RIM ve stopách Apple ?

RIM ve stopách Apple ?
2010-07-11T09:08:16+02:00
• 11. 7. 2010
3

Název společnosti RIM vám toho asi moc neřekne, a myslím, že ani tento název vás neosloví Research In Motion. Ale pokud se zmíním o produktech BlackBerry, tak je vám už více jasno, že budu psát nějakou novinku o tomto kanadském výrobci mobilních telefonů. Aspoň zatím to byl výrobce mobilů.

Ashon Kumar, analytik společnosti Rodman & Renshaw, nastartoval zvěsti o chystaném BlackBerry tabletu. Takže následující informace nebudou nikterak přesné, ale jak je vidět, každá společnost se bude snažit zasáhnout trh s tablety.

Tento tablet by se měl objevit na přelomu roku 2010 a 2011. Velikost displeje bude přibližně 7 palců a bude poháněn procesorem od společnosti Marvel. Tím procesorem by mohl být konkrétně Marvel Armada 610, který běží na 1GHz a pravděpodobně by umožnil přehrávat video v 1080p. Součástí bude i podpora pokročilé 3D grafiky. Tablet bude vybaven 2 kamerami, přední i zadní, s možností videokonference.

Ačkoliv se jedná o zvěsti a analytici mnohdy přestřelí, nepíši o tomto jen tak. Na internetu se můžeme setkat čím dál víc s články, které jsou o chystaných tabletech. Většina z nich se pak zmiňuje o datu vydání na konci roku 2010 a začátku 2011. Je to poněkud zvláštní, ale myslím si, že to má dost společného s chystaným OS Androidem – 3.0 „Gingerbread“. Otázkou tedy je, opravdu bude rozmach tabletů již na přelomu roku 2010 a 2011 a nečekalo se také na operační systém, který bude vhodnější pro tablety?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

s aPadem souhlasim, jeden tu máme na testovaní, tak o něm třeba něco napíši

Myslim, ze Android se prosadi i v tabletech. Staci kouknout na prvni – skvelou – vlastnovku – aPAD (http://www.apad.cz)

Jo, o RIMově tabletu se mluví už dlouho a těším se na něj. Zatím je situace taková, že co BlackBerry, to kvalitní kousek, takže totéž očekávám od tabletu.
Já sám mám tablet s jednoduchým operačním systémem (nutno dodat dávno před iPadem, od kdy náhle každý druhý potřebuje tablet), a bez něj už si technologický život nějak neumím představit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat