Dell Thunder: první fotky, video, informace

Dell Thunder: první fotky, video, informace
2012-09-30T14:01:59+02:00
• 21. 8. 2010

Ačkoliv společnost Dell není moc známa v oblasti mobilních telefonů, tak si začíná získávat své fanoušky. Momentálně jeho vlajkovou lodí je Dell Streak, recenzi tohoto kompromisu můžete již vidět na Mobilmanii. Proč kompromis? Je to jednoduché, jedná se o zařízení, které je něco mezi mobilem a tabletem. Bohužel mnozí mu vytýkají, že disponuje starším Androidem 1.6, ale v UK již bude k dispozici upgrade na 2.1. A teď k našemu “blesku”, už na Dotekománii jste mohli zachytit zprávu o novém mobilním zařízení Dell Thunder.

dell-thunder-specs

Tentokrát máme více fotografií a specifikací. Asi nejvíc vás bude zajímat to, že je vybaven Androidem 2.1, ale je koncipován na novější Android 3.0.

  • 1 GHz Qualcomm Snapdragon procesor
  • 8 MP autofokus kamera s LED bleskem
  • 802.11n WiFi
  • 3.5mm jack
  • microUSB
  • 1400 mAh battery
  • three-axis magnetometer and three-axis accelerometer

Z tohoto výčtu mě potěšila podpora 802.11n, která se u nás dá hlavně využít v domácích podmínkách. RAM a ROM mají každá po 512MB a nesmím zapomenout na velmi důležitou přední kameru. Velikost displeje bude menší než u Streak a to 4.1 palce, bohužel nepotěším mnohé fanoušky, protože zatím tento displej je tvořen technologií TFT. Ale do oficiálního prodeje je poměrně dost času a mohl by získat nějaký modernější, spekuluje se o OLED. Rozlišení je stanoveno na 800×480 pixelů, zřejmě kvůli verzi stávajícího androidu, s verzí 3.0 by se mělo zvýšit rozlišení na 1280×768.

A jen pro vás, mega-galerie

Dnes se již pomalu stává standardem rozlišení natáčeného videa v 720p, a ani Thunder neunikne. K možnostem připojení přibude i HSPDA, ale jiná verze byla viděna s CDMA. Ke všem těmto informacím musím dodat, že se zatím jedná o inženýrskou testovací verzi. Takže se můžeme těšit i na lepší specifikace. Nyní si jej můžete prohlédnout na videu, které je doplněno o anglický komentář.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat