Nokia Kinetic – pohyblivá kalkulačka?

Nokia Kinetic – pohyblivá kalkulačka?
2012-09-23T12:25:55+02:00
• 20. 7. 2010

Koncept britského designéra Jeremy Innes-Hopkinse nám připomíná jednoduchou kalkulačku. Nenechme se ovšem zmýlit, jelikož se jedná o koncept mobilního telefonu Nokia. Tento koncept dostal název Nokia Kinetic.

Přední strana Nokie Kinetic nám připomíná Nokii X6. Najdeme na ni tedy veliký dotykový displej a 3 ovládací tlačítka. Zádní stranu telefonu kromě tenkého těla také tvoří oblouk. V tomto oblouku je kromě  akumulátoru umístěn také speciální elektromagnet, který umožňuje postavení telefonu na vlastní nohy. V praxi to znamená, že pokud nám například někdo zavolá a telefon bude ležet na zádech, tak se automaticky postaví. V případě, že odmítneme hovor nebo jej ukončíme, vrátí se zpět do své původní polohy.

Autor konceptu již nyní pracuje na prototypu, který je 8 mm tlustý, zatímco spodní oblouk má 18mm. V budoucnosti uvidíme, zda se bude jednat o mobilní telefon značky Nokia nebo nakonec vyrobí svou vlastní.

Na první pohled klasická jednoduchá čínská kalkulačka

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat