla Seabird – video (3D)

Mobil Mozilla Seabird – video (3D)
2012-09-30T14:03:34+02:00
• 24. 9. 2010
1

Nebojte se, společnost Mozilla nepřijde s žádným mobilním telefonem na pulty obchodů. Pouze představuje koncept mobilního telefonu, který vypadá až moc futuristicky. Internetem se prohánějí nejrůznější koncepty mobilů, ale většina zůstane jen na papíře a nikdy nepřijdou do výroby. Často se stane, že ani komunita lidí, kteří prahnou po nich, jim nevěnuje dostatečnou pozornost. Ale koncept od Mozilly, která stojí za populárním internetovým prohlížeče Firefox, si nenechá nikdo ujít, hlavně když je k dispozici video.

seabird2

Tento koncept přichází ze spojení samotné společnosti a komunity. Některé nadchne jeho design, ale mnohé spíše použitá technologie. Doposud jsme se setkávali s výsuvnou klávesnicí a nebo její alternativou, která věčně bude zavazet na displeji mobilu. Každý přece chce co největší plochu displeje využít pro prohlížení, tak proč klávesnici nedát mimo displej, ale bez použití hardwaru. Tento mobil budoucnosti využívá, jak můžete vidět na obrázku a později na videu, dvou projektorů, které vytvářejí klávesnici přímo na stole, dokonce je doplněna i o virtuální touchpad pod mobilem. Technické detaily jsou nepodstatné, zde se hlavně jedná o způsob provedení. Proto se raději podívejte sami, jak by to mohlo fungovat.

Opravdu nádherná myšlenka, nemyslíte? Každému je jasné, že tento mobil se nikdy nedostane do výroby, ale snad technologie virtuální klávesnice nebude jen tak zapomenuta. Pro fanoušky 3D videí je tu ještě ta samá ukázka doplněná o třetí rozměr.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

no keby tam dali Operu namiesto Firefoxu tak by to bol perfektný mobil.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat