Facebook OS nebo Facebook mobil?

Facebook OS nebo Facebook mobil?
2012-09-30T14:02:13+02:00
• 20. 9. 2010

Už dopředu musím upozornit čtenáře, že se nyní podíváme pouze do zvěstí kolem sociálního gigantu Facebook. Na Mobilmánii jste jistě zachytili zprávu o tom, že operátoři chtějí vlastní operační systém. Jak to tak vypadá, tak nejsou sami. Facebook nedávno vyvrátil jakékoliv zvěsti o tom, že vyvíjí mobilní telefon. Na druhou stranu nedokázal odpovědět na jednoduchou otázku, která přišla od CNETu, jestli se poohlížejí po brandovaném mobilu. Takže je tu možnost, že někdy v budoucnu se setkáte s mobilem, který bude mít na sobě přímo nápis Facebook Mobile, jak to třeba je u Vodafonu a jiných.

facebookLogo

Toto by se mohlo zdát jako příliš utažené za vlasy, ale CNET má potvrzeno, že Facebook se poohlíží po výrobcích mobilních telefonů a nechal si zaslat hardwarové podklady od výrobců. Dokonce se mluví i o operačním systému Android, který by byl hodně upraven pro hlubší integraci sociální sítě Facebook. Tento projekt je zatím ve velmi raném stádiu a proto si společnost FB nechává vypracovávat studii o případném úspěchu nebo neúspěchu takového mobilního telefonu.

webOS-Facebook1
Ilustrační foto

Neočekávejte takový mobil příliš brzy, zatím se poohlíží po možnostech a ještě nemají ani podklady, jestli by měl tento projekt šanci. Společnost FB se nechce spálit jako Microsoft s Kin a nebo nechce mít pouze chvilkový mobil jako Google. Když se ale na sociální síť podíváme jako na nejmodernější komunikační prostředek, tak zákaznická základna má přes 500 mil. uživatelů, to už vytváří nějaké šance na úspěch takového mobilu. Tyto zvěsti se šíří celým internetem, tak můžeme jen čekat, jestli se potvrdí jednou nebo ne.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat