5 miliard mobilních telefonů v rukou uživatelů!

5 miliard mobilních telefonů v rukou uživatelů!
2012-09-30T13:59:02+02:00
• 21. 9. 2010

 

Analytická firma iSuppli předpovídá, že do konce tohoto měsíce bude v rukou uživatelů 5 miliard telefonů.  To znamená celých 73,4 procent lidské populace. Nicméně tomuto číslu je potřeba porozumět. Zatímco v Evropě připadají na každé 2 osoby 3 telefony, v Africe vlastní mobilní telefon pouze polovina populace.

Význam události může být ovlivněn množstvím lidí, kteří se jí zúčastnili, tak i rozšíření  bezdrátové komunikace je jedním z významných úkazů v historii, řekl dr. Jagdish Rebello, ředitel a hlavní analytik výzkumu bezdrátových komunikací. Bezdrátová komunikace se nyní otevírá každému národu, každé věkové skupině s jakoukoliv úrovní příjmů a stává se běžnou jako je například potrava, oblečení nebo bydlení. Tato komunikace představuje nejvíce využívanou technologii na trhu, jaká kdy byla, nabízející neomezené příležitosti pro výrobce a distributory.

Pokud se vzpomeneme na statistiku z prosince 2008, kdy mobilní telefon vlastnilo 4 miliardy uživatelů, vidíme nárůst o 1 miliardu za necelé dva roky. Osobně by mě zajímalo, jaký počet SIM karet na světě vůbec je.

image usa chcina

australia image ANT

1.Afrika 2. Amerika 3. Asie 4. Austrálie 5. Evropa 6. Antarktida

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat