Android 2.2 není pro tablety

Android 2.2 není pro tablety
2012-09-30T14:01:29+02:00
• 11. 9. 2010
1

Android je fenomén naší doby a spousta z nás musí uznat, že se jedná o velmi dobrý operační systém pro chytré mobilní telefony. Takto byl původně plánován, ale aby svět mobilních zařízení odpověděl rázně na Apple iPad, začal doslova chrlit tablety s Androidem. Hugo Barra, Product Management Director u společnosti Google, oznámil, že ani nejnovější verze tohoto operačního systému, není pro určena pro tablety.

android_froyo

Android FroYo 2.2 nebyl nikdy optimalizován pro jakýkoliv tablet a je tím pádem především určen pro smartphony. Jedna ze světlých vyjímek je Dell Streak, ale o tom se můžeme hádat. Tím hlavním důvodem, proč není pro tablety, je, že není optimalizovaný samotný Android Market. Jednoduše řečeno, v tomto systému zatím chybí mechanismus, který by dokázal pracovat s tablety. Samotné aplikace z Android Marketu nemusí správně pracovat, jestli vůbec, na tabletech s FroYo. Takže se můžete setkat s aplikacemi, které mohou a nebo nemusí pracovat správně na daném tabletu.

android3_specs

Samozřejmě se nemusí bát uživatelé tohoto operačního systému, Google začíná pracovat na mechanismu pro Android Market, který vám nabídne ty správné aplikace pro váš tablet. S největší pravděpodobností prvním optimalizovaným systémem čistě pro tablety bude Android 3.0.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No mě by celkem zajímalo, co myslí tím, že není Market optimalizovaný pro tablety? Jak se tablet liší od běžného dotykového telefonu?
Optimalizovaná musí být zejména aplikace a co se týče rozlišení, tak pokud UI navrhne vývojář správně a podle doporučení Googlu, tak není problém. I mechanizmus různého GUI v layoutech pro různá rozlišení je v Androidu snad už od 1.6. Stejně tak se dá nastavit, že rozměry prvků jsou v dp (density dependent pixels) a ne px, tj. na různých rozlišeních bude poměrem k obrazovce stejně velký.
Většinou to nedělá žádné problémy, setkal jsem se akorát u několika málo aplikací, že obrazovka byla zmenšená (Samsung Tab).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat